به گزارش خبرنگار مهر، دیروز مسعود پزشکیان رئیس جمهور فهرست ۱۹ نفره کابینه دولت چهاردهم را به مجلس ارائه کرد.
از ۱۹ عضو کابینه دولت، ۸ گزینه شامل ستار هاشمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عبدالناصر همتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، احمد میدری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، غلامرضا نوری قزلجه وزارت جهاد کشاورزی، فرزانه صادق مالواجرد وزارت راه و شهرسازی، سیدمحمد اتابک وزارت صنعت، معدن و تجارت، محسن پاکنژاد وزارت نفت و عباس علیآبادی وزارت نیرو مربوط به حوزه اقتصاد هستند.
در ادامه این مطلب به صورت موجز به معرفی این افراد پرداختهایم.
عبدالناصر همتی: وزیر امور اقتصادی و دارایی
عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی در دولت روحانی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی دولت چهاردهم است. او ۶۷ ساله و زاده کبودرآهنگ همدان است. همتی مدرک دکترای اقتصاد دارد و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است.
از سوابق مهم همتی باید به ریاست بیمه مرکزی ایران و شورای عالی بیمه به مدت ۱۵ سال، ریاست هیأتمدیره و مدیرعاملی بانک ملی ایران و ریاست بانک مرکزی ایران در دولت دوازدهم اشاره کرد. همتی در دوره سیزدهم ریاست جمهوری کاندیدا شده بود که با ۲.۵ میلیون رأی موفق به حضور در پاستور نشد.
سید محمد اتابک: وزیر صنعت، معدن و تجارت
سید محمد اتابک که به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت صمت معرفی شده چهره چندان شناخته شدهای برای مردم نیست اما اتابک سابقه مدیریت طولانی در حوزههای مختلف صنعتی، معدنی و انرژی دارد. او کارشناس ارشد مهندسی عمران از دانشگاه میشیگان آمریکا است.
در رزومه کاری اتابک مدیرعاملی و نایب رئیسی شرکت سیمان تهران، مدیرعاملی و نایب رئیسی هیأت مدیره شرکت اکباتان، عضویت و ریاست هیأت مدیره شرکتهای مختلف از جمله سرمایهگذاری بانک مسکن، شرکت صدرا و چندین شرکت تولیدی دیگر به چشم میخورد. اتابک که پیش از این مدیرعامل هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس بود، در آن زمان معاون جدید اقتصادی بنیاد مستضعفان و جانشین محمدعلی یزدانجو شد. او همچنین دارای سوابقی چون رئیس هیأت مدیره انجمن سیمان، رئیس هیأت مدیره سیمان تهران، عضو شورای مشورتی وزارت صنایع و مجلس و… است.
محسن پاکنژاد: وزیر نفت
محسن پاکنژاد که از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ معاون وزیر نفت در نظارت بر منابع هیدروکربوری بود، به عنوان وزیر نفت به مجلس معرفی شده است. او متولد ۱۳۴۵ در تهران و دانشآموخته کارشناسی مهندسی برق از دانشگاه تهران و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.
نگاهی به سوابق پاکنژاد نشان میدهد که او در سال ۱۳۷۹ بهعنوان مدیرکل نظارت بر صادرات مواد نفتی و بازرسی فنی وزارت نفت منصوب شده بود؛ پاکنژاد همچنین در سالهای ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۶ عضو هیأتمدیره شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بود. او در سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ مدیر برنامهریزی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بود و سپس تا ۱۳۹۲ به عنوان معاون مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران فعالیت کرد.
فرزانه صادق مالواجرد: وزیر راه و شهرسازی
تنها زن از بین وزیران پیشنهادی مسعود پزشکیان، وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی است که دکترای شهرسازی از دانشگاه آزاد اسلامی و سابقه ۲۸ سال فعالیت در این وزارتخانه را دارد. مالواجرد ۴۸ ساله، فرزند شهید، متأهل و دارای یک فرزند است.
در کارنامه کاری مالواجرد، معاونت دفتر نظارت بر طرحهای توسعه و عمران شهری، معاونت شهرسازی اداره کل مسکن استان همدان و مدیرکلی دفتر معماری و طراحی شهری و بافتهای واجد ارزش به چشم میخورد. او همچنین تجربه معاونت دو دولت روحانی و رئیسی را در کارنامه دارد. مالواجرد ۲۷ دی ماه ۱۳۹۷ در زمان وزارت محمد اسلامی به سمت معاون شهرسازی معماری منصوب شده بود که تا دوشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۲ یعنی دو سال پس از آغاز فعالیت دولت رئیسی و در دوران وزارت مهرداد بذرپاش ادامه داشت.
غلامرضا نوری قزلجه: وزیر جهاد کشاورزی
غلامرضا نوری قزلجه، وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی متولد ۱۳۴۹ در استان آذربایجان شرقی، شهرستان بستانآباد و دانشجوی دکترای سیاست و توسعه کشاورزی است. او در دورههای یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده حضور داشته و از چهرههای برجسته در مجلس به شمار میرود. نوری قزلجه به عنوان یک سیاستمدار اصلاحطلب شناخته میشود. او در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در انتخابات ۱۲ اسفند ماه سال ۱۳۹۰ شرکت کرد و توانست به عنوان نماینده مردم بستان آباد به مجلس راه یابد.
پس از پایان دوره نهم مجلس به عنوان جانشین قائم مقام وزیر کشاورزی منصوب شد و همزمان مشاور وزیر جهاد کشاورزی وقت بود و پس از آن به عنوان معاون ارتباطات حوزه ریاست مجلس و سرانجام به عنوان معاون اجرایی علی لاریجانی منصوب شد و تا آغاز دوره یازدهم مجلس در این سمت باقی ماند. نوری قزلجه در دورههای یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی فعالیت داشته است.
احمد میدری: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی
احمد میدری به عنوان گزینه پیشنهادی تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی شد. وی متولد ۱۳۴۲ در آبادان دارای دکترای تخصصی اقتصاد است. میدری در دولت یازدهم به سمت معاون رفاه اجتماعی وزارت کار منصوب شد. او از سال ۱۳۹۶ ریاست کمیته آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را نیز برعهده گرفت.
میدری پیشتر نماینده مردم آبادان در دوره ششم مجلس و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بوده و در جریان انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به عنوان مشاور اقتصادی مسعود پزشکیان در برنامه میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما حضور یافت.
عباس علیآبادی: وزیر نیرو
عباس علی آبادی، وزیر صمت دولت سیزدهم و وزیر پیشنهادی نیرو در دولت چهاردهم است. او در سال ۱۳۴۱ در اراک به دنیا آمده. علیآبادی پیشینه ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر را دارد. فارغالتحصیل مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد مکانیک با گرایش طراحی جامدات از دانشگاههای صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل است.
از جمله سوابق کاری و مدیریتی علیآبادی میتوان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژههای نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیریت عاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی و مدیریت عامل گروه مپنا اشاره کرد.
سید ستار هاشمی: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
سیدستار هاشمی، وزیر پیشنهای وزارت ارتباطات است. وی در سال ۱۳۵۵ در یاسوج متولد شده و تحصیلات خود را در رشته هوش مصنوعی از دانشگاه موناش استرالیا و دانشگاه علم و صنعت ایران به پایان رسانده است.
او در سال ۱۳۹۳ بهعنوان مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات فارس و در سال ۱۳۹۵ بهعنوان معاون فناوری شرکت ارتباطات زیرساخت مشغول به فعالیت شد. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم، در مهرماه سال ۱۳۹۸ با صدور حکمی، ستار هاشمی را به عنوان معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات منصوب کرد.
همچنین رئیس هیأت مدیره شرکت ایرانسل بوده و در سال ۱۴۰۲ به عنوان مدیر برتر قوه قضائیه شناخته شد. علاوه بر این، هاشمی در تأسیس انجمن هوش مصنوعی ایران نیز نقش داشته است.