تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴

بسیاری از مهمانی‌های ما ایرانی‌ها، بیشتر از اینکه به یک قورمه سبزی خوشمزه نیاز داشته باشد، به یک تفریح سالم و آموزنده‌ای نیاز دارد تا ساعت‌ها ما را در کنار یکدیگر به بازی و تفریح مشغول کند.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، بسیاری از مهمانی‌های ما ایرانی‌ها، بیشتر از اینکه به یک قورمه سبزی خوشمزه نیاز داشته باشد، به یک تفریح سالم و آموزنده‌ای نیاز دارد تا ساعت‌ها ما را در کنار یکدیگر به بازی و تفریح مشغول نگه دارد.

آن هم در زمانی که میانگین زمان گفتگو در میان خانواده‌های ایرانی ۱۵ دقیقه است، وجود تفریحات سالم نه تنها باعث افزایش صمیمیت بین اعضای خانواده است، بلکه باعث خلق خاطرات و لحظات خوش برای جمع می‌شود. بردگیم‌ها یا بازی‌های رومیزی برای قرن‌ها به‎عنوان یک سرگرمی سالم در محافل استفاده می‌شدند و افراد را برای شرکت در رقابت دوستانه، استراتژی و تفریح ‌گرد هم می‌آوردند.

مزای استفاده از بردگیم در جمع‌های خانوادگی

بازی‌های رومیزی راهی عالی برای ایجاد ارتباط بین خانواده و دوستان هستند، این بازی‌ها باعث ایجاد تعامل و مکالمه رودررو می‌شوند و افراد را هم از نظر فیزیکی و هم از نظر اجتماعی دور هم جمع می‌کنند.

تحقیقات نشان داده است که تبدیل شدن از یک بازیکن مبتدی به یک بازیکن باتجربه در بردگیم می‌تواند حجم ماده خاکستری در مغز را افزایش دهد، عملکرد شناختی را افزایش داده و توانایی تصمیم‌گیری را بهبود بخشد.

در واقع برای انجام بازی‌های رومیزی، شرکت‌کنندگان باید ارتباط صحیحی برقرار کنند که شامل مهارت گوش دادن فعال در حین بازی است. همچنین تفکر انتقادی، حل مسئله، تصمیم‌گیری، بازی استراتژیک، استدلال، حفظ حافظه و خلاقیت برخی از مهارت‌هایی هستند که بازی‌های رومیزی به تقویت آنان کمک می‌کنند.

همچنین در دنیای دیجیتالی ما که فرزندان ما زمان بیشتری را در داخل خانه می‌گذرانند و از تبلت و تلفن همراه خود جدا نمی‌شوند؛ گنجاندن بازی‌های رومیزی در برنامه‌های روزمره آن‌ها می‌تواند جایگزین ارزشمندی باشد و باعث ارتقا مهارت‌های شناختی، تفکر انتقادی و توانایی‌های حل مسئله در آنان شود.

سفر بردگیم‌ها از تمدن‌های باستانی به دنیای مدرن

بازی‌های رومیزی برای قرن‌ها منبع سرگرمی بوده‌اند و در دل خود تاریخچه‌ای غنی دارند که به تمدن‌های باستانی بازمی‌گردد. یکی از قدیمی‌ترین بردگیم‌های شناخته شده Senet است که بیش از ۵۰۰۰ سال پیش در مصر باستان مورد استفاده قرار گرفته است.

Senet یک بازی شانسی و استراتژی بود که روی یک تخته شبکه‌ای مانند با ۳۰ مربع بازی می‌شد و اعتقاد بر این است که اجرای این بازی برای مصریان باستان مفهوم مذهبی و معنوی مهمی داشته است.

شطرنج نیز یکی دیگر از بازی‌های رومیزی سنتی محبوبی است که در حدود قرن ششم در هندوستان شروع شد. شطرنج یک بازی استراتژی است که روی یک تخته شطرنجی با ۶۴ مربع بازی می‌شود. این بازی در قرون وسطی در سرتاسر جهان گسترش یافت و محبوبیت زیادی در میان اشراف و رهبران نظامی به دست آورد.

در قرن بیستم دنیای بازی‌های رومیزی شاهد تغییر قابل توجهی بود، زیرا در این دوران بازی‌های سنتی با خلاقیت‌های مدرن و نوآورانه‌تر جایگزین شدند. یکی از پیشگامان بازی‌های رومیزی مدرن، الیزابت مگی بود که در سال ۱۹۰۳ بازی Landlord's Game را اختراع کرد.

با ظهور فناوری دیجیتال، بازی‌های رومیزی دستخوش تحول دیگری شدند. بازی‌های سنتی دیجیتالی شدند و به بازیکنان این امکان را می‌دادند که از بازی‌های رومیزی مورد علاقه خود بر روی رایانه و کنسول لذت ببرند.

با ادامه پیشرفت تکنولوژی، بازی‌های رومیزی شروع به ترکیب عناصر مختلف تکنولوژیکی کردند و مرز بین دنیای فیزیکی و دیجیتال را محو کردند. این ادغام بازی‌های رومیزی و فناوری، نسل جدیدی از بازی‌ها را به وجود آورد که به عنوان بازی‌های رومیزی «هیبرید» یا «به کمک اپلیکیشن» شناخته می‌شوند. یکی از نمونه‌های آن بازی «XCOM: The Board Game» است که اجزای فیزیکی را با یک برنامه همراه ترکیب می‌کند.

بهترین بازی‌های رومیزی ایرانی

طراحان بازی‌های رومیزی در کشورهای مختلف، بردگیم‌ها را با توجه به تاریخ، اسطوره‌ها، علایق و فرهنگ حاکم بر کشور خود طراحی می‌کنند. طراحان ایرانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در ساخت بازی‌های رومیزی ایرانی این موارد را لحاظ نموده و بازی‌های زیادی طراحی کرده‌اند که اکثر آن‌ها با سلیقه مردم ایرانی همخوان است.

همچنین برخی از شرکت‌های طراحی بازی‌های رومیزی داخلی، برای سهولت بازیکنان ایرانی بردگیم‌های خارجی را به فارسی بازگردانی کرده‌اند. پنج بردگیم معروف ایرانی که مورد پسند اکثر بازیکنان است، شامل موارد زیر است:

گربه‌های انفجاری

گربه‌های انفجاری یک بازی رومیزی هیجان‌انگیز است. این بردگیم براساس بازی Exploding Kittens ساخته شده و هدف اصلی بازی نیز ساده است؛ از منفجر شدن خود جلوگیری و با استفاده از کارت‌های خود، رقیبان‌تان را منفجر کنید.

سفالگر

سفالگر از بهترین بردگیم‌های دو نفره ایرانی است. در بازی سفالگر شما به‌عنوان استادکاران سفالگری هستید که برای ساخت ظروف سفارش داده شده با بازیکن مقابل خود رقابت می‌کنید. برای انجام بازی سفالگر شما بایستی با فرستادن شاگردان خود به منطقه‌های متفاوت، اقلام مورد نیاز را جمع‌آوری نموده و با ساختن زیباترین ظروف، سفالگری را برای ساخت ظرف‌های سفارش داده شده انجام دهید.

خرس‌ها و تخس‌ها

بردگیم خرس‌ها و تخس‌ها از ساخته‌های جدید سازنده‌های گربه‌های انفجاری است که جز بهترین بازی‌های رومیزی در ایران است. داستان کلی این بازی برای ۲ الی ۵ نفر طراحی شده و حالت استاندارد آن بازی ۴ نفره است. داستان بازی این گونه است که بازیکنان بایستی با استفاده از کارت‌های متنوع، هیولاهای خود را ساخته و پس از آن به کمک آن‌ها به ارتش تخس‌ها حمله‌ور شوند.

بازی کهربا

اگر از طرفداران بازی اسپلندور هستید، بازی رومیزی کهربا نیز می‌تواند برای شما سرگرم‌کننده باشد؛ زیرا نسخه ایرانی شده این بازی همان قوانین و روند کلی بازی اصلی را رعایت می‌کند. بازی کهربا برای ۲ تا ۴ نفر طراحی شده و حالت استاندارد آن بازی ۳ نفره است. زمان هر نوبت از بازی حدود سی دقیقه است که به‌علت کم بودن لوازم این بازی، می‌توان آن را به‌راحتی در محیط‌های باز هم بازی کرد.

جالیز

جالیز یک بردگیم کارتی در دسته بازی‌های اقتصادی است. از جذابیت‌های اصلی این بازی می‌توان به معامله بین بازیکنان اشاره کرد. در بازی جالیز، بازیکنان با گسترش جالیزها و ادوات کشاورزی تلاش می‌کنند تا بهترین و گران‌ترین محصولات را بکارند و پرورش بدهند تا در ادامه نیز با فروش محصولات، کسب‌وکارشان خود را رونق ببخشند.

بردگیم یک فرصت طلایی

در دنیای پر سرعت امروز که یافتن زمانی برای بودن با خانواده به یک چالش تبدیل شده است، بازی‌های رومیزی راه‌حلی عالی هستند و راهی سرگرم‌کننده و جذاب برای گرد هم آوردن اعضای خانواده ارائه می‌دهند.

بردگیم فراتر از یک فرصت برای بازی کردن است، بلکه آن‌ها فضایی را ایجاد می‌کنند که همه بتوانند در آن استراحت کنند، بخندند و از همراهی با یکدیگر لذت ببرند. ماهیت مشارکتی بسیاری از بازی‌های رومیزی کار گروهی و تفاهم را تقویت می‌کند و به اعضای خانواده اجازه می‌دهد از یکدیگر حمایت کنند و از یکدیگر یاد بگیرند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.