به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین دوره همایش ملی قرض نیکو صبح امروز برگزار شد.
حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم رئیس شورای فقهی بانک مرکزی در این همایش گفت: خیرینی که در این راستا قدم برداشتند خداوند به مالشان و زندگیشان برکت میدهد. طبق یک روایت از امام صادق که فرمودند افزونیها در اموالی که انسان به دیگران قرض میدهد دو جور است یک افزونی حلال و دیگری افزونی حرام است و افزونی حلال به معنی است که بدون شرط اموالمان را قرض دهیم.
وی اظهار کرد: قرضالحسنه اقدامی است که انسان نیت خیر داشته باشد و انسان در راه خدا قرض دهد و چشم داشتی به آن مال نداشته باشد و بدون شرط باشد. به حمدالله در حال حاضر بانکهای قرضالحسنه قرضهایی بدون هیچ چشم داشتی میدهند.
مصباحی مقدم افزود: قرضالحسنه به این معناست که انتظار منفعت نباشد، برخلاف تسهیلاتی که بانکها میدهند و انتظار منافع دارند.
همچنین سید محمدحسن ابوترابیفرد، امام جمعه موقت تهران در این همایش گفت: فردی که قرضالحسنه پرداخت میکند، در حقیقت با خداوند معامله کرده است. در حالی که پرداخت ربوی به منزله جنگ با خداست.
وی ادامه داد: بانک مرکزی با نگرش انتقادی به صندوقهای قرضالحسنه نتوانسته است زمینه رشد و توسعه آنها را فراهم کند.
ابوترابی گفت: اکنون افراد با شرمساری برای دریافت وامی معادل ۱۰ میلیون تومان جهت تأمین حداقلهای زندگی به ما مراجعه میکنند.
امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: اگر به دنبال احیای فرهنگ قرضالحسنه هستیم، چارهای جز مدیریت و کنترل تورم نداریم. خوشبختانه پزشکیان تنها فردی بود که در مناظرات وعدههای مالی بیاساس نداد.