به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقری پنجشنبه شب در مراسم هفتاد وهفتمین سالگرد استقلال هند گفت: با خرسندی، صمیمانهترین تبریکات خود را به مناسبت هفتاد و هشتمین سالروز انقلاب کشور دوست هند را به دولت، ملت و همچنین به جناب آقای سفیر و دیپلماتهای سفارت و خانوادههای آنان تبریک می گویم.
وی ادامه داد: بی تردید مفهوم استقلال با ارزش ترین واژه در قاموس هر کشوری است و در این بین استقلال برای مردم عزیز هند که آن را با سالها مشقت و مبارزه تحت رهبری شخصیتهای الهام بخشی چون گاندی، نهرو، ابولکلام آزاد به دست آوردهاند، از اهمیت و بار معنایی گستردهتری برخوردار است.
باقری تصریح کرد: استقلال واژه پر مفهومی است که در تمام ملتها ارزش والایی دارد و نژاد و رنگ و دین و جغرافیا نمیشناسد و همه ملتها به داشتن آن افتخار و مباهات میکنند و برای داشتن آن حاضر به بالاترین فداکاریها و جان نثاری و گذشت از جان خود هستند. باید شاهد مردم و ملت خوب هند که برای رهایی سرزمین خود از قید سلطه اشغال گران مبارزه میکنند باشیم و از مبارزات استقلال طلبانه آنها حمایت کنیم.
سرپرست وزارت امور خارجه ادامه داد: اگر امروز تمام مردم آزادی خواه دنیا به مبارزات استقلال طلبانه مردم فلسطین احترام میگذارند و نسل کشی جنایت علیه بشریت جنایت جنگی و کودک کشی رژیم صهیونیستی را محکوم میکنند، ریشه در همین وجه مشترک انسان دوستی و آزادی خواهانه انسانها دارند که از استقلال و آزادی همه ملتها در سراسر دنیا حمایت میکنند.
باقری افزود: تجاوز ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران که مهمان رسمی جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در آئین ادای سوگند رئیس جمهور جدید ایران بود، بطور قطع یک جنایت نابخشودنی است که علاوه بر نقض حاکمیت ملی، امنیت ملی و تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران، ناقض ثبات و امنیت منطقه است که باید توسط همه دولتهای جهان به شدت محکوم شود و تدابیر بازدارنده در قبال این رژیم جنایت کار و کودک کش اتخاذ گردد و در عین حال حق ذاتی و مشروع ایران در انجام اقدام متقابل محفوظ بوده و ایران در استفاده از این حق تردیدی ندارد.
وی گفت: بسیار خوشحالیم که دولت هند دوراندیشی استقلال و خودمختاری راهبردی را به عنوان راهبرد ملی خود انتخاب نموده است. جمهوری اسلامی ایران از یک هند قدرتمند در عرصه جهانی که به نفی یک جانبه گرایی و تقویت چند جانبه گرایی در جهان کمک میکند حمایت مینماید و اعتقاد راسخ دارد که رشد و توسعه اقتصادی هند و تقویت جایگاه این کشور در جهان، موجب تقویت صلح و توسعه در منطقه نیز خواهد شد.
سرپرست وزارت امور خارجه ادامه داد: مهمانان گرامی اشتراکات فرهنگی و تمدنی همواره پشتوانهای مهم و اعتمادساز برای پیشبرد روابط همه جانبه ایران و هند است. این اشتراکات و فرهنگ غنی دو ملت ناشی از اهتمام و تلاشهای بی دریغ چندین نسل از نخبگان و بزرگان ایران و هند بوده و بر همین اساس دولتمردان کنونی برای حفظ و تقویت این اشتراکات مسئولیتی تاریخی بر عهده دارند.
باقری افزود: بر همین مبنا جمهوری اسلامی ایران بر جایگاه مهم هند در سیاست خارجی خود تاکید داشته و بر آمادگی خود برای گام برداشتن در مسیر تقویت روابط بر اساس احترام و منافع متقابل تاکید دارد. در این راستا حمایتهای مقامات عالی دو کشور از توسعه روابط میان ایران و هند بر کسی پوشیده نیست و یکی از مصادیق آن انعقاد قرارداد بندر چابهار است که در اردیبهشت ماه سال جاری به امضا رسید.
وی گفت: سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران یک دکترین ایجابی و فراگیر است که تامین کننده منافع همه کشورهای منطقه است. اعتماد متقابل سیاسی، در هم تنیدگی همکاریهای اقتصادی تلاش مشترک برای ثبات و امنیت منطقهای، و عزم همگانی برای جلوگیری بیگانگان در امور منطقه ارکان سیاست همسایگی هستند که پایداری ثبات در منطقه و تداوم توسعه در کشورهای منطقه را تضمین میکند.
مراسم هفتاد وهفتمین سالگرد استقلال هند به میزبانی «رود را گاوراو شرست» سفیر هند در جمهوری اسلامی ایران در هتل اسپیناس پلاس تهران برگزار شد.