به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی البرز، برای اولین بار در دنیا، خمیر آموزشی دندانپزشکی توسط ملک حسینی، متخصص دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی، عضو هیأت علمی دانشگاه، اختراع شد که برای آموزش اجزای مختلف بدن به همه گروههای سنی از دبستان تا دبیرستان و دانشگاههای علوم پزشکی قابلیت استفاده دارد.
ملک حسینی گفت: تا پیش از این دانشجویان دندانپزشکی در مراحل قبل از کلینیک برای آشنایی با ساختار دندان از گچ و موم استفاده میکردند که این مواد بسیار سخت هستند و هیچ شباهتی به مواد اصلی و واقعی ترمیمی دندان ندارد. علاوه بر این حین کار با این مواد آلودگی محیطی بسیاری ایجاد میشد و احتمال شکستن نمونه بسیار بالاست و دانشجو نمیتوانست فرایند یادگیری را به دفعات تکرار کند اما با استفاده از این خمیر که بسیار نرم و انعطاف پذیر است دانشجویان میتوانند چندین بار شکل دندان را بازسازی کنند تا به صورت کامل آناتومی آن را آموزش ببینند و دیگر نیازی به استفاده از دندانهای پلاستیکی نیست و استفاده از این خمیر بسیار مقرون به صرفه است.
وی خاطر نشان کرد: نمونه ساخته شده با این خمیر پس از ۲۴ الی ۴۸ ساعت خشک میشود و دانشجو میتواند جهت تراش نیز از آن استفاده کند و قبل از کار روی بیمار تجربه کار روی مادهای که بسیار شبیه دندان واقعی است را داشته باشد. این خمیر به سه رنگ صورتی، کرم و سفید تهیه شده است که شبیه بافتهای پالپ، انامل و عاج دندان باشد تا دانشجو بتواند به درستی با لایههای مختلف دندان آشنا شود. دانشجو هنگام عصب کشی نیز میتواند لایههای مختلف دندان را ببینید و دندان را عصب کشی و سپس پر کند این ویژگی در گچ وجود ندارد.
این عضو هیأت علمی افزود: علاوه بر حوزه دندانپزشکی این خمیر در سایر رشتههای علوم پزشکی نیز کاربرد دارد. هر قسمتی از بدن را میتوان با این خمیر شبیه سازی کرد و چون جنس آن بسیار شبیه بافتهای بدن میباشد میتواند تأثیرات بسیار مفیدی در یادگیری آناتومی دارد. برای آموزش اعضای بدن در تمامی مقاطع ابتدایی تا دبیرستان جهت دانش آموزان نیز میتوان از این خمیر بهره گرفت.
ملک حسینی در پایان عنوان کرد: استفاده از این خمیر آموزشی موجب ارتقای آموزش به دانشجویان دندانپزشکی در سراسر کشور و حتی در سراسر دنیا خواهد بود. سال ۱۴۰۲ این خمیر به ثبت رسیده است و هیچ نمونه خارجی مشابه آن وجود ندارد.