به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، سرویس اطلاعات خارجی روسیه (SVR) بار دیگر با انتشار بیانیهای هشدار داد که آمریکا از تغییر اوضاع در گرجستان ناراضی است و در آستانه انتخابات پارلمانی در ۲۶ اکتبر (۵ آبان)، در تدارک یک «انقلاب رنگی» در این کشور است.
آنگونه که در این بیانیه آمده «نیروهای مخالف گرجستان (و طرفدار آمریکا و غرب) علیرغم تلاش های آمریکایی ها، پراکنده باقی می مانند و ائتلاف هایی که ایجاد می کنند بسیار شکننده است. به همین دلیل ایالات متحده در نظر دارد در هفتههای باقیمانده به انتخابات، فشارها را بر مقامات گرجستان افزایش دهد تا موقعیت انتخاباتی حزب حاکم (رویای گرجستان) را تضعیف کند.»
بیانیه سرویس اطلاعات خارجی روسیه درباره جزئیات طرح انقلاب رنگی آمریکا در گرجستان تصریح کرد که «علاوه بر این، در میدان تفلیس قرار است شواهد و اسنادِ «تقلب انتخاباتی» در حین رای گیری منتشر شود، و در پی آن عدم شناسایی نتایج انتخابات اعلام شود و بدین ترتیب تغییر دولت درخواست شود.»
سرویس اطلاعات خارجی روسیه اواسط تیرماه نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد که کاخ سفید طرح و کارزاری را طراحی کرده که در آستانه انتخابات ۲۶ اکتبر، «حزب رویا» حزب حاکم در گرجستان را بیاعتبار کند و روسیه را عامل همه مشکلات گرجستان معرفی کند.
آنگونه که در این بیانیه آمده است که «سالومهم زورابیشویلی» رئیسجمهور گرجستان بهزودی با رسانههای آمریکا مصاحبه خواهد کرد و احتمالاً دولت را بابت «تخریب» گفتوگوهای پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا سرزنش خواهد کرد و نسبت به «پیامدهای وحشتناک نزدیکی به مسکو» هشدار میدهد.
به گفته سرویس اطلاعات خارجی روسیه، «گرداندگان و طراحان» آمریکایی به نیروهای مخالف دولت گرجستان دستور دادهاند که طراحی آغاز تظاهرات سراسری در گرجستان را آغاز کنند.
رئیسجمهور گرجستان اواخر اردیبهشت با انتشار بیانیهای اعلام کرد که لایحه مربوط به «عوامل خارجی» را که توسط پارلمان تصویب شده بود، وتو کرده است. وی پیشتر هم تهدید کرده بود که در صورت تصویب این لایحه از سوی پارلمان کشورش آن را وتو خواهد کرد.
پارلمان گرجستان ۲۵ اردیبهشت پیش لایحه بحث برانگیز موسوم به «عوامل خارجی» را که بر اساس آن سازمان های غیردولتی در این کشور که بیش از ۲۰ درصد از بودجه خود را از خارج دریافت می کنند باید به عنوان کارگزار خارجی ثبت شوند، به تصویب رساند.
حزب حاکم گرجستان که اکثریت پارلمان این کشور را در دست دارد، اعلام کرده بود که این لایحه برای شفافیت فعالیت های سازمان های غیردولتی و جلوگیری از «نفوذ عوامل خارجی» ضروری است.
از سوی دیگر، مخالفان و کشورهای غربی این لایحه را مشابه قانونی در روسیه می دانند که به دولت این کشور کمک کرده تا فعالیت بسیاری از نهادهای غیردولتی که بخشی از بودجه آنها یا کل آن از خارج از مرزهای روسیه تأمین می شد را متوقف کند.
تصویب این قانون در پی هفته ها اعتراضات شدید و گسترده در گرجستان که با درگیری بین معترضان و پلیس و همچنین بازداشت برخی همراه بود، روی داد.
اعتراضاتی که در آن ده ها هزار نفر به خیابان ها آمدند و خشم و نارضایتی خود را از این لایحه ابراز داشته بودند. این تصمیم که حزب حاکم گرجستان موسوم به «رویای گرجی» به رغم مخالفت رییس جمهور، مخالفان و جامعه مدنی اتخاذ کرد، لایحه ای جنجالی بوده و به شکافی عمیقی بین طرفین درگیر منجر شد.
در هفته های اخیر خیابان های تفلیس شاهد تظاهرات گسترده و مستمر معترضان با شعار «بله به اروپا، نه به قانون روس» بود.