مهدی روحانینژاد در حاشیه مراسم بهرهبرداری از فاز اول پروژه فیبر نوری در موزه دفاع مقدس اردبیل، در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: پروژه فیبر نوری در دولت سیزدهم و از ۲ سال پیش شروع شده و براساس برنامهریزی قرار است تا پایان سال ۱۴۰۴ در کل کشور رینگ تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر هشت میلیون خانوار ایرانی تحت پوشش فیبر نوری هستند و از خدمات اینترنت پرسرعت بهره میبرند.
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: در مجموع این پروژه با پیشرفت ۴۰ درصد در حال اجرا است که در استان اردبیل فاز اول آن به بهرهبرداری رسید تا اردبیل به عنوان سی و یکمین استان کشور به زیرساخت فیبر نوری مجهز شود.
روحانینژاد افزود: امیدواریم تا پایان سال آینده در همه استانها پروژه فیبر نوری به سرانجام رسیده و هموطنان از مزایای آن به ویژه اینترنت پرسرعت و با کیفیت بهرهمند شوند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم تلاش جدی و تمرکز اصلی بر پوشش جامع و کامل در حوزه ارتباطات بود و در دولت چهاردهم نیز تمرکز بر اتصال همه شهرهای استان به فیبر نوری و تدارک زیرساخت لازم در بهرهمندی از ارتباطات مناسب و شایسته است.
روحانینژاد اضافه کرد: در همه شهرها با همکاری شهرداری، شورا و سایر مجموعهها اجرای فیبر نوری را با هدف برقراری ارتباطات و اینترنت نسل چهارم آغاز کردیم و امیدواریم هموطنان و صاحبان کسب و کار از سرعت لازم یکهزار مگابایت ثانیه از ظرفیت فیبر نوری و ارتباطات سریع بهرهمند شوند.
وی بیان کرد: کیفیت و قیمت مناسب همراه با رضایتمندی مردم جز اهداف اجرای این طرح است و در دولت سیزدهم تلاش شد تا شبکه ارتباطی و سرعت ارائه خدمات نوین به مردم ارتقا یابد.
روحانینژاد در ادامه یادآور شد: امیدواریم با اجرای کامل فیبر نوری و همراهی اپراتورها بتوانیم تا درب منازل هموطنان را از مزایای این طرح بهرهمند کرده و در کنار آن سرویسهای مختلفی را در حوزه تلفن همراه ارائه کنیم.
وی تصریح کرد: دیگر مزیت این پروژه در کنار بهرهمندی از تکنولوژیها و فناوریهای نوین، تأخیر پایین است که شرکتها و مجموعههایی که به دنبال تأخیر پایین هستند به ویژه واحدهای فعال در حوزه بازیهای آنلاین بتوانند از این بستر فراهم شده استفاده کنند.
روحانینژاد گفت: با کمترین هزینه مردم از پهنای باند بیشتر در قالب پروژه فیبر نوری بهره مند خواهند شد و اپراتورهایی که مجوز خود را از وزارت ارتباطات دارند، موظف هستند تا دم درب هموطنان فیبر نوری را تحویل و با دریافت هزینه مودم و سیمکشی داخل منازل با همراهی مردم زمینه استفاده از این خدمات را فراهم کنند.
معاون راهبردی و توسعه بازار سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی افزود: در استان اردبیل نیز این پروژه پیشرفت مطلوبی را داشته به طوری که ۴۰ هزار خانوار از این خدمات بهرهمند میشوند و قرار است ۲۲۳ هزار خانوار دیگر نیز تا پایان امسال به این شبکه متصل شوند.