درگذشت استاد سیدجعفر شهیدی و آخرین اخبار از جشنواره فیلم فجر عناوین برجسته صفحه فرهنگ و هنر مطبوعات امروز دوشنبه 24 دی‌ماه 86 هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، "تهران امروز" در صفحه تلویزیون آماده شدن فیلمنامه دو تله فیلم جنگی، بازی مهری ودادیان در مجموعه "بیگناهان" و فقدان فیلم و مجموعه درباره انرژی هسته‌ای را آورده است. نگاهی به کارنامه ویم وندرس، چشم‌انداز سینما در سال 2008 و یادداشتی درباره فیلمخانه ملی ایران در صفحه سینما جهان و درگذشت آیت‌الله مجتهدی، انتخاب بانوی فرهنگ ایران و گپی با حسین مسافرآستانه در صفحه پایانی کار را تمام می‌کند.

* در نگاهی به کارنامه ویم وندرس آمده: "وندرس هنگام ساخت "دوست آمریکایی" اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده بود. او در این فیلم حساسیت‌های اروپایی را با ژانر جنایی آمریکایی ترکیب کرد و این کار را در فیلم بعدی خود "همت" و نخستین فیلم آمریکایی‌اش نیز ادامه داد. این فیلم تجربه‌ای ناخوشایند برای وندرس بود و باعث درگیری‌های طولانی میان او و فرانسیس فورد کوپولا شد که کمپانی زوتروپ او پشتیبان مالی فیلم بود."

"ایران" در صفحه پایانی می‌پردازد به درگذشت استاد سیدجعفر شهیدی، مراسم اهداء جایزه بانوی فرهنگ، حرف‌های دبیر جشنواره تئاتر فجر، تغییر نام فیلم "چگونه ارکستر هماهنگ می‌شود" به "حقیقت گمشده"، همکاری تئاتر ایران و فرانسه در ایتالیا، معرفی هیئت انتخاب و داوری بخش تبلیغی جشنواره فیلم فجر، پیش‌بینی گلدن گلوب و نقل قول‌هایی از جانی دپ و تام هنکس.

"جام جم" در صفحه رسانه می‌پردازد به گفتگو با حسن هدایت کارگردان مجموعه "کارآگاه علوی"، پایان تصویربرداری تله فیلم "سبیلتو به باد ندی"، کلید خوردن مجموعه "عملیات 125" و خبرها از جشنواره فیلم فجر. گزارش پشت صحنه تله فیلم "کسوف" در صفحه رادیو و تلویزیون و بازخوانی کتیبه‌های داریوش و کورش در پرس تی وی و یادداشتی بر حذف قصه‌گویی در رادیو در صفحه بخوانید و ببینید آمده است.

* در گزارش پشت صحنه تله فیلم معمایی / پلیسی "کسوف" آمده: "بهناز جعفری که نقش یک پرستار را در این فیلم ایفا می‌کند درباره تجربه جدید خود گفته: این فیلم در واقع داستان آدم‌هایی است که به خاطر خودخواهی و آرزوهای خود، بچه را فراموش می‌کنند و فرزندشان به نوعی در حاشیه زندگی آنها قرار می‌گیرد. این بچه که به شدت تنهاست با پرستارش انس می‌گیرد. هر چند زمان یک فیلم 90 دقیقه‌ای اجازه نمی‌دهد، اما فکر می‌کنم باید بیشتر به شخصیت های داستان پرداخته می شد."

"همشهری" در صفحه موسیقی می‌پردازد به مجموعه مرثیه‌های 50 سال اخیر تهران و یادداشتی به بهانه اتمام نمایشگاه موسیقی و آثار شنیداری. نگاهی به سنت دنباله‌سازی فیلم‌های سینمایی و مروری بر فیلم خارجی "من آنجا نیستم" در صفحه سینما و نهایتاً درگذشت استاد سیدجعفر شهیدی، یازده سخنرانی در همایش هنر در ادیان توحیدی و اخبار کوتاه از بازغی، رامین فر، عاشورپور و ... در صفحه ادب و هنر منعکس شده است.

* در نگاهی به سنت دنباله‌سازی فیلم های سینمایی آمده: "یکی از نکات مهم در امر دنباله سازی فیلم های سینمایی این است که آیا منبع اولیه و موضوع قصه اجازه و امکان دنباله دار شدن آنها را می دهد یا خیر. برای مثال سازندگان "هری پاتر" گفتند این فیلم نوجوانانه یک کار هفت قسمتی خواهد بود که پی در پی ساخته می‌شود. علت اعلام زودهنگام این بود که فیلم بر اساس مجموعه قصه کتاب جی کی رولینگ تولید می شد که هفت جلد است."

"اعتماد ملی" در صفحه ادب و هنر می پردازد به درگذشت استاد سیدجعفر شهیدی، رونمایی از عکس‌های عاشورایی، گپی با ژازه طباطبایی، یادداشت‌هایی از فرهاد فخرالدینی و شمس لنگرودی به یاد احمد عاشورپور، داوری نیکی کریمی در جشنواره وسول فرانسه، مستند مهدی کرمپور در راه جشنواره فجر، از روزنامه های جهان و روزانه ها.

* درباره استاد سیدجعفر شهیدی آمده: "در کارنامه پربرگ و بار او آثاری متنوع دیده می‌شود. شرح مثنوی شریف ادامه کار مرحوم فروزانفر است که تا سه جلد کار شده بود و مرحوم شهیدی سه جلد دیگر به آن افزود. کار شهیدی در ادامه دادن کار بزرگان پیشین به همین کار محدود نیست و او در ادامه کار لغتنامه مرحوم دهخدا نیز در مقام معاون و رئیس موسسه دهخدا از سال‌های پیش از انقلاب فعالیت کرده است."

"اعتماد" در صفحه سینما می پردازد به بخش اول گفتگو با همایون ارشادی به بهانه بازی در فیلم "بادبادک باز" و دو مطلب درباره این فیلم. گفتگو با باربد فزونی گرافیست در صفحه تجسمی و نهایتاً درگذشت استاد جعفر شهیدی، پیام تسلیت سیدمحمد خاتمی، نامگذاری سالن‌های مجموعه آزادی، معرفی هیئت انتخاب و داوری بخش مواد تبلیغی جشنواره فجر و معرفی محمود دولت‌آبادی به عنوان چهره روز و کتاب "طریقت چای" به عنوان پیشنهاد روز در صفحه پایانی مورد توجه قرار گرفت.

* همایون ارشادی در بخشی از گفتگوی خود گفته: "در کتاب شخصیت بابا غول‌پیکر است. دست‌های بزرگ دارد و با خرس کشتی می‌گیرد. من وقتی به چیزی علاقمندم دوست ندارم خراب شود. به همین دلیل اولین چیزی که به مارک فورستر گفتم این بود که اشتباه کردی من را انتخاب کردی. چون این شخصیت کتاب از لحاظ فیزیکی خیلی با من فرق می‌کند. او گفت به اینها کاری نداشته باش و دیالوگ‌ها را بگو. او آن قد و دست‌ها را در چشم‌های من پیدا کرده بود."

"حیات نو" در صفحه فرهنگ و اندیشه می پردازد به گفتگو با تام هنکس و چارلی ویلسن درباره فیلم "جنگ چارلی ویلسن"، فیلم از نگاه جیمز براردینلی و چند خبر کوتاه. درگذشت سیدجعفر شهیدی، گزارش فروش فیلم‌های خارجی، موفقیت فیلم "دف" در جشنواره فیلم‌های جاده‌ای، گپی با علیرضا رئیسیان و اخبار کوتاه از اسکورسیزی و ... در صفحه پایانی منعکس شده است.

"جوان" در صفحه پایانی می‌پردازد به درگذشت آیت‌الله مجتهدی تهرانی، معرفی بانوی فرهنگ در تالار وحدت، آماده شدن سیمرغ‌های جشنواره فجر تا اول بهمن، درگذشت استاد سیدجعفر شهیدی، اجرای 14 نمایش در همایش سراسری آئین‌های عاشورایی و پایان تولید مجموعه جدید روایت فتح با عنوان "معبری به آسمان".

"کارگزاران" در صفحه سینما می‌پردازد به مطلبی درباره رابرت زمه‌کیس، گفتگوی دیوید بوردول و کریستین تامسن درباره سینمای سه‌بعدی و اخبار کوتاه از سینمای جهان. یادداشت‌هایی درباره درگذشت استاد سیدجعفر شهیدی در صفحه پایانی کار را تمام می‌کند.