به گزارش خبرنگار مهر، رقابتهای لیگ نخبگان آسیا از ۲۶ شهریور با حضور ۱۲ تیم در منطقه غرب آسیا شروع خواهد شد و دو تیم استقلال تهران و پرسپولیس نماینده ایران در این مسابقات هستند.
این بازیها در حالی آغاز خواهد شد که هرکدام از این تیمها باید در ۴ مسابقه میزبان حریفان خود باشند. برنامه ریزی این مسابقات به گونهای انجام شده است که تیمهای پرسپولیس و استقلال باید از تیمهای پاختاکور ازبکستان، الغرافه قطر، الشرطه عراق و النصر عربستان پذیرایی کنند و دیدارهای خارج از خانه را هم با السد قطر، الهلال عربستان، الاهلی عربستان و الریان برگزار میکنند.
ورزشگاه شهدای شهرقدس
آماده نبودن ورزشگاه آزادی و وضعیت نامساعد ورزشگاههایی مانند تختی تهران به معضلی جدی در فوتبال کشورمان تبدیل شده و موجب شده است ورزشگاه شهدای شهر قدس به محمتل ترین گزینه برای میزبانی در لیگ نخبگان آسیا تبدیل شود.
این ورزشگاه ۱۲ هزار نفر ظرفیت اسمی دارد اما پذیرای ۸ الی ۱۰ هزار تماشاگر خواهد بود. این در حالی است که قرار است بسیاری از ستارههای فوتبال دنیا مانند کریستیانو رونالدو، سایدو مانه، تالیسکا و لاپورت دو بار برای بازی با تیمهای استقلال و پرسپولیس به ایران سفر کنند و بسیاری از علاقه مندان به فوتبال تمایل دارند در این دیدارهای حساس، حامی تیم محبوبشان در مقابل بازیکنان بزرگ جهان باشند. اما ظرفیت کم این ورزشگاه موجب خواهد شد تیمهای ایرانی از حضور پرشور هواداران که همواره نقطه قوت سرخابیها بوده است محروم شوند.
علاوه بر این مسائلی از جمله کیفیت پایین زمین چمن، وضعیت گیت های ورودی و خروجی، سرویسهای بهداشتی، نبود آب آشامیدنی برای تماشاگران، ورودی پارکینگها، فاصله زیاد هتلهای ۵ ستاره شهر تهران با ورزشگاه، ظرفیت پایین خیابانهای اطراف ورزشگاه و مشکلات تردد از جمله مسائلی است که این ورزشگاه با آن دست و پنجه نرم خواهد کرد.
اما ورزشگاههای تیمهایی که قرار است استقلال و پرسپولیس با آنها مسابقه بدهند در چه وضعیتی قرار دارند؟
الاهلی عربستان
ورزشگاه خانگی تیم فوتبال الاهلی شهر ورزشی ملک عبدالله نام دارد که در سال ۱۳۹۳ با هزینهای بالغ بر ۵۶۰ میلیون دلار احداث شد و ۶۷ هزار نفر ظرفیت دارد. این ورزشگاه در سال ۱۳۹۷ میزبان سوپرکاپ ایتالیا بین تیمهای یوونتوس و میلان بود.
الریان قطر
تیم فوتبال الریان قطر دیدارهای خانگی خود را در ورزشگاه «احمد بن علی» برگزار میکند. این ورزشگاه در شهر دوحه واقع شده و ۴۵ هزار نفر ظرفیت دارد و در رقابتهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مورد استفاده قرار گرفت.
السد قطر
ورزشگاه خانگی السد قطر «جاسم بن حمد» نام دارد که با ۱۳ هزار نفر ظرفیت، میزبانی هفت مسابقه در جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ را برعهده داشت.
الشرطه عراق
دیدارهای خانگی تیم فوتبال الشرطه عراق در ورزشگاه بین المللی کربلا برگزار خواهد شد. این ورزشگاه ۳۰ هزار نفر ظرفیت دارد و در سال ۲۰۱۶ با هزینهای حدود ۱۰۰ میلیون دلار تأسیس شد.
العین امارات
ورزشگاه خانگی العین با نام ورزشگاه هزاع بن زائد در سال ۲۰۱۴ و با ظرفیت ۲۲ هزار نفر تأسیس شد و یکی از ورزشگاههای میزبان جام ملتهای ۲۰۱۹ آسیا بود.
الغرافه قطر
تیم فوتبال الغرافه قطر بازیهای خانگی خود را در ورزشگاه «ثانی بن جاسم» برگزار خواهد کرد. این ورزشگاه گنجایش ۲۵ هزار نفر را دارد و در سال ۲۰۰۳ ساخته شدهاست.
النصر عربستان
ورزشگاه «اول پارک» شهر ریاض ورزشگاه خانگی تیم فوتبال النصر عربستان است که ۲۵ هزار نفر ظرفیت دارد و در سال ۲۰۱۵ افتتاح شد.
الهلال عربستان
تیم الهلال عربستان در ورزشگاه «کینگدام آرنا» میزبان حریفان خود است. این ورزشگاه ۳۰ هزار نفر گنجایش دارد و در سال ۲۰۲۳ ساخته شد.
الوصل امارات
ورزشگاه «زعبیل» که در شهر دبی قرار دارد با ۸ هزار نفر ظرفیت میزبان دیدارهای خانگی تیم فوتبال الوصل امارات است. این ورزشگاه در سال ۱۹۷۴ تأسیس شده است.
پاختاکور ازبکستان
تیم فوتبال پاختاکور دیدارهای خانگی خود را در ورزشگاه «جار» در شهر تاشکند برگزار میکند. این ورزشگاه حدود ۸ هزار نفر ظرفیت دارد و در سال ۱۹۹۸ ساخته شد.