حجت الاسلام سید محمد غروی از شاگردان آیت الله مجتهدی تهرانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: خصوصیت مهم آیت الله مجتهدی در تربیت طلاب این بود که طلبه ها را از ابتدا پذیرش می کرد تا تحت اشراف خودش تربیت شوند و با مسائل شرعی، اخلاقی و علمی آشنا شوند.
حجت الاسلام غروی گفت: مدرسه علیمه آیت الله مجتهدی تهرانی که در مسجد حاج ملا محمد جعفر تهرانی واقع شده است چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب اسلامی محل حضور طلاب بسیاری بود و خصوصیت این مدرسه این بود که آیت الله مجتهدی تهرانی با دقت خاصی تربیت طلاب را تحت نظر می گرفتند.
وی افزود: آیت الله مجتهدی تهرانی به مدت 50 سال مدیریت مدرسه علمیه که اکنون به نام این عالم ربانی مشهور است را بر عهده داشت. این مدرسه با اشراف ایشان توسعه یافت و کارهای ابتدایی این مدرسه علمیه را آیت الله مجتهدی تهرانی پس از بازگشت از قم و شاگردی آیت الله بروجردی آغاز کرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم پشتکاری عجیب، سعی وافر و پیگیری آیت الله مجتهدی تهرانی را یکی از نکات برجسته ایشان برشمرد و گفت: وی تمام زندگی و عمر خود را در راه تربیت طلاب صرف کرد و تمام طلبه ها به صورت مستقیم و غیر مستقیم حضور ایشان را حس می کردند.
وی که در سالهای 41 تا 48 در تهران شاگرد آیت الله مجتهدی تهرانی بود، سرمایه گذاری ایشان در مدرسه علمیه را بی نظیر توصیف کرد و گفت: آیت الله مجتهدی تنها به مدرسه علمیه می پرداخت و هیچ کار دیگری نیز بر عهده نمی گرفت.
مدیر گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، آیت الله مجتهدی تهرانی را یک فرد عامل به آنچه معتقد بود دانست و گفت: ایشان به آنچه عمل می کردند و می گفتند اعتقاد کامل داشتند رابطه تنگاتنگی میان عمل و اعتقادش بود.
حجت الاسلام غروی افزود: ایشان طلبه های موفق را بسیار مورد توجه قرار می دادند. ضمن اینکه ایشان به مفهوم ولایت ائمه اطهار (ع) بسیار توجه داشتند و در روزهای تولد و سوگواری ائمه برنامه آن روز مدرسه را بر اساس آن ایام تغییر می داد.
وی ارتباط نزدیک با متدینین را از دیگر ویژگی های بارز آیت الله مجتهدی تهرانی برشمرد و گفت: شب ها در مسجد برنامه بازتری برای افراد عادی و غیر طلبه ها برگزار می شد که از پیش از انقلاب تاکنون ادامه داشته است. در این برنامه موضوعاتی مانند اخلاق و حدیث برای افراد غیر طلبه به زبان ساده تر و با اساتیدی که روزگاری شاگردان مدرسه بودند و در اجتماع های 10 تا 15 نفره مطرح می شد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علیمه قم تربیت اساتید برجسته حوزه علیمه قم را از دیگر صفات تربیت طلاب از سوی آیت الله مجتهدی تهرانی عنوان کرد و گفت : طلبه های مدرسه مجتهدی پس از ورود به حوزه علمیه قم مورد توجه قرار می گرفتند و دلیل آن تربیت خوب این طلبه ها بود.