ستار هدایتخواه درباره نشست امروز اعضاء کمیسیون فرهنگی مجلس با رئیس رسانه ملی به خبرنگار مهر گفت: "این نشست ساعت سه بعد از ظهر شروع شد و به درخواست نمایندگان یکساعت تمدید شد و دو ساعت و نیم طول کشید. در ابتدای جلسه آقای اختری رئیس کمیسیون اشاره کردند که برخی سایتها این نشست را فقط به عنوان انتقاد نمایندگان از مجموعه "ساعت شنی" و رادیو جوان ذکر کرده بودند که اینطور نبوده، بلکه ما تصمیم داریم درباره کل برنامههای صدا و سیما صحبت کنیم."
وی در ادامه افزود: "در این جلسه 19 نفر از نمایندگان حضور داشتند و 10 نفر نظرات خود را ارائه کردند. بعد از صحبت آقای اختری از عملکرد مثبت صدا و سیما تقدیر شد. به ویژه اینکه رادیو ایران در خارج کشور 15 میلیون مخاطب دارد و انیمیشنهای ایران در کشورهای منطقه به ویژه عراق تاثیر زیادی داشته و حتی باعث نگرانی آمریکاییها شده است. همچنین قبل از شروع انتقادها این بحث مطرح شد که بیان انتقادها به معنی نادیده گرفتن عملکرد مثبت صدا و سیما نیست."
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به انتقادهای نمایندگان افزود: "برخی فیلم و مجموعههای شبکههای سه و چهار خشونت را ترویج میدهند. برخی برنامهها گرایش فمینیستی دارند و این مسئله را به شخصیت پیامبر و قرآن نسبت میدهند. برخی مجموعهها الگوی اشتباه حجاب را ترویج میدهند. برخی کجسلیقگیها در گزارشهای خبری دیده میشود. انتقادهایی هم به مجموعه "ساعت شنی" شد و اینکه موضوع این مجموعه میتوانست در قالب یک یا چند میزگرد مطرح شود، نه اینکه مجموعه تلویزیونی ساخته شود، چرا که تعداد کسانی که در جامعه با این مسئله رو به رو هستند، کم است."
هدایتخواه در ادامه به صحبت نمایندگان اشاره کرد و گفت: "در مجموعه "ساعت شنی" کلمات زشت و رکیک مطرح میشود. چرا نباید مجموعههایی درباره حجاب ساخته شود؟ برخی انتقادها درباره ساعت پخش مجموعههای ماه رمضان بود که نباید با فاصله کمی از از اذان پخش شود. برخی نمایندگان اشاره کردند که صدا و سیما به جای اینکه به کیفیت توجه کند، بیشتر به کمیت توجه میکند. همچنین تاکید شد که بهتر است آقای ضرغامی خودش بر برخی برنامهها نظارت داشته باشد."
مخبر کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: "برخی انتقادها درباره تعطیلی بخش تحقیقات صدا و سیما و کاربردی نشدن نتایج و دستاوردهای آن در تلویزیون بود و اینکه کم توجهی به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره موضوع اتحاد ملی و انسجام اسلامی شده، چرا که مجموعه "چارخونه" موجب دلخوری دوستان افغانی شد. همچنین بسیاری از برنامههای صدا و سیما عشق و عاشقی را گرایش میدهند که باید این مسئله مورد توجه قرار بگیرد."
وی خاطرنشان ساخت: "برخی نمایندگان اشاره کردند که صدا و سیما نسبت به برخی انتقادها بیاعتنا است. همچنین تصویر نامناسب از زنان نشان داده میشود که متناسب با واقعیات جامعه نیست. برخی نمایندگان به محتوا و اجرای برنامههای رادیو جوان اعتراض داشتند که حتی برخی علما هم گلایه داشتند. در برنامههای صدا و سیما به مبانی انسانشناسی و روانشناسی توجه نمیشود."
هدایتخواه با اشاره به دیگر انتقادهای نمایندگان از رئیس رسانه ملی گفت: "یکی دیگر از مباحث استفاده از عبارت نادرست تماشای مجموعه به زیر 16 سالها توصیه نمیشود است، چرا که حساسیتزاست و باید از قبل از نظرات کارشناسان استفاده شود. مقام معظم رهبری بارها تاکید کردهاند برنامههای صدا و سیما نباید خنثی باشد، اما برخی مجموعهها خنثی است. همچنین پیشنهاد شد کمتر تصاویر نمایندگان پخش شود. همچنین ضرورتی ندارد که از بازیگران زن خارجی در مجموعههای داخلی استفاده شود."
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: "برخی نمایندگان اشاره کردند که فیلم "دایره" موضوعی مشابه مجموعه "ساعت شنی" در دوره دولت قبلی ساخته و توقیف شد. حال چرا مجموعه "ساعت شنی" ساخته شده است؟ چرا مجموعههایی مانند "کلید اسرار" محصول ترکیه که از تلویزیون هم پخش میشود، ما چنین مجموعههایی نداریم؟ چرا در مجموعهها به واژه سلام توجه نمیشود؟ همچنین صدا و سیما باید به تولید برنامههایی با موضوع گردشگری و میراث فرهنگی توجه کند."
وی خاطرنشان ساخت: "آقای ضرغامی هم از توجه نمایندگان تشکر و اعلام آمادگی کردند که بهتر است میان اعضاء کمیسیون فرهنگی مجلس با مسئولان صدا و سیما درباره برنامهها تعامل وجود داشته باشد. همچنین صدا و سیما مسئول است به آسیبهای اجتماعی توجه و درباره آنها اطلاعرسانی کند، حتی برخی موضوعات باید به زبان نمایش گفته شود تا حساسیت خانوادهها بیشتر شود. زمان پخش مجموعههای ماه رمضان هم بعد از کارشناسیهای انجام شده، مشخص شود."
هدایتخواه با اشاره به صحبت رئیس رسانه ملی گفت: "آقای ضرغامی اشاره کردند که عبارت به زیر 16 سالهها توصیه میشود مجموعه "ساعت شنی" را نبینند بعد از جمعبندی مذاکره با روانشناسان گذاشته شد. البته نظرات مخالف هم وجود داشت، اما اکثر نظرات مثبت بود که البته این عبارت حذف خواهد شد. علاوه بر آن اشاره کردند که طبق آمار نیروی انتظامی دو میلیون نفر معتاد هست، بنابراین باید به آسیبهای اجتماعی پرداخته شود."