به گزارش خبرنگار مهر، عصر امروز یکشنبه، آئین تجلیل از «درویشرضا منظمی» از مفاخر حوزه موسیقی لرستان، در خرمآباد برگزار شد.
اعظم روانشاد مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در این مراسم با اشاره به اینکه «درویشرضا منظمی» مصداق مفاخر و مفاخر این سرزمین است، اظهار داشت: قدر نهادن به مفاخر در واقع ارجگذاری به فرهنگ و علم و اندیشه است.
وی با اشاره به اینکه «درویشرضا منظمی» برگی از تاریخ فرهنگ و هنر ایرانزمین است، افزود: منظمی، زاییده خطهای از این جغرافیا است که تاریخ فرهنگ مردمان آن، پشتوانه فرهنگی و تاریخی لرستان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، گفت: هر نت موسیقی که گامی فراتر از کلام است و از سینه ساز منظمی بر میخیزد، سربازی در خدمت فرهنگ مام وطن و برگی زرین از تاریخ معاصرمان است.
روانشاد با بیان اینکه منظمی تنها یک چهره شناخته شده در فرهنگ نیست و نمیشود او را تنها از مشاهیر استان دانست، افزود: او بیش از این، و نامی شبیه مفاخره است.
وی ادامه داد: اگر میان مشاهیر و مفاخر تفاوتی قائل باشیم «درویشرضا منظمی» مصداق مفاخر و مفاخره این سرزمین است و امروز برای تجلیل از مفاخره هنر لرستان گرد هم آمدهایم.
مهرورزی در وجود استاد منظمی نهادینه شده است
حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران نیز در این مراسم، اظهار داشت: عاطفهای در وجود این مرد جاری و ساری است و افتخار آشنایی با وی را از دهه شصت تا به امروز دارم.
وی تصریح کرد: قبلاً استاد را از طریق آثارش میشناختم و صدای سازش را شنیده بودم؛ اما با سیمای او اواخر دهه شصت در دانشگاه تهران آشنا شدم.
مدیرعامل خانه موسیقی ایران، ادامه داد: صفای درون او در شخصیتش بارز و مشهود است و در کلام و نگاهش موج میزند.
نوربخش، ادامه داد: مهرورزی در وجود استاد نهادینه شده و او اهل خانواده بوده و به این بنیاد پایبند است و اعتقاد راسخ دارد.
وی عنوان کرد: وی یکی از برجستهترین هنرمندان کمانچه و ویولن است که در هر دو از استادان درجه یک محسوب میشود؛ خوشبختانه آثار جاودانهای نیز دارد که میتوانند برای مشتاقان جذاب باشند.
مدیرعامل خانه موسیقی ایران، اضافه کرد: به سهم خود از برگزاری این چنین برنامههای تجلیل از مفاخر تشکر میکنم؛ از این شخصیتها هر چهقدر تقدیر شود کم است.
استاد منظمی رویکرد موسیقی را برای جهان تبیین کرده است
کاوه خورابه معاون علمیپژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی نیز در این مراسم، اظهار داشت: از موسیقی گفتن، صحبت از اندیشه است.
وی بیان کرد: موسیقی اندیشه است؛ چراکه از عهد باستان در تقسیماتی که انجام میدادند در ذیل سه سطح فلسفه قرار میگرفت.
معاون علمیپژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با بیان اینکه «منظمی» استادی است که روند و رویکرد موسیقی را برای جهان تبیین کرده است، ادامه داد: موسیقی را نهتنها از باب تفنن بلکه در حوزه اندیشهای که انسانساز باشد ادامه داده است.
خورابه، ادامه داد: استاد «منظمی» در توصیف موسیقی خود از واژههای زیادی استفاده کرده و افتخار شاگردی استاد بزرگی چون «نورعلی خان برومند» را داشته است.
وی با اشاره به گرامیداشت استاد «منظمی»، گفت: برنامه داریم که طی مراسم دیگری از جایگاه و مقام استاد روحالله خالقی نیز تجلیل به عملآوریم.