خبرگزاری مهر - گروه استانها: در لرستان واحدهای صنعتی بسیاری وجود دارد که روزگاری در نوع خود از بهترین واحدهای اقتصادی در کشور محسوب میشدند، اما طی سالهای گذشته و اخیر به دلیل برخی مسائل و مشکلات این واحدها دیگر آن پویایی گذشته را ندارند و به طور عمده رو به تعطیلی رفتهاند.
«پارسیون» وبال گردن صنعت لرستان
«پارسیلون» خرمآباد که همواره از آن بهعنوان «زخم کهنه» صنعت لرستان یاد میشود، سالهاست که تعطیل شده است، مجموعهای که کارگران زیادی در آن مشغول به کار بودند و سهم خوبی در حوزه اشتغال و تولید لرستان بر عهده داشت.
متأسفانه این کارخانه بعد از واگذاری به بخش خصوصی دچار مشکلات متعددی شد و همین امر موجب تعطیلی و از کار بیکار شدن بیش از دو هزار کارگر آن شد.
علیرغم وعدههای مسئولان، پیگیریها برای تعیین تکلیف این مجموعه صنعتی، به نتیجهای نرسیده تا همچنان «پارسیلون» وبال گردن صنعت لرستان باقی بماند.
پیشازاین بهمن جعفری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در جریان بازدید معاون اجرایی سابق رئیسجمهور از این مجموعه، گفت: بر اساس اعلام کارشناسان با یک بازسازی و از طریق تعدادی دستگاه جدید، امکان تولید در این مجموعه وجود دارد تا به نقطه سربهسر برسد.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ با حضور رئیسجمهوری و سفر دولت سیزدهم به لرستان مصوبهای مبنی بر اینکه بانکهایی که طلب از این مجموعه دارند، با شرکت «آتیه دماوند» یک کنسرسیوم تشکیل و نسبت به تأمین منابع مالی آن اقدام کنند تا مجموعه احیا شود، افزود: از طرف دیگر، مجوزی از قبل باتوجهبه مصوبات مجلس در قالب لایحهای که دولت به مجلس داده بود، تصمیم بر این شد که این مجموعه در بین مناطق ویژه اقتصادی قرار گیرد.
بدهیهای مجموعه بخشوده شد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، ادامه داد: با حضور کارشناسان مجمع تشخیص مصلح نظام، این مجموعه بهعنوان منطقه ویژه اقتصادی معرفی شد، استاندار وقت و معاونت اقتصادی ایشان بالغ بر ۵۰ جلسه دراینرابطه برگزار تا این مصوبه دولت عملیاتی شود.
جعفری، تصریح کرد: تأکید استاندار سابق نیز بر این بود که در صورت احیای این واحد، مجموعه را برای تبدیل به منطقه ویژه اقتصادی معرفی میکنیم.
وی با بیان اینکه شرکت آتیه دماوند ۸۷ درصد سهام این مجموعه را دارد؛ اما ارادهای از سوی این شرکت برای احیای مجموعه وجود نداشت، گفت: در این راستا استاندار سابق تأکید کردند که مجموعه به بخش خصوصی واگذار شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان، گفت: در راستای واگذاری به بخش خصوصی هم این مجموعه چون تعطیل شده بود و هیچ مجمععمومی سالانهای هم برایش تشکیل نشده بود، فاقد صورتهای مالی بود، گفت: به همین دلیل برای شرکت حسابرس ویژه انتخاب شد، تمامی داراییها و بدهیهای شرکت احصا شد، در نهایت توسط کارشناسان رسمی دادگستری ارزشگذاری شد.
جعفری، بیان داشت: مبلغ این مجموعه نیز دو هزار میلیارد تومان تعیین شد، دو مرحله مزایده نیز در نیمه دوم ۱۴۰۲ برگزار شد که سرمایهگذاران برای آن مراجعه نکردند، این در حالی است که اطلاعرسانی به هلدینگهای بزرگ، انجمن صنعت نساجی کشور و… صورت گرفت.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ جلسه ستاد تسهیل را برگزار و بدهیهای این مجموعه یا بخشوده شد یا مورد تخفیف قرار گرفت، برخی از بانکها هم از مجموعه طلب دارند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با بیان اینکه الان این مجموعه در مرحله واگذاری مجدد است، گفت: شرایط واگذاری مجموعه تسهیل و به بخش خصوصی واگذار شود، الان دو بخش خصوصی متقاضی مجموعه هستند.
دستور «شفقت» روی زمین ماند
ابوطالب شفقت استاندار لرستان نیز در جریان این بازدید، تأکید کرد: شرکت آتیه دماوند باید دررابطهبا این مجموعه بهعنوان سهامدار اصلی تصمیم خود را باید بگیرد.
وی ادامه داد: این شرکت باید اعلام کند که میخواهد این مجموعه را واگذار کند یا نه دلیل اینکه نمیتواند مجموعه را فعال و احیا کند را اثبات کند، اگر نمیتواند فعال کند ما باید دنبال بخش خصوصی برویم و راههای دیگر را طی کنیم.
استاندار لرستان، تأکید کرد: شرکتی که صاحب کارخانه است و باید تعیین تکلیف کند.
«زخم کهنه» صنعت لرستان دوباره به مزایده میرود
حالا استاندار لرستان در اظهارنظری جدید از تجدید مزایده کارخانه پارسیلون خرمآباد طی هفته آینده خبر داد.
وی گفته است: مزایده کارخانه پارسیلون خرمآباد برای واگذاری به بخش خصوصی هفته آینده انجام میشود.
بنابراین، گزارش، باید منتظر ماند و دید این التیماتوم و وعده یکهفتهای «ابوطالب شفقت» استاندار لرستان عملی میشود یا اینکه همچنان باید از «پارسیلون» بهعنوان «زخم کهنه و وبال گردن» صنعت لرستان یادکرد.