به گزارش خبرنگار مهر، حیاة بن عمر بوکراع، استاد دانشگاه تونس در وبینار چهارم سی و هشتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی درباره تاریخچه استکبار خاطرنشان کرد: استکبار در ابتدا از سجده نکردن ابلیس به حضرت آدم آغاز شد و زمانی که خداوند از ابلیس خواست که به حضرت آدم (ع) سجده کند، گفت: خدایا تو آدم را از خاک آفریدی و مرا از آتش. پس من چگونه به او سجده کنم در صورتی که من برتر از او هستم؟
وی افزود: از جهت اجتماعی نیز استکبار سعی میکند مردم را تضعیف کند؛ لذا میتوان استکبار جهانی را در چهار وجه فرهنگی و ارزشی، نظامی و سیاسی، رسانهای، اقتصادی تقسیم بندی کرد. از جهت فرهنگی، استکبار بر ملتها از جهت فرهنگی و ارزشی تأثیر میگذارد و آنها را تضعیف میکند.
استاد دانشگاه تونس ادامه داد: استکبار فرهنگی تلاش میکند مفاهیمی چون تسامح، تقریب ادیان و مذاهب و … را تغییر داده و در جامعه حق و باطل را برعکس جلوه دهد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، نیروهای استکباری سعی میکنند از بیداری امت برای ایجاد اختلاف در میان مردم سو استفاده کنند.
حیاة بن عمر با اشاره به عملیات طوفان الاقصی به عنوان یک حرکت دینی گفت: با وجود اینکه این حرکت از سوی مقاومت اسلامی صورت گرفت اما استکبار جهانی تلاش کرد که آن را به عکس جلوه دهد و با استفاده از دست نشاندههای خود در درستی این عملیات تشکیک ایجاد کند.
وی در خصوص استکبار نظامی و سیاسی نیز گفت: استکبار سعی میکند تمام نیروهای خود را برای تقویت سیاسی و نظامی خود علیه ملتهای مستضعف به کار گیرد و بر آنها تسلط یابد.
استاد دانشگاه تونس درباره استکبار رسانهای تصریح کرد: این نوع استکبار خطرناکتر از دیگر موارد آن است زیرا با استفاده از تمام رسانهها تأثیر بسیار و قدرت بالایی در رسیدن به اهداف استکبار دارد و از این طریق میتواند کشورها را سرنگون سازد و بر تمام مردم جهان تسلط داشته باشد.
وی درباره استکبار اقتصادی نیز اظهار کرد: این استکبار نیز سعی میکند تمام منابع اقتصادی کشورهای ضعیف جهان را در دست بگیرد و بدین ترتیب میتواند بر این کشورها تسلط یابد.
تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
استاد دانشگاه تونس تصریح کرد: استکبار فرهنگی تلاش می کند مفاهیمی چون تسامح، تقریب ادیان و مذاهب را تغییر داده و در جامعه حق و باطل را برعکس جلوه دهد.