به گزارش خبرنگار مهر، مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در سی و هشتمین همایش بینالمللی وحدت اسلامی در سالن اجلاس سران، گفت: در مقابل شما صحبت کردن، زیره به کرمان بردن است در ایام انتخابات، شعار من، دست به دست هم دادن بود، وحدت ما مسلمانان است که میتواند قدرتمان را افزایش دهد.
وی افزود: وقتی پیامبر گرامی اسلام به مدینه رفت، اقوام و طوایف این شهر صدها سال با هم دشمن بودند و یکدیگر را میکشتند اما از زمانی که وارد این شهر شد، اعلام کرد که با هم برادر شوید.
پزشکیان تاکید کرد: گفتن این حرف ساده است و وقتی اقوام با هم دعوا دارند، فردی بیاید بگوید آن را کنار بگذارید و با هم برادر شوید، خیلی سخت است، اما آنها با هم برادر شدند؛ پیامبر در قلوب آنها الفت ایجاد کرد؛ پیامبر بعد از هشت سال که به مکه رفت و دشمنان تسلیم شدند، پیامبر سخنرانی و اعلام کردند مسلمانان با هم برادرند؛ نگفتند مؤمنان، گفتند مسلمانان با هم برادرند؛ مسلمان با مسلمان برادر است و همه در مقابل دشمنان یک دست هستند.
رئیس قوه اجرایی کشور با قرائت آیاتی از قران کریم تصریح کرد: پیامبر (ص) گفتند انصار و مهاجرین را مسلمان میدانستند و آنان را برادر یکدیگر خطاب کردند. مسلمان با مسلمان برادر است. ایشان نگفت مؤمن با مؤمن برادر است بلکه گفت مسلمان با مسلمان برادر است. آیا ما به عنوان مسلمان چه در کشور خودمان و چه بین کشورهای مسلمان اینطور هستیم؟ اروپاییها که مسلمان هم نیستند دیوارها و مرزهایشان را برداشتهاند، اما آیا ما مسلمانان اختلافات و دشمنیها را کنار گذاشتهایم؟
پزشکیان تاکید کرد: دشمن تفرقه و دشمنی را بین ما دامن زده است. وحدت مسلمانان بالاترین وصیت پیامبر اسلام (ص) است. مسلمانان نماز میخوانند و روزه میگیرند اما با هم دعوا هم میکنند. کتاب و قبله و پیامبر (ص) ما مسلمانان یکی است. خدا گفته پیامبر (ص) گفته یا کتاب گفته اختلاف کنیم؟ اختلاف یعنی عدم چنگ زدن به هدایت الهی. خداوند پروردگار همه ما مسلمانان است. ما در نماز راه مستقیم میخواهیم اما با هم دعوا میکنیم. آن وقت اسرائیلیها با چند میلیون جمعیت همه جا را بمباران میکند و ما چون وحدت اسلامی نداریم و زبان و نگاه مشترک نداریم، فقط نگاه میکنیم.
رئیس جمهور بیان کرد: ما به خاطر سادهترین چیزها با هم دعوا میکنیم. نماز و روزه برای وحدت است. اگر وحدت نداریم پس چرا نماز میخوانیم و روزه میگیریم؟ اقامه نماز بین مسلمانان یعنی غیر مسلمانان نتوانند هر کاری دلشان خواست با مسلمانان بکنند و بعد با استقرار در کشورهای اسلامی بین قومیتها و شیعه و سنی دعوا بیندازند و خودشان منابع و امکانات مسلمانان را ببرند. ما مسلمانان مقصر هستیم.
وی ادامه داد: چنگ به ریسمان الهی مهم است. نباید در زبان بگوییم وحدت داریم اما عمل ما آن را تأیید نکند؛ یکدیگر را تحمل نکنیم و به دنبال حذف یکدیگر باشیم. وحدت یعنی پشت یک امام و به یک قبله با یکدیگر وحدت کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به سفرش به کشور عراق گفت: در عراق به برادرانمان گفتم چرا نباید مسلمانان افغانستان و پاکستان و ترکمنستان راحت بتوانند سوار قطار شوند و به نجف و کربلا و مکه و استانبول و سایر کشورهای اسلامی سفر کنند؟ ما مسلمانان در زبان میگوئیم با هم برادریم اما در عمل با یکدیگر اختلاف داریم. اگر با هم در عمل برادر شویم هیچ قدرتی نمیتواند به ما آسیب بزند و ما را زمین بزند. الله اکبر یعنی خدای ما بالاتر و بزرگتر است و عزت برای مسلمانان است. این باید در عمل خودش را نشان دهد. امیدوارم جمع شما یک دستورالعمل و یک پیام را به کشورهایتان ببرید.
پزشکیان اظهار کرد: جنگ با یکدیگر لبه آتش است و خدا ما را نجات دهد و ما باید از لبه آتش کنار بکشیم. خدا کمک کند هم در جوامع خودمان و هم بین سرزمینهای مسلمانان دست در دست یکدیگر دهیم و متجاوزان را از سرزمین خودمان بیرون کنیم.
وی ادامه داد: اگر ایمان بیاوریم ما برتریم زیرا عزت برای مسلمانان است و راه ما بالاتر است، لذا باید بتوانیم برای کشورهای اسلامی یک نسخه و یک دستورالعمل و یک پیام را ببریم، نه آن که تفرقه و اختلاف را در جوامع خود پخش کنیم و با یکدیگر دعوا کنیم.
پزشکیان گفت: باید بتوانیم کسانی را که به سرزمینهای مسلمانان طمع کردند با عزت و قدرت بیرون کنیم.
شایان ذکر است، سی و هشتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی صبح امروز پنجشنبه (۲۹ شهریور ۱۴۰۳) با عنوان «همکاریهای اسلامی و دستیابی بر ارزشهای مشترک با تاکید بر مساله فلسطین» با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور و بیش از ۷۸ نفر از علما و فرهیختگان ۳۰ کشور جهان در سالن اجلاس سران آغاز شد.
این دوره از کنفرانس وحدت اسلامی از روز شنبه (۲۴ شهریور) کار خود را با وبینارهای غیرحضوری آغاز کرد و در ادامه این کنفرانس ۲۳۴ عالم و شخصیت فرهنگی در قالب ۱۶ وبینار سخنرانی خواهند کرد. حدود ۱۳۴ نفر از این میان خارجی و ۹۶ نفر از شخصیتهای داخلی هستند که به صورت وبیناری در این دوره شرکت کردهاند.
امسال در ۳۸ دوره کنفرانس وحدت اسلامی، در حدود ۳۲ مهمانان ویژه از آمریکا، برخی کشورهای اروپایی، مالزی و اندونزی در این مراسم حضور دارند.
در این دوره ۳۰ نفر از بانوان کشورهای اسلامی نیز در این کنفرانس حضور دارند. امسال به بخش علمی کنفرانس بیشتر توجه شده است و ۴۴ مقاله از ۱۷ کشور خارجی به کنفرانس ارسال شده است.
همچنین از ۱۲ عنوان کتاب جدید نیز در کنفرانس این دوره رونمایی شد. دو نشست هماندیشی نیز با علما برگزار میشود و طبق سنوات گذشته میهمانان کنفرانس در روز پایانی با مقام معظم رهبری دیدار خواهند کرد که این ملاقات در روز میلاد حضرت رسول (ص) است.
بازدید از بخشهای علمی و فرهنگی کشور، حضور میهمانان در مرقد امام راحل (ره)، دیدار با برخی وزرای جدید دولت و… نیز از دیگر برنامههای این دوره از کنفرانس وحدت است.