به گزارش خبرگزاری مهر در اطلاعیه دانشگاه علوم پزشکی ایران آمده است: از نوشیدن آب در لیوان مشترک و همچنین سرو غذا در ظروف مشترک جدا خودداری گردد. مواد اولیه غذایی حتما سالم و بهداشتی باشد، ترجیحا از مواد غذایی بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود.
از فرآورده های دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود ، از نمک های بسته بندی ید دار تصفیه شده در تهیه و پخت غذا و مصرف سر سفره ها استفاده شود.
در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع کننده غذا بر روی سفره ها جلوگیری گردد.از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری گردد و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت باید مواد غذایی پخته شده در دمای زیر 3 درجه و یا بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شود.
ضمن نصب تابلوهای ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع آوری زیر سیگاریها از استعمال مواد دخانی در مراسم جلوگیری گردد همچنین آب آشامیدنی باید بهداشتی و مورد تایید مقامات بهداشتی باشد.
تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور کنترل و جلوگیری از آتش سوزی های احتمالی الزامی است. ایمنی مراکز فوق از نظر پرتگاه های موجود، راه پله ها و نرده ها و سیم کشی برق و غیره رعایت شده و قبل از شروع مراسم کنترل لازم توسط افراد متخصص صورت پذیرد.
نسبت به جمع آوری وسایل و تجهیزات مشترک از جمله چادر نماز، حوله و به منظور پیشگیری از بیماری های پوستی واگیر اقدام گردد همچنین در صورت استفاده از ظرف یک بار مصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف فوم دار مخصوص توزیع مواد غذایی گرم ترجیحا از ظروف کاغذی استفاده شود.
زباله های تولید شده به صورت بهداشتی جمع آوری، انتقال و دفع گردد.
شایان ذکر است، ذبح و قربانی احشام در جلوی دسته های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد باید با هماهنگی سازمان دامپزشکی و در شرایط بهداشتی صورت گیرد به نحوی که خونابه پخش نشود.
همچنین افرادی که قصد توزیع نذورات را دارند باید با هماهنگی مسئولین و هیئت های امنای مساجد و تکایا نسبت به دریافت مجوز بهداشتی از مرکز بهداشت محل اقدام نمایند.