دهگلان- وجود بیش از سه هزار هکتار باغ در شهر دهگلان این منطقه را مستعد توسعه باغداری کرده و در صورت آموزش باغداران شاهد افزایش ثمرات باغ‌های این شهرستان خواهیم بود.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: دهگلان یکی از شهرهای استان کردستان است که از آب و هوایی معتدل در فصل تابستان برخوردار است و زمین‌های کشاورزی حاصلخیزی در این شهر وجود دارد که این شهر را به عنوان قطب کشاورزی استان کردستان تبدیل کرده است.

گرچه باغداری به میزان زراعت در شهر دهگلان کمتر است اما شرایط توسعه باغداری در این شهر فراهم بوده و شرایط جوی و خاک مناسب آن زمینه تولید محصولات مرغوب و با کیفیت را فراهم می‌آورد.

روستاهای اطراف دهگلان نیز با داشتن شرایط آب و هوایی و کشاورزان و باغداران توانمند زمینه پرورش محصولات باغی را فراهم آورده و باید تلاش شود که تولیدات باغی در این منطقه افزایش یابد.

لیلاخ مستعد توسعه باغبانی

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهگلان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر سه هزار و ۳۰۰ هکتار باغ مثمر و غیرمثمر در شهرستان دهگلان وجود دارد.

فرهاد یعقوب نژاد با بیان اینکه درختان مثمر اثرات زیادی در کاهش سستی خاک دارند، افزود: این درختان اجازه رویش سایر گیاهان مرتعی و نهال مثمر را در کنار خود می‌دهند و درختان غیرمثمر نیز با تولید هیدروکربن بخشی از خاک را تجزیه می‌کنند.

وی تصریح کرد: شهرستان دهگلان از شهرهای مستعد در توسعه باغداری است و برای تحقق این امر نیاز به آموزش است که باید باغداران در عرصه پرورش محصولات باغی آموزش لازم را ببینند.

مدیر جهاد کشاورزی دهگلان اذعان کرد: دشت لیلاخ مستعد توسعه باغداری است و برای اثبات این مدعا به ثمر نشستن بسیاری از باغ‌ها در منطقه کافیست.

یعقوب‌نژاد ضمن اشاره به پتانسیل‌های موجود از چاه‌داران منطقه خواست که با توجه به در اختیار داشتن آب کافی نسبت به توسعه باغداری اقدام کنند.

باغ نیازمند نگهداری و مدیریت است

یکی از باغداران شهرستان دهگلان نیز در گفت‌وگوبا خبرنگار مهر یادآور شد: باغ همچون فرزند انسان است که نیاز به نگهداری، مدیریت و سرکشی دارد و باید مورد مراقبت و توجه قرار گیرد.

عباسی عنوان کرد: تلاش برای توسعه باغات دهگلان می‌تواند به افزایش محصول این منطقه بینجامد و در نهایت در کمک به اشتغال جوانان مؤثر باشد.

وی هرس به موقع، سمپاشی، استفاده از درختان بادشکن در باغ و مدیریت باغ را از لازمه‌های باغداری و توجه به درختان عنوان کرد.

این باغدار دهگلانی تولید محصولات باغی را عامل توسعه روستاها دانست و بیان کرد: در صورت حمایت و آموزش باغداران از مهاجرت روستاها به شهرها کم شده و مردم می‌توانند با تلاش خود شاهد ثمرات افزایش روزی خود باشند.

قطعاً افزایش محصولات باغ‌ها و افزایش مهارت و تخصص باغداران در پرورش درختان می‌تواند در کارآفرینی و اشتغال حوزه کشاورزی برای جوانان فرصت ارزشمندی را پیش روی افراد جویای کار بگذارد.

افزایش اشتغال در عرصه کشاورزی به ویژه باغات می‌تواند در مبادلات اقتصادی نقش‌آفرینی کند اما در این مسیر استفاده صحیح از منابع آبی می‌تواند به کاهش هزینه‌ها و بهبود روند تولید محصولات کمک کند.

برای موفقیت در حوزه کشاورزی دانش و مهارت نیاز است و باغداران باید قیل از شروع باغداری و یا برای ارتقای محصولاتشان به دنبال کسب یادگیری و مهارت آموزی در حوزه محصولات کشاورزی از جمله باغات باشند.