به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام سید شهاب الدین حسینی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مرحله شهرستانی و استانی این دوره از مسابقات تمام شده است، افزود: این مسابقات با یاد شهدای خدمت و شهید آیت الله آل هاشم در تبریز برگزار میشود.
وی اظهار کرد: شرکتکنندگان در این دوره در رشتههای قرائت و ترتیل قرآن، دعاخوانی، اذان، معارف، حفظ کل، ۲۰ جز، ۱۰ جز و پنج جز قرآن کریم در ۲ گروه بانوان و آقایان با هم رقابت میکنند و برگزیدگان این دوره از مسابقات به مسابقات بین المللی قرآن که در شهر مشهد برگزار خواهد شد، راه مییابند.
وی گفت: چهار هزار موقوفه و ۲۰ هزار رقبه زیرمجموعه موقوفهها در آذربایجان شرقی وجود دارد و تمام این موقوفهها و رقبه ها شناسه ملی اختصاصی دارند و ۹۰ درصد از موقوفههای استان نیز با اجرای طرح جامع حدنگار صاحب سند شدهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با بیان اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی سه نوع بخش اقتصادی شامل تعاونی، دولتی و خصوصی تعریف شده است، گفت: سنت حسنه وقف قابلیت تبدیل شدن به بخش چهارم اقتصاد کشور را دارد.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت وقف میتوان فراتر از مرزهای ایران اسلامی نیز بهره برد، اظهار کرد: تحقق این موارد نیازمند توجه دولتها در کشور ما است و با توجه به وجود ۸۰۴ نوع نیت وقف در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و بهداشت و درمان در کشور میتوان از این قابلیتها برای پیشبرد اهداف نظام جمهوری اسلامی در داخل و خارج از مرزها استفاده کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با اشاره به حمایتهای اوقاف و امور خیریه استان از رونق تولید و کشاورزی در استان، گفت: در این راستا زمینهای صنعتی در اختیار واحدهای تولیدی از جمله در شهرکهای سرمایه گذاری خارجی و بعثت و گمرک سهلان قرار گرفته است و برای کمک به بخش تولید و توسعه این واحدها، حق و حقوق اوقاف از واحدهای احداث شده در این موقوفات با تقسیط ۳۰ ماهه اخذ میشود.
وی احداث سردخانه ۱۰ هزار تنی در منطقه ارسباران و امضای تفاهم نامه با تعاونی فرهنگیان مراغه برای ایجاد بزرگترین مجموعه تجاری و خدماتی به صورت مشارکتی را از فعالیتهای این اداره کل اعلام کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با بیان اینکه وقف پشتوانه اقتصادی اسلام است و میتواند در بخشهای مختلف تأثیرگذار باشد، گفت: در حوزه فرهنگی، هزینههای اداره کل اوقاف و امور خیریه بر اساس منابع پایدار و از طریق نیتهای واقفان انجام میشود.
حجت الاسلام حسینی، افزود: در این راستا اربعین امسال بزرگترین موکب آذربایجان شرقی در شهر سامره ایجاد شد و امسال حدود یک هزار بسته حمایتی برای دانش آموزان نیازمند استان از طریق امامزادهها توزیع شده است.
وی اجرای طرحهای آرامش بهاری در عید نوروز، ضیافت الهی در ماه مبارک رمضان، نشاط معنوی در جوار امامزادگان برای پرکردن اوقات فراغت دانش آموزان در فصل تابستان و شمیم حسینی در ماه محرم و حمایت از هیأتهای مذهبی را از دیگر اقدامات این اداره کل در حوزه فرهنگی اعلام کرد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی با اشاره به اقدامات این اداره کل در بخش عمران و آبادانی موقوفهها، گفت: در زمان کنونی کارهای عمرانی در امامزادههای استان در راستای سوق دادن این مکانها برای پذیرایی از گردشگران مذهبی در حال انجام است.
وی حمایت از شرکتهای دانش بنیان در راستای نیتهای واقفان را از دیگر اقدامات این اداره کل اعلام کرد و یادآور شد: در این زمینه ۱۰۰ میلیارد ریال برای اقتصادی سازی طرحهای شرکتهای دانش بنیان در قالب امضای تفاهم نامه با بنیاد نخبگان و پارک علم و فناوری استان هزینه شده است.