محسن جوهری رئیس هیئت مدیره انجمن CNG در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه سی ان جی نه تنها ناترازی بنزین را حل میکند بلکه ما را به صادر کننده بنزین تبدیل میکند. اکنون ظرفیتی که میتواند به جایگاهها اضافه شود ۲۰ میلیون متر مکعب در روز معادل ۲۰ میلیون لیتر بنزین است، در صورتی که از این ظرفیت استفاده کنیم نه تنها ناترازی بنزین از بین میرود بلکه مجدداً به کشوری صادر کننده بنزین تبدیل میشویم.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۵۰۰ جایگاه سی ان جی در کشور وجود دارد که توان تولید و عرضه حداقل ۴۵ میلیون متر مکعب سی ان جی را در روز دارند که به دلیل عدم تقاضا تقریباً نیمی از این ظرفیت مورد استفاده قرار میگیرد.
جوهری خاطر نشان کرد: مهمترین دلیل کمبود تقاضا برای سوخت سی ان جی عدم حمایت دولت برای افزایش تقاضا بوده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن CNG افزود: با توجه به قوانین و دستورالعملهایی که در این زمینه وجود داشته است و خودروسازان موظف بودند درصد معینی از تولیدات خود را به خودروهای دوگانه سوز اختصاص دهند، متأسفانه شاهد بدعهدی آنها بودهایم و سال ۹۸ مصوبهای ابلاغ شد که یک و نیم میلیون خودرو با حمایت دولت با استفاده از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، به صورت رایگان دوگانه سوز شوند که به دلیل مشکلات موجود تقریباً با شکست مواجه شد و نزدیک به ۴۰۰ هزار دستگاه از این طریق دوگانه سوز شدند.
وی با اشاره به اینکه ابزار قیمتی میتواند در افزایش مصرف سی ان جی مثمر ثمر باشد، خاطر نشان کرد: متأسفانه در سالهای قبل صنعت سی ان جی از حمایتهای دولتی بی نصیب بوده و این در حالی است که در دنیا برای حمایت از تولید خودروهای برقی تسهیلاتی در نظر گرفته میشود به طور مثال در بسیاری از اتوبانها از این خودروها عوارض دریافت نمیشود.
جوهری ادامه داد: باید برای مالکین خودروهای دوگانه سوز عوارض جادهای رایگان شود و حمایتهایی از طرف دولت مانند پوشش بیمه، معاینه فنی و طرحهایی از این قبیل اجرا گردد.
رئیس هیئت مدیره انجمن CNG در خاتمه خاطر نشان کرد: چند سالی است که کارشناسان انرژی میگویند سریعترین و بهترین راه برای از بین بردن ناترازی بنزین جایگزینی سوخت سی ان جی است، اگرچه دنیا به سمت خودروهای برقی میرود اما در کشور ما جایگزینی خودروهای برقی نیاز به برنامه بلند مدت دارد و راهکار سریع جبران ناترازی بنزین جایگزینی سوخت سی ان جی است که در حال حاضر بدون نیاز به سرمایه گذاری مجدد ، پتانسیل تولید و عرضه روزانه حداقل ۲۰ میلیون متر مکعب مازاد بر ظرفیت فعلی عرضه در کشور وجود دارد.