به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، هدایتالله سلیمی در جمع خبرنگاران تصریح کرد: در دنیای امروز، سکوهای آنلاین مبادلات طلا به عنوان یکی از مهمترین ابزارهای مالی، نقش حیاتی در تسهیل و تسریع معاملات ایفا میکنند.
وی عنوان کرد: از دیدگاه یک مدیر فناوری اطلاعات، موفقیت این سکوها به میزان زیادی به امنیت، پایداری و یکپارچگی زیرساختهای فنی آنها وابسته است.
سلیمی همچنین یکی از اساسیترین اولویتها در توسعه این سکوها را تامین امنیت سایبری و حفاظت از دادههای کاربران در کنار تامین امینت خزانه که اساساً باید در بانکها باشد عنوان کرد.
وی اظهار کرد: استفاده از فناوریهای پیشرفته رمزنگاری و پروتکلهای امنیتی چند لایه، تضمین میکند که اطلاعات حساس کاربران در برابر تهدیدات سایبری محافظت شود.
سلیمی افزود: در حال حاضر متاسفانه سامانه های معاملات طلای آبشده فعال در کشور غالباً به دریافت مجوزات و نمادها بسنده کرده و اهمیت کمتری به زیرساختهای فنی خود دادهاند که باید وزارت صمت همانگونه که به احراز اعتباری و احراز مالی کسب و کارهای این حوزه توجه داشته، به احراز امنیت زیر ساخت آنها نیز توجه داشته باشد.
وی ادامه داد: البته پیشخوان ملّی با هم افزایی دو سامانه ملّیگلد و ملّی استارتاپ در حال حاضر تنها تولید کننده و توسعه دهنده سامانه های معاملات آنلاین طلای آبشده در مقیاس انبوه بوده و اهمیت به زیرساخت و امنیت این سامانهها را در اولویت اصلی قرار میدهد. توان اجرایی حاصل از این هم افزایی و طراحی هستههای معاملاتی مرکزی فقط در ۶ ماه نخست به ما امکان تولید و تامین سرمایه بیش از ۱۰۰ واحد سامانه معاملات طلای آبشده را داده است.
بهبود عملکرد و کاهش تاخیر در پردازش معاملات
در این راستا معاونت اجرایی مگاپلتفرم پیشخوان ملّی نیز خاطرنشان کرد: پیاده سازی سیستمهای تشخیص و جلوگیری از نفوذ به عنوان یک لایه محافظ اضافه، امنیت معاملات را بیش از پیش تقویت میکند و این مساله همواره مورد توجه تمامی کسب و کارهای الکترونیک زیرمجموعه پیشخوان ملّی قرار دارد.
وی افزود: آنچه که در تمامی سال های فعالیت پیشخوان ملّی موکدا مورد توجه و پیگیری بنیانگذار این مجموعه، دکتر هدایت اله سلیمی بوده است، پیاده سازی تمامی استانداردهای امنیتی و در اولویت قرار گرفتن امینت کاربران سامانه به هر شکل ممکن میباشد، چنان که بیش از ۱۰ درصد متن سند راهبردی توسعه پیشخوان ملّی به آن اختصاص دارد.
آرش کمالی افزود: علاوه بر امنیت، پایداری و مقیاس پذیری زیرساختهای فنی نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است.
به گفته وی، با استفاده از معماریهای توزیع شده و مبتنی بر «ابر»، امکان پاسخگویی به نیازهای متغیر بازار و تحمل بارهای سنگین در زمانهای اوج تقاضا فراهم شده است.
معاونت اجرایی مگاپلتفرم پیشخوان ملّی با تاکید بر این نکته که این زیرساختهای پیشرفته به سامانهها اجازه میدهد که حتی در شرایط بحرانی نیز عملکردی پایدار و بی نقص داشته باشند، یکپارچه سازی موثر سکوهای آنلاین با سامانههای مالی و بانکی را یکی دیگر از جنبههای کلیدی در توسعه این پلتفرمها ذکر کرد.
کمالی همچنین یادآور شد: همکاری نزدیک با بانکها و موسسات مالی معتبر، امکان انجام سریع و ایمن تراکنشها را فراهم میآورد و به بهبود تجربه کاربری کمک میکند.
وی مجدداً تصریح کرد: این یکپارچگی نه تنها به ارتقای امنیت و دقت در پردازش معاملات کمک میکند، بلکه باعث افزایش سرعت انجام تراکنشها و کاهش تاخیرات نیز میشود.
معاونت اجرایی مگاپلتفرم پیشخوان ملّی ادامه داد: از سوی دیگر، بهبود عملکرد سامانه و کاهش زمان پردازش معاملات، یکی از دغدغههای اصلی واحدهای فناوری اطلاعات است.
کمالی عنوان کرد: استفاده از الگوریتمهای بهینه سازی و ارتقاء زیرساختهای فنی مداوم در پیشخوان ملّی به ما این امکان را داده تا تجربهای سریع و روان برای کاربران سامانه فراهم کنیم، به گونهای که هر گونه تاخیر یا تعلیق در انجام تراکنشها به حداقل برسد.
وی در بخش پایانی سخنانش با بیان اینکه توسعه اپلیکیشن موبایلی پیشخوان ملّی به عنوان یک سوپر اپلیکیشن خدمات مالی و یکی از ابزارهای کلیدی برای دسترسی راحتتر کاربران به خدمات این مجموعه در دستور کار سند راهبردی توسعه پیشخوان ملّی قرار گرفته است، گفت: این مگا اپلیکیشن مالی-اقتصادی با طراحی کاربرپسند و بهرهگیری از کارآمدترین تکنولوژیها، به کاربران امکان میدهند که در هر زمان و مکانی به بازار های مالی دسترسی داشته باشند و معاملات خود را با اطمینان و سهولت انجام دهند.