به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید محمدکاظم مدرسی در خطبههای این هفته نمازجمعه با اشاره به راهکارهای انس با قرآن اظهار کرد: برگزاری جلسات قرآنی در منازل و توجه به قرآن درمنازل از جمله راهکارهای انس با قرآن است؛ پیامبر اکرم (ص) خانه بدون قرآن را همچون قبرستان تاریک عنوان کردند.
وی افزود: در روایتی نیز آمده است که تلاوت قرآن در مساجد دارای چهار ویژگی آرامش، نزول رحمت، نزدیک شدن به پروردگار و حلقه زدن ملائکه در کنار فرد است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد در خطبه دوم نماز جمعه این هفته با بیان اینکه موضوع کنار گذاشتن اسلحه در میدان نبرد از دیدگاه قرآن نادرست است، گفت: در قرآن نیز بیان شده است که دشمن دوست دارد که مسلمانان ابزار دفاعی خود را کنار بگذارد تا به او هجوم بیاورد، بنابراین در قرآن به لزوم دفاع از خود در میدان جنگ تاکید شده است، بنابراین این نکته مهم قرآنی باید از سوی سیاستمداران و رجال مملکتی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: امیرالمومنین (ع) در بستر شهادت خود خطاب به امام حسن (ع) و امام حسین (ع) توصیههایی کردند که از جمله این موارد عدم توجه به زرق وبرق دنیا و مال دنیوی، کار کردن برای حق و پاداش الهی و دشمنی با ظالمان و حمایت از مظلوم بود.
حمایت از مظلوم فقط به معنای اشک ریختن برای مظلومان نیست
مدرسی با بیان اینکه دشمنی با ظالمان و حمایت از مظلومان دو وظیفه مهم مسلمانان است که در وصیتنامه امام علی (ع) نیز به آن تاکید شد، افزود: دشمنی با دشمنان اسلام به معنای عداوت در دل نیست و به معنای ابراز دشمنی است و حمایت از مظلوم نیز به معنای تنها اشک ریختن برای مظلومان نیست.
وی ادامه داد: در وهله اول باید ظالم و مظلوم را شناسایی کنیم چرا که در مواردی این دو قابل تفکیک است و در برخی موارد جای جلاد و شهید عوض میشود.
امام جمعه بخش مرکزی یزد با بیان اینکه در مرحله دوم باید ظالم و مظلوم به دنیا شناسانده شوند، عنوان کرد: باید شیوههای کمک به مظلوم و دشمنی با دشمنان را شناسایی کنیم و این نیز توسط هر صنفی از رئیس جمهور و شخصیت اول اجرایی کشور گرفته تا کسبهها باید انجام شود.
وی گفت: وظیفه امروز ما روشنگری مظلومیت مردم غزه و فلسطین و تبیین ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی در این مناطق و لبنان است؛ باید اهداف پلید رژیم کودککش صهیونیست برای همگان روشن شود و کشورهای اسلامی با اتحاد در مقابل این ظلم و جنایت بایستند.
مدرسی با اشاره به ایجاد امید و انگیزه عنوان کرد: حمایت معنوی و مادی، کمکرسانی به مردم مظلوم غزه و فلسطین و به میدان آمدن تواناییهای نظام جمهوری اسلامی در این راستا نیز بخشی از وظیفه دینی جمهوری اسلامی ایران برای دفاع از مظلوم است.
تقویت اسلام وظیفه تمام مسلمانان در این برهه تاریخ است
امام جمعه بخش مرکزی یزد تصریح کرد: امروز تمام اسلام در مقابل تمام کفر قرار گرفته است و تقویت اسلام و سرزمینهای اسلامی وظیفه تمام مسلمانان در این برهه از تاریخ است.
وی با اشاره به سالروز تکریم سالمندان بیان کرد: پیامبر اکرم (ص) حضور سالمند در خانوادهای را همچون حضور پیغمبری در امت خود عنوان کردند، این خود دارای دو وجه وظیفه خانوادهها و مسئولیت پیغمبر است؛ انتقال تجربه و خرد تاریخی وظیفه سالمند در برابر طایفه و عشیره خود است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به روز گردشگری عنوان کرد: صنعت گردشگری یکی از صنعتهای مهم در هر کشوری است و در کشور ما نیز این صنعت باید از جایگاه ویژهای برخوردار باشد.
وی ادامه داد: این صنعت در کشور ما به دلیل ایرانهراسی ایجاد شده از سوی غرب آنگونه که باید رشد نیافته است، در حالیکه همزیستی ادیان، بافت تاریخی و ظرفیتهای بالقوه، قنوات، کویر و گونههای مختلف حیوانی، آیینهای سنتی و حفظ اصالت تنها گوشهای از ظرفیتهای گردشگری استان یزد است که قابلیت گسترش صنعت گردشگری کشور را دارد.
مدرسی افزود: برخی از عناوینی که در بافت قدیم و شهر یزد رواج دارد همچون کافیشاپ در راستای حفظ اصالت ایرانی و سنتی یزد باید معادلسازی شود و گردشگری استان با پیوست فرهنگی همراه شود و گردشگری تاریخی، فرهنگی و سلامت در این استان رواج یابد.
لزوم رسیدگی به زیرساختهای حمل و نقل در یزد
وی با بیان اینکه مسئولان استان باید در زمینه گردشگری زیرساختهای لازم را فراهم کنند، گفت: در حالیکه مردم یزد از کمبود زیرساختهای حمل و نقل عمومی در این استان تحت فشار هستند، چگونه میتوان گردشگری این استان را توسعه داد؟، چرا که زیرساخت حمل و نقل تنها یکی از موارد مورد نیاز برای توسعه این صنعت است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد عنوان کرد: باید فرهنگ بومی یزد و اصالت آن در بخش گردشگری شناسانده شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به استقبال گسترده مردم یزد از برنامه «رسم شیدایی ۴» عنوان کرد: از مسئولانی که در راستای برگزاری این برنامه تلاش کردند قدردانی و تشکر میکنم و این نکته مهم باید مدنظر قرار گیرد که برنامههای این چنینی باید برای مردم همواره ساخته شود، چرا که هیچ چیز امروز بهتر از راه و روش شهدا و ارزش دفاع مقدس و دفاع از حرم شخصیت انسانها را تبیین و مشخص نمیکند و این برنامه میتواند الگوسازی ویژهای برای جوانان و نسل امروز انجام دهد.