خبرگزاری مهر، گروه استان ها: بارش های پاییزی مناطق مختلف استان مازندران را در برگرفته و حال و هوای استان را پاییزی کرده است و دستگاه های خدمات رسان استان به حالت آماده باش درآمدند.
طبق پیش بینی هواشناسی مازندران و صدور اخطاریه های مختلف، میزان بارندگی ها امروز به اوج می رسد و احتمال آبگرفتگی معابر، خیابان ها و وقوع سیلاب محلی وجود دارد.
همچنین هواشناسی مازندران برای ارتفاعات بالای سه هزار متر نیز بارش پراکنده برف را پیش بینی کرده است.
در شرایطی که مازندران درگیر بارش های پاییزی شده، ستاد مدیریت بحران دستگاه های امدادی و خدماتی را به آماده باش درآورده است تا از وقوع بحران و بروز خسارت به زیرساخت ها و اماکن دولتی و خصوصی جلوگیری کند.
عبدالرضا دادبود معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران با اشاره به برپایی جلسه فوق العاده مدیریت بحران گفت: با توجه به هشدار سطح نارنجی و بارندگی های ۲۴ ساعت آینده و احتمال وقوع سیلاب در برخی مناطق تصمیماتی گرفته شد.
تمهیدات لازم برای جلوگیری از حوادث صورت گرفت وبرای دستگاه ها ماموریت ویژه ای درنظر گرفته شده است
وی در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هواشناسی نسبت به وقوع سیلاب در ارتفاعات هشدار سطح قرمز صادر کرده است، افزود: تمهیدات لازم برای جلوگیری از حوادث صورت گرفت وبرای دستگاه ها ماموریت ویژه ای درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه امروز شاهد اوج گیری بارش ها هستیم مقرر شد تمهیدات اصلی برای برقراری تردد در محورها و شریان ها گرفته شود و دستگاه های اجرایی در حالت آماده باش کامل هستند.
دادبود یادآور شد: همچنین مقرر شد برای تردد در سطح استان به ویژه جاده های اصلی مدیریت صورت و از تردد خودروهای سنگین و غیرضروری جلوگیری شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران گفت: به احتمال زیاد امروز محور کندوان برای مدیریت بحران و سیلاب مسدود می شود ولی سایر محورها باز خواهد بود.
مازندران از بارش های رگباری پاییزی یا بهاری و تابستانه چندان خاطره خوشی ندارد و گاه بارش های چند میلی متری در زمان کوتاه نیز خسارت های بزرگی را به بار آورده است و نمونه آن بارش های اردیبهشت ماه سال جاری در غرب استان بود که منجر به سه فوتی در محور کندوان و بروز خسارت هایی در بخش های تاسیسات و کشاورزی و غیره بوده است.
حسینعلی محمدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری مازندران نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تاکنون خسارتی ناشی از بارندگی گزارش نشده است، افزود: اوج بارش ها از ساعت ۹ به بعد آغاز می شود.
وی با بیان اینکه مدارس نوبت صبح باز است، ادامه داد: فعالیت مدارس نوبت بعدازظهر با توجه به حجم بارش ها تصمیم گیری می شود و اختیار در این باره به فرمانداران سپرده شده است.
فعالیت مدارس نوبت بعدازظهر با توجه به حجم بارش ها تصمیم گیری می شود و اختیار در این باره به فرمانداران سپرده شده است
محمدی گفت: همچنین طبق تصمیم مدیریت بحران، محور کندوان امروز برای جلوگیری از خسارت و حوادث سیلاب بسته می شود.
آمارهای شرکت آب منطقهای مازندران در سال آبی گذشته حکایت از آن دارد که پارسال بیش از ۶۳۶ میلی متر باران در استان بارید و برخی از این بارش ها منجر به بروز خسارت هایی در مناطق مختلف شده است.
هرچند بارندگی ها، زخم خشکسالی را در استان جبران کردند اما بیشترین کاهش آورد رودخانههای مهم استان مربوط به نکارود بود که ۴۳ درصد نسبت به دوره درازمدت کاهش آورد داشت که شدت خشکسالی و کمآبی در مناطق شرقی استان را نشان میدهد و ضرورت بهرهبرداری کامل از سد گلورد را بیشتر نمایان میکند.
با آنکه هنوز بارندگی در مازندران اوج نگرفته اما گشت صبحگاهی نشان از آبگرفتگی معابر و خیابان های برخی شهرهای غربی استان دارد و نامناسب بودن زیرساخت های شهری همواره خسارات سیلاب را در استان تشدید بخشیده است.
هواشناسی مازندران و کارگروه مدیریت شرایط اضطراری شرکت آب منطقهای مازندران، نسبت به طغیان رودخانه ها و وقوع سیل در استان هشدار داد.
با توجه به اعلام هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی کشور از امروز پنجشنبه -۵ مهر- تا اوایل هفته آینده، نسبت به طغیان رودخانه ها وقوع سیل در استان اخطار داده شده است.
بر این اساس اتراق نکردن در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها و مناطق مرتفع و پرهیز از چرای دام در حاشیه رودخانهها مورد تاکید است.