اکبر طیبی در گفتوگو با خبرنگار مهر در مورد اصلاح الگوی کشت اظهار کرد: الگوی کشت از جمله مسائل مهم در برنامه ریزی بخش کشاورزی کشور است که عوامل زیادی در اجرای نظیر عوامل طبیعی (اقلیم، منابع آب و خاک و..) عوامل زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی و سایر موارد در آن موثر هستند.
وی با بیان اینکه تاریخچه تهیه و تدوین الگوی کشت به دهه پنجاه برمیگردد و بنابه دلایل مختلف به طور کامل عملیاتی نشده است، عنوان کرد: نهایتاً در قالب قانون بودجه ۱۴۰۱ در راستای سیاستهای کلان کشور و تامین امنیت غذایی برای اجرا ابلاغ شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان هدف از این قانون را تعیین الگوی کشت مبتنی بر شرایط محیطی، بهرهبرداری بهینه از منابع و عوامل تولید متناسب با ظرفیتهای منطقهای و مزیت اقتصادی با رعایت اصول تولید محصولات کشاورزی و ملاحظات زیست محیطی برشمرد.
وی یادآور شد: در استان زنجان نیز استارت عملیات اجرایی آن با حضور مقامات ارشد استان و معاونان وزیر طی سال زراعی ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ زده شد؛ بنابراین اجرای صحیح آن مستلزم الزاماتی نظیر تامین اعتبار مورد نیاز طرح، همکاری و مشارکت جدی وزارتخانه ها و سازمانهای همکار است.
طیبی ادامه داد: در این راستا همکاران ما در سازمان جهاد کشاورزی استان با استفاده از ظرفیتهای موجود نسبت به ابلاغ و اجرای طرح در حد مقدورات اقدام کرده و البته در طول دو سال گذشته تقریباً بخش عمده برنامه تدوین شده اجرایی شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از وظایف ذاتی سازمان ترویج و آموزش اصول بهینه مدیریت زراعی و باغی و.. است، ابراز کرد: سالانه از طریق کارشناسان تخصصی بخش به کشاورزان ارائه میشود و یکی از این موارد مصرف بهینه آب است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان خاطرنشان کرد: البته در قالب الگوی کشت سطح مشخصی برای استان درنظر گرفته شده که همین سطح هم عملیاتی شده است.
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای اصلی فعلی و بخصوص آینده کشاورزی استان منابع آب است، تصریح کرد: یکی از برنامههای مستمر سازمان هم ترویج توسعه کشتهای کمآببر و با درآمد اقتصادی مناسب برای کشاورزان نظیر گیاهان دارویی و.. است.