به گزارش خبرنگار مهر، بسیج سازندگی سپاه پاسداران خراسان جنوبی با پیشقدم شدن و همراهی و همیاری کشاورزان، کامیونداران و شرکت سهامی زراعی خضری دشت بیاض گام موثری برای آسفالت جاده بین مزارع قطب کشاورزی خراسان جنوبی برداشت.
راهبری به این صورت بود که عملیات زیرسازی را کامیونداران و کاربران این جاده بین مزارع متقبل شدند، آسفالت و قیر را بسیج سازندگی بر عهده گرفت و این گونه بود که خواستهای بعد از سالهای محقق شد.
مزایای آسفالت جاده بین مزارع خضری دشت بیاض
با آسفالت این جاده کشاورزی یا بهتر بگوییم جاده بین مزارع خضری دشت بیاض علاوه بر اینکه از بار ترافیکی و مخاطرات شریان اصلی مواصلاتی جاده قائن- دهشک کاسته شده کشاورزان، کامیونداران و… نیز با خیالی راحتتر زینپس در این جاده کشاورزی تردد میکنند.
به تازگی روبان بهرهبرداری از ۶.۵ کیلومتر جاده بین مزارع خضری دشت بیاض آن هم با همیاری کامیونداران، کشاورزان، شرکت سهامی خضری دشت بیاض و تأمین قیر این جاده از سوی بسیج سازندگی خراسان جنوبی بریده شد و این جاده هموار سبز مسیری امن را پیشروی بهرهبرداران آن قراردارد.
همچنین ترانزیت حمل تولیدات کشاورزی شرکت سهامی زراعی خضری دشت بیاض و کشاورزان این منطقه را نیز سهل و آسان کرد.
اما تا تحقق این مطالبه ۳.۵ کیلومتر دیگر نیز باقی است که بهره برداران این مطالبه را نیز با مدیران بسیج سازندگی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درمیان گذاشتند و آنها نیز قول تامین قیر آن را به صورت رایگان دادند.
مطالبه ای که بعد از نیم قرن محقق شد
محمدرضا غضنفری، مدیرعامل شرکت سهامی و زراعی خضری دشت بیاض هم در این زمینه به خبرنگاران اظهار کرد: از زمان تاسیس این شرکت سهامی زراعی قبل از پیروز انقلاب اسلامی خواسته بهره برداران این قطب کشاورزی خراسان جنوبی آسفالت این جاده کشاورزی بود اما طی نیم قرن گذشته چندان به این مطالبه مردمی به واسطه هزینههای بالایی که داشت توجه نشد.
وی با بیان اینکه چندی پیش این موضوع بسیج سازندگی در میان گذاشته شد افزود: بعد از طرح این درخواست بسیج سازندگی قیر مورد نیاز آن را متقبل شد و پس از آن نیز کامیون دارانی که در این مسیر تردد می کنند و کشاورزی خضری دشت بیاض نیز دست یاری و همراهی را به شرکت سهامی زراعی خضری دشت بیاض دادند تا زیرسازی ۶.۵ کیلومتر از این مسیر ۱۰ کیلومتری را انجام دهند.
به گفته وی متعهد شدن شرکت سهامی زراعی خضری دشت بیاض برای زیرسازی این جاده کشاورزی با همیاری کشاورزان و کامیوان داران و تامین قیر رایگان آن از سوی بسیج سازندگی سبب شد تا طی ۷۵ روز ۶.۵ کیلومتر از این مسیر آسفالت و مورد بهره برداری کاربران آنکه ۲ هزار کشاورز و همچنین کامیون داران هستند قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت سهامی زراعی خضری دشت بیاض هزینه آسفالت این مسیر ۶.۵ کیلومتر را ۹ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: از این جاده کشاورزی سالانه ۹ هزار تن چغندر قند، ۴.۵ هزار تن غلات و ۳ هزار تن علوفه دامی تولید شده توسط شرکت سهامی زراعی و همچنین تولید کشاورزان این منطقه ترانزیت می شود.
مخاطرات یک جاده غیر ایمن
غضنفری از این جاده بهعنوان یک جاده کشاورزی با تردد بالا بهواسطه عبور کامیونداران برای ترانزیت محصولات کشاورزی و تردد وسایط نقلیه ۲ هزار کشاورزی منطقه یادکرد و گفت: تا پیشازاین بهواسطه اینکه مسیر ۱۰ کیلومتری جاده بین مزارع خاکی و ناهموار بود کشاورزان و کامیونداران از جاده اصلی قائن - دهشک استفاده میکردند که مخاطرات بسیاری هم برای کشاورزان و هم کاربران جادهای در پی داشت و سالانه یک یا دو نفر در این مسیر جان خویش را از دست میدادند.
به گفته وی با آسفالت این جاده کشاورزی دیگر هم از بار ترافیکی جاده اصلی و هم مخاطراتی که برای کشاورزان و کاربران جادهای داشت کاسته شد و به طور حتم در آینده این موضوع بیشازپیش نمود خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت سهامی زراعی خضری دشت بیاض در ادامه به خواسته کشاورزان و کامیونداران برای آسفالت ۳.۵ کیلومتر باقی از این مسیر ۱۰ کیلومتری اشاره کرد و یادآور شد: این شرکت انجام عملیات زیرسازی ۳.۵ کیلومتر باقیمانده را متقبل میشود بهشرط اینکه غیر آن را بسیج سازندگی تأمین کند.
غضنفری اضافه کرد: این مطالبه در روز بهرهبرداری از این جاده با مدیران استانی و محلی در میان گذاشته شد و آنها قول دادند تا قیر رایگان را تأمین کنند و کامیونداران و کشاورزان هم مانند قبل دست یاری دهند تا این ۱۰ کیلومتر جاده کشاورزی آسفالت شود.