بهار معینی مسئول فنی بخش رادیوتراپی بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودکان محک، در گفتوگو با خبرنگار مهر افزود: کنفرانس «آشنایی با تازههای سارکوم سروگردن کودکان» گام اول محک برای ایجاد یک برنامه تخصصی در این حوزه و برقراری ارتباطات بین دانشگاهی بیمارستانی است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله رویدادهای علمی و پژوهشی متعددی در ایران و خارج از کشور برای تبادل اطلاعات علمی بین همکاران و متخصصان هر حیطه برگزار میشود، ادامه داد: با توجه به اهمیت پرداختن به سرطان کودکان که ضمن وارد کردن بار هزینههای درمانی، مشکلات روحی بسیاری نیز برای خانوادهها به همراه دارد، برگزاری رویدادهای تخصصی سرطان کودکان در دستور کار مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک قرار گرفته است و در گام نخست به سارکوم سروگردن کودکان خواهیم پرداخت.
دبیر اجرایی کنفرانس «آشنایی با تازههای سارکوم سروگردن کودکان» با اشاره به نادر بودن سرطان سروگردن در کودکان و نیز کمبود متخصصان این حوزه، افزود: در بین سرطانهای سروگردن کودکان، بیشترین موارد ابتلا به سارکوم و به طور خاص به «رابدومیوسارکوم» و بعد از آن «یوئینگ سارکوم» اختصاص دارد. بنابراین تصمیم گرفتیم با تمرکز بر این دو نوع سارکوم در کنفرانس پیش رو، فرصت به اشتراکگذاری و بهروزرسانی دادههای علمی و تجربی در بین متخصصان این حوزه را در ایران و خارج از کشور فراهم کنیم.
وی، هدف از برگزاری این کنفرانس را بهبود روند تشخیص و درمان چندتخصصی عنوان کرد و گفت: از آنجا که سارکوم کودکان به درمان چندوجهی (جراحی، شیمیدرمانی و رادیوتراپی) نیاز دارد، این کنفرانس میتواند در ایجاد برنامه تخصصی سارکوم کودکان در بین متخصصان داخل و خارج از بیمارستان گام مؤثری بردارد.
مسئول فنی بخش رادیوتراپی بیمارستان محک با بیان اینکه در این کنفرانس اساتید برجسته ایرانی و خارجی سخنرانی دارند، افزود: سه سخنران از کشورهای هند و پاکستان به صورت آنلاین در این کنفرانس حضور داشته و گزارش خود را ارائه میکنند.
وی در معرفی مهمترین برنامههای کنفرانس، گفت: در این کنفرانس یک روزه که ۱۲ مهر ۱۴۰۳ به میزبانی مرکز تحقیقات جامع سرطان کودکان محک برگزار میشود، دو پانل با موضوعهای «چالشهای تشخیص و درمان یوئینگ سارکوم سروگردن در کودکان» و «چالشهای تشخیص و درمان رابدومیو سارکوم سروگردن در کودکان» تشکیل میشود.
معینی در پایان افزود: امیدواریم با برگزاری این برنامه تخصصی زمینه ارتقا دانش متخصصان این حوزه را فراهم کنیم تا بتوانیم شایستهترین خدمات درمانی را به کودکان مبتلا به سرطان در سراسر کشور ارائه دهیم.