به گزارش خبرنگار مهر، آزمون کتبی دستیاری فوق تخصصی پزشکی ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ با حضور تعداد ۵۱۷ نفر داوطلب برگزار شد و پس از برگزاری آزمون کتبی، آزمون شفاهی چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی در رشتههای مصوب در روزهای ۱۶ تا ۱۸ بهمن ماه برگزار شد.
نتایج این آزمون در ۹ خردادماه ۱۴۰۳ اعلام شد و پس از آن یک مرحله تکمیل ظرفیت در تیرماه اجرا شد که پذیرفته شدگان آن مشخص شدند. مرحله دوم تکمیل ظرفیت از ۴ تا ۸ مهرماه ۱۴۰۳ اجرا شده است و آزمون ورودی سه شنبه ۱۰ مهرماه براساس شرایط اعلامی برگزار می شود.
دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی شرایط جدید شرکت در مرحله تکمیل ظرفیت چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی را اعلام کرد. متقاضیان باید با توجه به زمان و مکان اعلامی، در زمان مقرر در جلسه آزمون حضور یابید و کلیه سوابق آموزشی اعم از مقالات، پایان نامه، مدارک مرتبط با مشارکت در طرح های تحقیقاتی را به همراه داشته باشند.
توجه ۱: کارت شناسایی عکسدار (کارت ملی، نظام پزشکی و ...) جهت ورود به جلسه الزامی است.
توجه ۲: در صورت اضافه شدن دانشگاه محل پذیرش به لیست اعلامی، مراتب در روز آزمون به اطلاع کلیه داوطلبان رسانیده می شود تا نسبت به انتخاب آن در اولویت های خود، اقدام کنند.
توجه ٣: اعضای هیات علمی و مستخدمین وزارت بهداشت یا سایر سازمان ها نیاز به موافقت محل استخدام جهت شرکت و شروع به دوره خواهند داشت.
همچنین دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی اعلام کرده است که در خصوص رشته های قلب کودکان، عفونی کودکان، طب نوزادی و پیرامون تولد و نفرولوژی ظرفیت اعلامی به صورت زیر خواهد بود:
رشته های وابسته به کودکان:
رشته عفونی کودکان: پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، شیراز و مشهد در مجموع ۶ نفر
رشته قلب کودکان: پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، اصفهان، مشهد، تبریز در مجموع ۶ نفر
رشته طب نوزادی و پیرامون تولد: پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهیدبهشتی، شیراز، اصفهان، مشهد، تبریز، اهواز، همدان، زنجان، یزد، کرمان در مجموع ۱۹ نفر
رشته های وابسته به داخلی:
رشته نفرولوژی: پذیرش در دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران، شهیدبهشتی، شیراز، اصفهان، مشهد، تبریز، اهواز، بقیه الله در مجموع ۲۴ نفر
افراد واجد شرایط شرکت در دومین دوره تکمیل ظرفیت چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش فوق تخصصی سال ۱۴۰۳
- عدم اشتغال به تحصیل در یکی از رشته های فوق تخصصی پزشکی و دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) و PhD
تبصره: دارندگان مدرک دانشنامه فوق تخصصی و قبول شدگان آزمون نهایی و گواهینامه فوق تخصصی در یکی از رشته های پزشکی بالینی مجاز به شرکت مجدد در آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی نیستند.
- داوطلبانی که در چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی شرکت کرده و پذیرفته نشده اند.
بنابر مصوبات یکصد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مورخ ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
* در این دوره از آزمون داوطلبان رشته های فوق تخصصی خون و سرطان بالغین، نفرولوژی، مراقبت های ویژه، کلیه کودکان، خون و سرطان کودکان، قلب کودکان، عفونی کودکان، جراحی عروق و درمان های داخل عروقی و جراحی کودکان با داشتن مدرک گواهینامه رشته تخصصی مرتبط مورد نیاز مجاز به شرکت در آزمون پذیرش دستیار در این رشته های فوق تخصصی هستند.
* قبول شدگان آزمون گواهینامه-دانشنامه تخصصی سال ۱۴۰۳ که داوطلب شرکت در رشته های فوق تخصصی خون و سرطان بالغین، نفرولوژی، مراقبت های ویژه، کلیه کودکان، خون و سرطان کودکان، قلب کودکان، عفونی کودکان، جراحی عروق و درمان های داخل عروقی و جراحی کودکان هستند قبل از انجام خدمات قانونی مجاز به شرکت در آزمون متناسب با پیش نیاز مصوب هستند و اسامی آنها بعنوان پذیرفته شدگان، توسط معاونت آموزشی اعلام خواهد شود. (به جز افرادی که در مقطع تخصصی با استفاده از سهمیه خانمها، مناطق محروم، اعم از مازاد مناطق محروم و یا قانون برقراری عدالت آموزشی مورد پذیرش قرار گرفته اند.)
* پذیرش تکمیل ظرفیت در رشته های طب نوزادی و پیرامون تولد، طب اورژانس کودکان، روانپزشکی کودک و نوجوان، جراحی قلب و عروق و جراحی قفسه صدری صرفاً با داشتن دانشنامه تخصصی در رشته های پیش نیاز امکان پذیر است.
* داوطلبان واجد شرایط فوق الذکر برای رشته فوق تخصصی جراحی کودکان در صورت تمایل با درج علاقهمندی به عنوان بورسیه وزارت بهداشت علاوه بر دریافت کمک هزینه تحصیلی در طول دوره دستیاری از سایر مزایای مشوق نیز بهره مند شوند و در ازاء آن به مدت دو برابر مدت تحصیل برای دانشگاه مربوطه خدمت کنند.