خبرگزاری مهر، گروه استانها - سمیه نظری زاده: سال ۹۴ که کار خبر را شروع کردم، بدون هیچ پیش زمینهای حوزه اقتصادی را انتخاب کردم، توفیق اجباری که به واسطه حضور در جلسات مختلف اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری حاصل شد.
به یاد میآورم از جلسات چالشی و شلوغ آن سالها ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی بود که با حضور تولیدکنندگانی برگزار میشد که در زمینههای مختلف بروکراسی اداری، بدهی به بانک، بیمه تأمین اجتماعی، مالیات، زیرساختهای برق، آب، گاز و… دچار مشکل بودند.
علیرغم اینکه در جلسه تمام توجهام به گفتهها، مصوبات و جریان جلسه بود که چگونه مشکل تولیدکننده حل شود، به این موضوع فکر میکردم که کار تولیدی در نظام دیوانسالاری ایران، در میان کاغذبازیها و سنگاندازیهای بانکی، بیمهای، مالیاتی، صادراتی و… کاری به غایت سخت است.
چانهزنی تولیدکنندگان یا نمایندگان آنان در حضور استاندار، معاونان وی و مدیران اقتصادی، عصبانی شدن بعضی از تولیدکنندگان و حتی از حال رفتن برخی از آنان در زیر فشار کار، صحنههای عجیبی هستند که در یاد دارم.
حالا تصور کنید یکی از این تولیدکنندگان با همه این مشکلات یک زن باشد، که علاوه بر رقابت در جامعهای مرد سالار باید از پس همه مشکلات بربیاید در کنار آن بعضاً برخی بی انصافیها که در حقش روا میشود را نیز تحمل کند.
تجربه زنان تولیدکننده که این سالها پای صحبت آنان نشستهام به من نشان داده است، عقب رانده شدن بانوان از سوی جامعه مردان و بعضاً حتی از سوی همجنسان خودشان، تزریق حس ضعیف بودن یک زن و اینکه «زنان از پس هر کاری برنمیآیند، برخی کارها مردانه است»، وجود شیطنتها، حاکم بودن روحیه خودبرتر بینی در میان عدهای و… به مراتب غمانگیزتر از محیط سخت و خشن کار است به ویژه کار تولیدی.
مسئلهای که زنان تولیدکننده به آن اذعان داشتند همین بود که وجود برخی کارشکنیها باعث شده تا حتی تا پای نا امیدی و رها کردن همه چیز پیش بروند اما باز تلاش کردند و ایستادند.
مرجان امیریان زن بازرگان دیگری است که مدرک فوق لیسانس حسابداری دارد، وی بارها به سختی شکست خورده است اما باز کوتاه نیامده و تلاش کرده است پلهای خراب شده را دوباره بسازد.
خانم امیریان علاوه بر حرفه بازرگانی واحد تولیدی گرانول دارد و علاوه بر همه اینها رویس کانون زنان بازرگان چهارمحال و بختیاری نیز هست.
وی رسیدن به خودباوری را یکی از اصلیترین ارکان برای موفقیت زنان در جامعه و ساخت ایرانی قوی از هر لحاظ میداند.
اگر زنان موفقیت را باور کنند، به اهداف بزرگی دست پیدا میکنند
مرجان امیریان در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: زنان شخصیت نهفتهای دارند که اگر با این زاویه پنهان خود با مسالمت رفتار کنند و بتواند آن را تقویت کنند، هیچکس جلودار آن نخواهد بود و در راه کسب موفقیت نمیتواند سد راه آنان باشد.
وی افزود: زنان اگر به این باور برسند که میتوانند به موفقیت دست پیدا کنند، موفقیت را تجربه کنند و اینکه حس شیرین پیشرفت دست نیافتنی نیست، الگویی قوی به لحاظ شخصیتی برای خود تعریف کنند، بیشک میتوانند به اهداف بزرگی دست پیدا کنند.
رئیس کانون زنان بازرگان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: امروز زنان در عرصههای مختلف وارد شدهاند اما به واسطه کمکاریها و حاشیههایی که بعضاً وجود دارد و مشکلاتی بر سر راه آنان قرار گرفت، مسیر دستیابی به خودباوری برای آنان سختتر است، اما هر چقدر سخت، افرادی هستند که مسیر پیشرفت را پیموده و در ادامه خواهند پیمودند.
امیریان عنوان کرد: این مسئله دست نیافتنی نیست که بخواهیم این نکته را که زنان قوی میتوانند الگوی پیشرفت برای دیگران باشند، را نهادینه کنیم.
یک زن برای موفقیت ۵ برابر مردان تلاش میکند
وی خاطرنشان کرد: اگر زنی را دیدید که پای به پای مردن در عرصههای مختلف بهویژه اقتصاد و صنعت حرکت میکند، ۵ برابر یک مردم تلاش کرده است، این زحمات هم به لحاظ روحی و هم به لحاظ اجتماعی هم مورد توجه است.
رئیس کانون زنان بازرگان چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: زنان بسیار قوی هستند، چراکه باید برای جایگاه اجتماعی که به صورت خودکار در اختیار یک مرد قرار دارد بجنگند، اما تجربه ثابت کرده است یک زن قدرتمند توانسته با پشتکار خود دستاوردهای بیشتری از یک مرد کسب کند، این مسئله در استان چهارمحال و بختیاری نیز به وضوح دیده میشود.
امیریان بیان کرد: زنان نقش تربیت فرزندان و تأثیرگذاری در جامعه و خانواده را نیز به عهده دارند بنابراین اگر بخواهند روحیه خودباوری را در خود تقویت کنند راه سختی نیست و این مسئله مهم میتواند در نقش مادرانگی و همسرانگی آنان نیز تأثیر بسیار مثبتی داشته باشد.
زنان با خودباوری فرزندانی قوی و مدیر پرورش میدهند
وی تاکید کرد: زنان میتوانند ذهن و روحیه فرزندان خود را به سمت خودباوری و ساخت شخصیتی قوی و مدیر پیش ببرند، زنان میتوانند مدیران موفق تربیت کنند، این مهم مستلزم ارائه آموزش است و اگر قرار است در آینده نسلی موفق و مدیرانی قوی داشته باشیم از همین الان باید به دنبال آموزش زنان بهویژه مادران باشیم.
رئیس کانون زنان بازرگان چهارمحال و بختیاری افزود: زنان میتوانند نقش حمایتگری هم داشته باشند، زنان به عنوان چتری در یک خانواده هستند.
امیریان ادامه داد: نقش زنان تربیت مدیران قوی برای ساخت ایران قوی است، چراکه قلب یک خانواده با حضور بانوی خانواده میتپد، اما اگر زنان قوی به لحاظ ذهنی و روحی نداشته باشیم مطمئمنا در آینده نیز خانوادههای مستحکم به لحاظ اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی نخواهیم داشت.
وی عنوان کرد: در سالهای اخیر کم نداشتیم زنانی که ادامه دهنده راه سردار بیبی مریم بودند اما یا دیده نشدند یا بنا به دلایلی سرخورده شدند، باید روحیه نسل حمایتگر جامعه را دوباره زنده کنیم.
این بانوی تولیدکننده گرانول خاطرنشان کرد: زنهایی که میخواهند نقش مؤثری در جامعه داشته باشند و پرورش دهنده نسل قدرتمند آینده باشند، کار بسیاری سختی دارند، راهی که من به عنوان یک زن تولیدکننده و بازرگان طی کردم به هیچ وجه راه آسانی نبود، بدون هیچ پشتوانه قوی، در جامعهای که خواه نا خواه مردسالار است اما هر زنی باید پیگیری، تلاش و زحمت شبانهروزی را برای خود تبدیل به یک پشتوانه کند تا موفق شود.
در مسیری که پیش رو داشتم بارها شکست خوردم ولی نا امید نشدم
امیریان اضافه کرد: در مسیری که پیش رو داشتم بارها شکست خوردم ولی نا امید نشدم و دوباره دست بر زانو گذاشتم و بلند شدم، مشکلات بسیاری بر سر راه زنانی که میخواهند کار اقتصادی انجام دهند وجود دارد، این موانع حتی در بروکراسیهای اداری نیز سختتر و طاقتفرساتر است، اگر کسی بتواند از این مرحله بروکراسی اداری بگذرد واقعاً یک کار بسیار بزرگ انجام داده است.
وی بیان کرد: متأسفانه در جامعه امروز ایران زنان را همیشه ضعیفتر و یک مرحله عقبتر میبینند اما همین موضوع باعث شده اگر زنی در جایگاهی رفیع قرار گیرد میتواند به الگویی برای دیگران تبدیل شود.
این بانوی تولیدکننده تاکید کرد: توصیه من به زنان سرزمینم این است که تلاش کنند تا راه برای حضور دیگر زنان در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… باز شود، راه موفقیت نه آسان است، نه کوتاه است و نه خستگی میپذیرد، این مسیر انسانهای با اراده قوی میطلبد.
امیریان تصریح کرد: خودم در مسیری که آمدم دو بار با شکست بسیار سنگین مواجه شدم ولی سعی کردم دوباره با استفاده از تجربیاتی که از شکستهایم کسب کردم به عرصه کار و تولید بازگردم.
خانم لیلا رئیسی با تحصیلات دکتری مدیریت تکنولوژی، گرایش R&D است، که در کسوت یک مدیرعامل، استاد دانشگاه، رئیس انجمن شن و ماسه و همچنین رئیس خانه معدن و هیأت بسکتبال چهارمحال و بختیاری، مهمترین دغدغه خود را رسیدگی با خانه و خانواده میداند.
وی به زنان توصیه میکند در کنار اصلیترین وظیفه یک زن که همان خانواده است، از انجام فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و… کوتاهی نکنند، چراکه با محدود کردن این کارها، استعدادها و تواناییهای آنان است که از بین خواهد رفت.
خودباوری و آموزش دو فاکتور مهم در تربیت یک زن موفق است
لیلا رئیسی در گفتوگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: به نظر من تقویت روحیه خودباوری در مرحله اول زمانی میتواند رخ دهد که هر فردی بهویژه زنان بتواند به نقطه ضعف و نقطه قوت خود پی ببرد و یک شناخت کلی از توانایی خود داشته باشد.
وی افزود: هر فردی زمانی که روی این نکته متمرکز شود میتواند تا حدود بسیار زیادی این مسئله را که علایق، انگیزه، تواناییها و… در چه زمینه و مرحلهای است.
رئیس انجمن شن و ماسه چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در مرحله بعد زمانی که توانستیم توانایی و علایق خود را شناسایی کنیم، مسئله آموزش پیش میآید، زنان برای آنکه بتوانند روحیه خودباوری را در خود تقویت کنند و از یک اعتماد به نفس قابل قبولی برخوردار شوند باید به صورت مداوم یادگیری را مدنظر داشته باشند.
رئیسی عنوان کرد: شرکت در سمینارهای مختلف، مطالعه منابع آموزشی مربوطه، حضور در کارگاههای آموزشی و… میتواند بسیار اثرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین حمایت به جا و مناسب از دختران در خانواده و تشویق آنان برای مواجه با چالشها باعث میشود، زنانی تربیت شوند که توانایی حل مسئله و مواجه با مشکلات را داشته باشند.
این بانوی تولیدکننده اضافه کرد: معمولاً وقتی یک زن بخواهد به یک اعتماد به نفس برسد باید انتخاب کند که میخواهد در چه محیطهایی در سطح اجتماع و جمعهای خانوادگی و در چه حوزهای کار کند، فرد باید در جمعی حضور داشته باشد و از محیطی استفاده کند که باعث انگیزهاش شود و وی را به خاطر تواناییهایی که دارد مورد تشویق قرار دهد.
کسب تجربه و پذیرش چالش در محیط کار بسیار مهم است
رئیسی بیان کرد: کسب تجربه و پذیرش چالش در محیط کار بسیار مهم است، انسان توانایی انجام هر کاری را دارد و این مسئله در میان زنان قویتر است، زنان به دلیل مشخصات ذاتی که دارند حتی یک پله بالاتر و قویتر از مردان میتوانند ورود کنند.
وی تاکید کرد: وقتی به این باور داشتیم باشیم که به عنوان یک انسان و در مرحله بعد به عنوان یک زن توانایی انجام هر کاری را دارم، این موضوع را به خودم تلقین کنم و آن را بپذیرم، زمانی که وارد محیط کسب و کار که افراد مختلف غربال نشده که هیچ مرزبندی برای مواجه به زنان برای آنان مشخص نشده است، شدم و با چالشهای مختلف و غیرقابل پیشبینی روبهرو میشوم، این من هستم که تعیین میکنم با من چگونه برخورد شود و حد و مرزها را من زن باید تعیین کنم، این باعث میشود که برای ورود به محیط از چیزی نترسم.
شکست در کار را بپذیریم
رئیس انجمن شن و ماسه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: وقتی میخواهیم کاری را آغاز کنیم باید این را بپذیریم که در هر کاری شکست هم وجود دارد، باید پذیرش شکست را در خود تقویت کنیم و این میتواند بسیار مؤثر خواهد بود، این شکست است که باعث میشود یک مرحله به عقب برویم، ایرادات کار را ببینیم و بسنجیم، آنها را اصلاح کنیم و پر قدرتتر ادامه دهیم، شکست میتواند زمینه موفقیتهای بعدی باشد موضوعی که به عینه آن را دیدهام و تجربه کردهام.
رئیسی یادآور شد: زنان و تقویت روحیه خودباوری در آنان میتواند در تحقق شعار سال، یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» اثرگذار باشد، زنان با خودباوری بیشتر میتوانند فعالانه در بازار کار و کارآفرینی حضور داشته باشند و کسب و کارهای نوآورانه داشته باشند، این مشارکت نهتنها به افزایش تولید ملی کمک میکند بلکه باعث تقویت اقتصاد خانواده هم میشود.
وی افزود: خودباوری در زنان میتواند آنها را به نوآوری و خلاقیت در تولید و خدمات ترغیب کند، این مهم میتواند به ارتقا کیفیت محصولات و رشد اقتصادی شود، همچنین زنان با نقش تربیتی که دارند میتوانند ارزشهای کارآفرینی و تولید را به نسل آینده نیز انتقال دهند این موضوع در بلند مدت میتواند به پایداری اقتصاد کشور کمک کند.
مشارکت فعال زنان به تحقق جهش تولید و توسعه اقتصادی کشور منجر میشود
رئیس انجمن شن و ماسه چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در نهایت مشارکت فعال زنان در همه عرصه به تحقق جهش تولید و توسعه اقتصادی کشور منجر میشود.
رئیسی عنوان کرد: نقش زنان در کنار مردان برای ساخت ایرانی قوی چند بعدی و گسترده است، این همکاری و همافزایی میان زنان و مردان در همه عرصههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی میتواند زمینه ساز ایجاد یک جامعه پایدار و توانمند شود.
وی خاطرنشان کرد: من در مقابل بسیاری از زنان این سرزمین هیچ ادعایی در خصوص موفقیت ندارم، زنانی که در حوزههای پزشکی، فناوری و… اثرگذاری بسیاری دارند.
رئیس انجمن شن و ماسه چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: رشته تحصیلی من دکتری مدیریت تکنولوژی گرایش R&D است، منتظر چاپ مقاله دوم خودم هستم تا بتوانم از رسالهام دفاع کنم، به عنوان مدیرعامل یک شرکت تلاش کردم به پیشرفت مجموعه خود کمک کنم، همچنین تمام سعیام به عنوان رئیس انجمن شن و ماسه و همچنین رئیس خانه معدن و هیأت بسکتبال استان این است که سهمی در ارتقا این موارد داشته باشم.
رئیسی بیان کرد: علاوه بر فعالیتهای حرفهای بیش از یک دهه به عنوان مدرس دانشگاه مشغول به کار بودم و این امکان به من داده شد تا دانش و تجربیاتم را با دانشجوهای خود به اشتراک بگذارم و به آنان کمک کنم تا برای ورود به دنیای حرفهای آماده شوند.
اصلیترین دغدغهام در کنار فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی خانواده است
وی تاکید کرد: قطعاً به عنوان یک زن در کنار همه مسئولیتهایی که برعهده دارم در کسوت یک زن و یک مادر نیز در کنار خانواده خود هستم و به انجام وظایف مشغولم و این مسئله از اهمیت ویژهای برای من برخوردار است، از نظر من خانواده در اولویت قرار دارد.
رئیس انجمن شن و ماسه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مطلبی که لازم است به آن اشاره کنم این است که وقتی که یک زن در عرصه اجتماع حاضر میشود مورد تحسین بسیاری از افراد جامعه قرار میگیرد و حتی ممکن است تشویق شود، قطعاً این فرد یک حمایت کننده قوی داشته و این فرد میتواند همسر وی باشد، چراکه ما زنها به دلیل اهمیت خانواده و دغدغههای همسرمان ممکن است از بسیاری از خواستههایمان چشمپوشی کرده و در واقع از آنها میگذریم.
رئیسی اظهار داشت: امید است به نقطهای برسیم که مردان نیز این را یاد بگیرند که به زن علاوه بر اینکه به عنوان یک رفیق، همراه و همسر نگاه میکنند به عنوان یک فرد با یک شخصیت مستقل نیز نگاه کنند، زنی که به عنوان یک انسان آرزوها و خواستههایی دارد و به دنبال آن است که این تمایلات خود را از حالت بهالقوه به به الفعل تبدیل کند.
وی افزود: بسیاری از زنان که از ظرفیتها و استعدادهای بیشماری نیز برخوردار هستند به دلیل اینکه همسر وی راضی نیست در فعالیتهای اجتماعی شرکت کند مجبور شده است که در خانه بماند، این اجازه باید به زنان داده شود که خود انتخاب کند که آیا میخواهد به فعالیتهای خود در خانه رسیدگی کند یا در اجتماع باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، هیچ محدودیتی برای هیچ زنی وجود ندارد، اصل مهمی که زنان چهارمحالی و بختیاری با دست رد زدن به کلیشههای جامعه آن را محقق کردند.
زنانی که با باور به خود و تواناییهای بیشماری که خدا در وجود او قرار داده است، ۵ برابر، ۱۰ برابر، ۱۰۰ برابر تلاش کردند تا خودی در جامعه نشان دهند و در ردیف افراد موفق قرار گیرند، انسانهای پیروزی که در کنار روحیه لطیف زنانگی، در کنار مسئولیت همسرانگی و در جوار احساس مادرانگی خود مدیر، بازرگان، استاد دانشگاه، تولیدکننده و… هستند.
زنان موفق در ایران و در استان چهارمحال و بختیاری از حساب خارج شدهاند، زنانی که با تلاش خود نان بر سر سفره بسیاری از خانوادههای میگذارند و الگویی برای توانمندی دیگر زنان شدهاند، تا تواناییهای خود را بشناسند و از اینکه همیشه محتاج به فردی دیگر باشند رهایی پیدا کنند، همانهایی که با تلاش خود به دنبال پیشرفت ایران اسلامی هستند.
و در نهایت توصیه زنان موفق به دیگر همجنسان خود این است، که با تاسی به زنان مسلمان از صدر تاکنون خود را باور داشته باشید تا بتوانید انسانهایی خودباور و قوی برای ساخت ایرانی قدرتمند پرورش دهید.