دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور گفت: بررسی ها نشان می دهد که مراجعان به بیمارستانهای دولتی، از نحوه ارائه خدمات دریافتی راضی نیستند.

دکتر محمدرضا نوروزی در گفتگو با خبرنگار مهر، به چند فاکتور در بروز این نارضایتی اشاره کرد و افزود: عدم هماهنگی پرسنل اعم از پزشک، پرستار، خدمه و...، باعث شده در مجموع این نارضایتی حاصل شود.

وی تصریح کرد: وقتی علت بروز این نارضایتی را از مسئولین بیمارستانها جویا می شویم، می بینیم که عدم امکان قدرت تصمیم گیری کافی که ناشی از ماهیت کارکرد مراکز دولتی است، تا حدود زیادی شرایطی را فراهم می سازد که در نهایت عدم رضایت مراجعان را در پی دارد.

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور ادامه داد: در واقع این نوع بیمارستانها در اغلب تصمیم گیری ها استقلال ندارند و از سیاست های مدیریتی دانشگاههای علوم پزشکی پیروی می کنند.

نوروزی همچنین از کمبود امکانات مالی به عنوان یکی دیگر از فاکتورهای عدم رضایتمندی مراجعان به بیمارستانهای دولتی نام برد و گفت: این بیمارستانها با بیمه های پایه طرف قرارداد هستند و همواره در دریافت هزینه های خود با مشکل مواجه بوده و این هزینه ها نیز هیچ وقت به صورت واقعی دیده نمی شود و در نتیجه بر حجم مشکلات آنها افزوده می شود.

وی با اشاره به عدم امکان به روز شدن نیروی انسانی و تجهیزات بیمارستانهای دولتی، افزود: تنها راهی که برای بهبود وضعیت این بیمارستانها می توان متصور بود، این است که به تدریج در تصمیم گیری ها مستقل عمل کنند که این امر نیز از طریق اداره هیات امنایی این بیمارستانها امکان پذیر است.

دبیر شورای عالی نظام پزشکی کشور، گفت: تجربه های محدود در کشور نشان داده که اداره بیمارستانها با روش هیات امنایی، نتایج موفق تری داشته است.

نوروزی پرداخت طلب بیمارستانهای دولتی بر اساس تعرفه های واقعی را در بهبود میزان رضایتمندی مراجعان موثر دانست و افزود: این امر تنها با اصلاح سرانه درمان امکان پذیر است.

وی در عین حال تاکید کرد: هرچند بیماران از سیکل کاری در این بیمارستانها رضایت کافی را ندارند اما از نوع خدمات علمی که در بیمارستانهای دولتی ارائه می شود، راضی بوده و همین امر منجر به مراجعه آنان به این قبیل مراکز درمانی می شود.