به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز آمار ایران، آخرین گزارش جمعیتی کشور را منتشر کرد. بر اساس آخرین محاسبات مرکز آمار ایران، جمعیت کشور در اول آبان ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۱ هزار نفر برآورد میشود.
از کل جمعیت ایران، تعداد ۶۶ میلیون و ۲۰۷ هزار نفر ساکن نقاط شهری (۷۷ درصد شهرنشین) و ۱۹ میلیون و ۷۵۴ هزار نفر ساکن نقاط روستایی (۲۳ درصد روستانشین) هستند. تعداد ۴۳ میلیون و ۳۷۲ هزار نفر مرد و ۴۲ میلیون و نیز تعداد ۵۸۲ هزار نفر زن برآورد میشود.
بر این اساس نسبت جنسی برابر ۱۰۱.۸ درصد محاسبه میشود. به عبارتی حدوداً در مقابل هر ۱۰۲ مرد ۱۰۰ زن در ایران وجود دارد. از نظر ساختمان سنی جمعیت حدود ۲۲.۸ درصد در سنین ۰-۱۴ سال، ۶۹/۷ درصد در سنین کار و فعالیت (۱۵ تا ۶۴ سال) و ۵.۷ درصد در سنین ۶۵ ساله و بیشتر هستند. پرجمعیتترین استان کشور، استان تهران با مقدار ۱۴ میلیون و ۴۲۵ هزار نفر و کمجمعیتترین استان کشور استان ایلام با ۵۷۹ هزار نفر جمعیت است.
استان سیستان و بلوچستان، با سهم ۳۸ درصدی جمعیت کمتر از ۱۵ سال جوانترین استان کشور و در مقابل استان گیلان با سهم ۱۱ درصدی جمعیت ۶۵ سال و بیشتر سالمندترین استان کشور هستند.
بر پایه دو سرشماری اخیر رشد جمعیت کل کشور در دوره پنج ساله ۱۳۹۵-۱۳۹۰ برابر ۱/۲۴ درصد بود. اما بر اساس آخرین برآوردهای جمعیتی رشد جمعیت کشور در دورههای بعدی رو به کاهش گذاشته است. به این ترتیب که در دوره ۱۴۰۰-۱۳۹۵ برابر ۰/۹۸ درصد و در دوره ۱۴۰۵-۱۴۰۰ برابر ۰/۷۲ درصد برآورد میشود.
تعداد خانوار کل کشور نیز از ۲۴ میلیون و ۱۹۶ هزار خانوار در سال ۱۳۹۵ به ۲۷ میلیون و ۶۵۱ هزار خانوار در سال ۱۴۰۳ رسیده است. در همین سال تعداد خانوار شهری برابر ۲۱ میلیون ۶۸۲ هزار و روستایی ۵ میلیون و ۹۶۹ هزار برآورد میشود.