همه انسان‌ها باید عملاً تلاش کنند تا همرنگ با رحمت الهی شوند و چنانچه این نشود و انسان عمری را با تلخی و عصبانیت زندگی کند نمی‌تواند انتظار داشته باشد که خداوند او را مورد رحمت قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان استاد حوزه علمیه اظهار داشت: در قرآن کریم ۲۷۶ مرتبه مسأله رحمت پروردگار در بخش‌های مختلف حیات موجودات و انسان مطرح شده است.

وی افزود: این درس بسیار مهمی است که همه انسان‌ها عملاً تلاش کنند تا همرنگ با رحمت الهی شوند و چنانچه این مهم صورت نپذیرد و انسان عمری را با تلخی و عصبانیت زندگی کند نمی‌تواند انتظار داشته باشد که خداوند او را مورد رحمت خویش قرار دهد.

این استاد حوزه علمیه با بیان روایتی از پیامبر اکرم گفت: پیامبر اکرم به شخص که با تندی با خانواده خود رفتار می‌کرد فرمودند ارحم ترحم، مهرورزی و محبت داشته باش تا مورد رحمت قرار گیری؛ رحمت پروردگار به دو صورت تکوینی و تشریحی است. در محبت تکوینی همه موجودات عالم شریک هستند و این رحمت بدون هیچ قید و شرطی به موجودات می‌رسد و برای کسب محبت تکوینی تنها موجود بودن ملاک است.

انصاریان ادامه داد: امام صادق علیه السلام می‌فرمایند بعد از شهادت اباعبدالله الحسین علیه السلام هفتاد هزار فرشته به دستور پروردگار به زیارت امام حسین علیه السلام آمدند و زیارت کردند و بازگشتند، حضرت در ادامه می‌فرماید تا روز قیامت همین زیارت فرشتگان برپاست اما دیگر به آن دسته از فرشتگانی که به زیارت آمدند و رفتند نوبت زیارت نمی‌رسد؛ موجودات به هیچ عنوان قابل شمارش نیستند و از روزی مادی و معنوی پروردگار بهره می‌برند.

وی درباره رحمت تشریحی پروردگار گفت: رحمت تشریحی با شرط و شروطی به انسان می‌رسد؛ انسان زمینه جریمه شدن خودش را خود فراهم می‌کند. امام علیه‌السلام می‌فرماید اگر حکم نکرده بودی که منکران و دشمنان الهی را عذاب می‌کنی هفت طبقه جهنم نیز بهشت می‌شد. عامل به وجود آمدن جهنم خود منکران و ملحدان هستند.

این استاد حوزه علمیه اضافه کرد: امام علی علیه السلام خطاب به جناب کمیل فرمود هر کسی دعای کمیل را قرائت کند مورد آمرزش و رحمت الهی قرار می‌گیرد و روزی اش اضافه می‌شود؛ خداوند. در سوره انعام می‌فرماید حبیب من به مومنانی که نزد تو می‌آیند بگو امنیت و سلامت بر شما باد و به آنان بگو خداوند خرج کردن رحمت را بر خویش واجب کرده است؛ این آیه سراسر پر از رحمت است. انسان‌ها اگر خطایی از آنان سر زد و بعد به سوی پروردگار بازگشتند و آن را جبران کردند خداوند نسبت به آنان بسیار بخشنده و مهربان است.