به گزارش خبرگزاری مهر؛ حجت الاسلام والمسلمین ابراهیم حمیدی، روز چهارشنبه در آئین راه اندازی و افتتاح دادگاه صلح شهرستان سیرجان گفت: ۷۳ دادگاه صلح در سراسر استان در چارت سازمانی پیش بینی شده است و ۳۰ شعبه تا امروز در سراسر استان راه اندازی شده است.
وی تصریح کرد: طی روزهای آتی در مرکز استان کرمان در سه مجتمع قضائی، ۱۷ شعبه دادگاه صلح راه اندازی خواهد شد و در مجموع در کل استان، ۵۰ شعبه دادگاههای صلح شروع به کار خواهند کرد.
وی با بیان اینکه دادگاه صلح از بطن شوراهای حل اختلاف متولد شده است، گفت: دادگاه صلح مانند بقیه دادگاههای حقوقی و کیفری است و طبق قانون جدید شوراهای حل اختلاف، صلاحیت رسیدگی به بسیاری از دعاوی را دارد.
عالیترین مقام قضائی استان کرمان با بیان اینکه دادگاههای صلح از شأن و جایگاه بالاتری نسبت به دادگاههای کیفری و حقوقی برخوردار هستند، تصریح کرد: دادگاه صلح به عنوان یک مرجع قانونی و قضائی دیده شده است و احکام و دستورات قضائی که قضات دادگاههای صلح صادر میکنند، شأن قانونی و حقوقی دارد.
رئیس کل دادگستری استان کرمان اظهار داشت: قوه قضائیه در اجرای سیاستهای سند تحول، به دنبال کاهش و جلوگیری از ورود پروندههای کم اهمیت تر به دادگاههای کیفری و حقوقی میباشد و طبق قانون جدید دادگاههای کیفری و حقوقی تخصصیتر شدهاند و صرفاً به پروندههای سنگین و با اهمیت رسیدگی خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه شورای حل اختلاف برکات فراوانی در جهت ترویج صلح و سازش در جامعه داشته است، گفت: از دیگر سیاستهای قوه قضائیه در راستای جلوگیری از ورود پروندههای کم اهمیت تر به دستگاه عدلیه، ایجاد کانون داوری و کانون میانجیگری است.
حجت الاسلام حمیدی تصریح کرد: در قانون جدید شوراهای حل اختلاف، قانون گذار مجدداً شوراهای حل اختلاف را به وظیفه ذاتی خود که ترویج و گسترش صلح و سازش در جامعه است، بازگشته است.
وی افزود: در قانون جدید، صدور رأی از صلاحیت شوراهای حل اختلاف گرفته شد و به دادگاه صلح واگذار گردید.
وی افزود: در معیت دادگاه صلح، اعضای شوراهای اختلاف هستند و به وظیفه ذاتی خود که همان برقراری صلح و سازش است، اقدام میکنند.