به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بی بی سی، محققان دانشگاه آکسفورد مشغول توسعه «اورین وکس» (OvarianVax) هستند. این واکسن به سیستم ایمنی بدن می آموزد سرطان تخمدان را در مراحل اولیه شناسایی و به آن حمله کند. «موسسه تحقیقات سرطان انگلیس» طی ۳ سال بودجه ای ۶۰۰ هزارپوندی برای توسعه این واکسن فراهم می کند.
پروفسور «احمد احمد» مدیر آزمایشگاه سلولی سرطان تخمدان دانشگاه آکسفورد معتقد است آنها راه طولانی برای ساخت چنین واکسنی در پیش دارند، اما او بسیار خوشبین است.
محققان واکسن مذکور را در آزمایشگاه و با هدف آموزش سیستم ایمنی بدن برای شناسایی پروتئین های روی سطح سرطان تخمدان که به آنتی ژن های مرتبط با تومور نیز مشهور هستند، ابداع می کند.
در مرحله بعد واکسن روی بیماران مبتلا به این نوع سرطان آزمایش می شود. احمد در این باره می گوید: ایده اصلی ما آن است که اگر بیمار واکسن را دریافت کند، تومورهای کوچک کاهش می یابند، به میزان قابل توجه کوچک تر می شوند یا از بین می روند.
مرحله بعد این فرایند تحقیق روی زنانی با جهش های ژنتیکی است که سبب می شود آنها بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان تخمدان قرار داشته باشند و همچنین جمعیت وسیع تری از زنان بدون اثری از این بیماری در بدن شان خواهد بود تا مشخص شود آیا واکسن به جلوگیری از بیماری کمک می کند یا خیر.