به گزارش خبرگزاری مهر، سید عبدالرضا لقمانی اظهار داشت: در سراسر کشور تعداد ۱۶۸ شهر دارای مصوبه بافت تاریخی است که از این تعداد ۳۳ شهر آن در استان اصفهان قرار دارد.
وی با بیان اینکه از این شهرها در استان اصفهان، تعداد ۳۲ شهرِ آن دارای محدوده مصوب بافت فرسوده و ناکار آمد نیز هستند، افزود: در این جلسه مباحث و مشکلات احتمالی احصا شد تا به لطف خدا بتوان شاهد رونق ساخت و ساز و افزایش تولید مسکن در بافتهای تاریخی باشیم.
لقمانی اضافه کرد: در بسته تشویقی بافتهای تاریخی «راهکارهای تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافتهای تاریخی»، موضوع تولید مسکن، رفع موانع مربوط به مصوبات کالبدی و طرحهای جامع و تفصیلی (تراکم، ارتفاع، سطح اشغال و …) نیز تعیین شده است.
وی افزود: علاوه بر این، در این مصوبه ظرفیت سازی و توانمندسازی نیز دیده شده است که موضوعات مربوط به اشتغال، اقتصاد، معافیتهای مالیاتی و جبران محرومیتها و محدودیتهایی که بر اساس ضوابط برای ساکنین در این بافتها ایجاد شده و … را شامل میشود.
به گزارش مهر، بسته تشویقی بافتهای تاریخی با عنوان «راهکارهای تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافتهای تاریخی» در جلسه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به تصویب رسیده است که هدف آن حمایت از رونقبخشی و ارتقای کیفیت سکونت در بافتهای تاریخی است.
بسته تشویقی بافتهای تاریخی ضمن تاکید بر اهمیت توجه به ارزشهای تاریخی و هویت فرهنگی محدودهها، اجرای قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی – فرهنگی را ضرورتی انکارناپذیر عنوان کرده است و تهیه طرحهای ویژه حفاظت و احیای محدوده بافتهای تاریخی فرهنگی را پیششرط بهرهگیری کامل از ظرفیتهای توصیه شده در آن قلمداد میکند.
به گفته رئیس اداره نظارت بر اجرای طرحهای مسکن و بازآفرینی شهری اداره کل راه و شهرسازی اصفهان، در این استان ۱۴ هزار هکتار بافت فرسوده و تاریخی وجود دارد و از سال ۱۴۰۱ تا کنون در مجموع برای ۲۲ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده شهرهای استان اصفهان، پروانه ساختمانی صادر شده است.