به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاح اندیشکده سلامت اداری و مبارزه با فساد با حضور ذبیحالله خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور ظهر امروز ۱۴ مهر ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه امام صادق برگزار شد.
اصغر افتخاری رئیس دانشگاه امام صادق گفت: مسأله سلامت و مبارزه با فساد بحث راهبردی است. در دانشگاه به این مسأله بیشتر خواهیم پرداخت و میخواهیم در راستای مبارزه با فساد به مجریان امر کمک کنیم.
وی بیان داشت: دانشگاه امام صادق از این منظر چند ملاحظه دارد؛ دانشگاه باید نسبت به مسائل راهبردی کشور ورود کند و آن را تکلیف خود بداند. دوم اینکه دانشگاه در شبکه علمی قرار دارد که مؤسسات علمی و پژوهشی به آن ارتباط دارند، از این طریق اساتید این حوزه را برای مبارزه با فساد باید بسیج کنیم. همچنین ظرفیت داخلی خودمان را نیز باید به میدان بیاوریم. نهایتاً اینکه در دانشگاه امام صادق، تلاشهای خوبی تحت عنوان یک شبکه علمی ایجاد کرده و فعالیت بسیار خوبی خواهد شد اگر از این مورد نیز در این راستا بهره ببریم.
خدائیان رئیس سازمان بازرسی نیز بیان کرد: پدیده فساد در هر کشوری وجود دارد و اختصاص یک کشور و یا یک منطقه خاصی نیست اما میزان و سطح آن متفاوت است.
وی افزود: اهمیت آن به قدری است که ما میبینیم که کنوانسیونهای بین المللی در راستای مبارزه با فساد ایجاد شده همچنین در سطح مناطق نیز به این موضوع پرداختهاند. کشور ما نیز طبیعتاً از این بحث مستثنی نیست و باید این موضوع در راستای کار ما قرار بگیرد. هیچ کسی به اندازه مقام معظم رهبری به این بحث نپرداخته است. در قوانین و مقررات نیز در کشور ما اقداماتی صورت گرفته یکی از آن قانون ارتقای سلامت اداری است که در بحث مبارزه با فساد هم به جنبههای پیشگیرانه و هم مبارزه کیفری با مفسدین پرداخته است.
وی افزود: هرچند فساد یک مقوله گستردهای است، اما آنچه که رهبری به آن بیشتر پرداخته فساد اقتصادی است. رهبری در این رابطه میفرماید که فساد عدالت اجتماعی را زیر سوال میبرد، عدالت اجتماعی که هدف صلح است، اگر فساد در جامعه باشد امیدی به عدالت اجتماعی نباید داشت و رشد اقتصادی در جامعه را خدشه دار میکند.
خدائیان گفت: همین امر موجب عقب ماندگی کشور از نظر رشد اقتصادی میشود. فساد موجب ایجاد فاصله طبقاتی در کشور میشود، با سودها و ثروتهایی که به یکباره منجر به رانت و پولشویی در کشور میشود. موقعی که مردم فساد را ببینید نا امید میشوند، فساد ثبات سیاسی را از بین میبرد و پایههای یک نظام را متزلزل میکند. فساد مانند یک موریانهای اگر نفوذ کرد از داخل دچار پوسیدگی سیستم میشود.
وی ادامه داد: کسی که با فساد مبارزه میکند باید با تمام وجود به میدان بیاید. اگر میخواهیم از فساد پیشگیری کنیم باید با ریشههای فساد مبارزه کنیم. بهترین راه مبارزه که در فرمایشات رهبری است امر پیشگیری است آن هم از قوه مجریه چرا که گلوگاه آن از قوه مجریه بوده. در سازمان بازرسی در دوره تحول تعالی سعی کردیم که اولویت کار را بر پیشگیری قرار دهیم و با کمک همکاران یک کار همه جانبه جهت شناخت ریشههایی فساد صورت گرفت، که بیش از ٢٠٠٠ مسأله را در کشور شناسایی کردیم.
خدائیان افزود: به حدود ٢١٣ گلوگاه اصلی در بخشهای مختلف که زمینه فساد را فراهم میکردند رسیدیم و در دستورکار قرار دادیم. در دوره دولت شهید رئیسی خدمت ایشان فرستادیم و دستور دادند که در دستورکار قرار بگیرد اما متأسفانه با اتفاقی که افتاد عقب ماند، که در دولت جدید ادامه خواهد داشت. اما نمیتوانیم بگوییم که تمام گلوگاه فساد همین ٢٠٠ مورد است.
وی افزود: برای رسیدن به این موضوع نیازمند کمک دانشگاهها هستیم خصوصاً دانشگاه امام صادق، چرا که انگیزه خوبی برای مبارزه با فساد دارند. همچنین از ایجاد چنین اندیشکدهای استقبال خوبی نشان دادند. بسیاری از پایاننامه ها با موضوع مبارزه فساد است، اما زمانی این پایاننامه ثمر دارد که در جامعه اثر گذار باشد.
رئیس سازمان بازرسی کشور در پایان گفت: بنابراین سازمان بازرسی این ظرفیت را دارد که از نتایج تحقیقات دانشگاهی در نظارت خود استفاده کند، چرا که این یک مبارزه علمی بوده و ماندگار خواهد بود. چنین اندیشکدهای میتواند در راستای مبارزه با فساد فعالیتهای مفیدی داشته باشد.