به گزارش خبرنگار مهر، حسن عباس زاده سرپرست شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز در دومین همایش مدیریت ایمنی فرآیند گفت: توسعه صنعت پتروشیمی مانند دیگر جوامع منحنی عمر داشته و رشد کرده که هم اکنون در این بخش ۱۰۰ میلیون تن ظرفیت قرار داریم و اکنون تقریباً از ۸۰ درصد ظرفیت نصب شده استفاده میکنیم.
به گفته این مقام مسئول، ۲۰ درصد دیگر به دلایل مختلف از جمله خوراک، تعمیرات و مشکلات فرآیندی فعال نیستند. اگرچه حدود ۶۰ درصد عدم تولید در اثر کمبود خوراک است، اما بخشی هم به موضوعات فرآیندی مربوط میشود.
وی ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه تکلیف شده است که ظرفیت تولید این صنعت سالانه به ۱۳۱ میلیون تن برسد.
عباس زاده ادامه داد: در صنعت پتروشیمی ویژگی دیگری که وجود دارد ایمنی است و به همین دلیل نشت مواد شیمیایی را باید جدی گرفت و به موضوع ایمنی فرآیند در حالت عادی نیز باید توجه شود، بهویژه در مناطقی که صنعت به جامعه پیرامونی نزدیک است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال آمونیاک در کشور وجود دارد و توزیع شده به همین دلیل موضوع ایمنی امری جدی است و در رابطه نرمال عملیاتی نیز باید به آن توجه داشت به خصوص در مناطقی که به جمعیت نزدیک هستیم مانند پتروشیمی گچساران در ابتدا مطالعات انجام شده مجاورتی با جمعیت نداشته است.
عباسزاده، دستورالعملها، فرآیندها و فناوریها و رویهها و رویکردهای مدیریتی را سه رکن اصلی در مدیریت ایمنی فرآیند دانست و تأکید کرد: مدیران باید دستورالعملهای ابلاغی کمیتههای بالادستی را جدی بگیرند و بهسرعت به زیرمجموعه خود ابلاغ کنند.