به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی رجحانی در چهارمین جلسه سازگاری با کم آبی استان قزوین اظهار کرد: در راستای صرفه جویی در مصرف منابع آب و براساس قوانین و مقررات ابلاغی، کاشت چمن در اماکن عمومی ممنوع است.
وی افزود: همچنین در یک دوره زمانی مشخص و براساس برنامه ریزی، فضای سبز موجود باید با گونههای گیاهی کم آب بر جایگزین شده و برای آبیاری آن نیز نباید از منابع آب شرب استفاده شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری با اشاره به اهمیت موضوع آب در استان عنوان کرد: پروژههای دانش بنیانی که با هدف ارتقاء بهره وری در حوزه آب در حال اجرا هستند مانند بازار و بانک سهم آب باید با جدیت مورد پیگیری قرار گیرند.
منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات این شرکت در راستای طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۲۴۸ حلقه چاه در استان پر و مسلوب المنفعه شده و با این اقدام از حدود ۳.۸ میلیون مترمکعب آب در سفرههای زیرزمینی حفظ و حراست شده است.
وی افزود: همچنین در همین بازه زمانی پروانه بهره برداری ۷۴۳ حلقه چاه کشاورزی در کمیسیون رسیدگی به صدور پروانههای شرکت آب منطقهای قزوین تعدیل و اصلاح شده و تعداد ۶۵ دستگاه و ادوات حفاری غیرمجاز نیز توقیف شده است.
ستوده ادامه داد: در شش ماهه اول سال جاری ۱۲۳ دستگاه کنتور هوشمند برروی چاههای مجاز استان نصب شده که این اقدام نیز باعث شده تا از اضافه برداشت حدود ۲۸.۳ میلیون مترمکعب آب جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین گفت: در سال گذشته ۳۶ کیلومتر از رودخانههای استان لایروبی و ساماندهی شد که این اقدام جهادی باعث شد تا سیلاب مهرماه علیرغم اینکه میزان آن در ۵۴ سال گذشته بی سابقه بوده (حدود ۲۰ میلیمتر) بصورت ایمن از بستر رودخانه عبور کرده و خسارتی در این زمینه گزارش نشده است.
ستوده با اشاره به اینکه در راستای مدیریت و صرفه جویی در مصرف آب شرب، باید استفاده از آن برای فضای سبز ممنوع شود، تصریح کرد: آب شرب با هزینههای بسیار بالایی در حال تامین است لذا ضروری است برای تامین آب فضای سبز به سمت آبهای جایگزین مانند پساب حرکت کنیم که این اقدام نیازمند همکاری همه دستگاههای ذیربط است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای در پایان عنوان کرد: براساس بخشنامه ابلاغی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران در خصوص تعیین سقف کف شکنی با هدف پیشگیری از افزایش نرخ فرونشست در دشتهای کشور، با توجه به نرخ فرونشست دشت قزوین، صدور هرگونه مجوز کف شکنی برای چاههای کشاورزی در مناطق دارای فرونشست در استان ممنوع است.