سخنگوی صنعت آب گفت: سال گذشته پاییز و زمستان خوبی نداشتیم، در پاییز ۳۲ درصد و در زمستان ۱۷ درصد کاهش بارندگی داشتیم اما در بهار بارندگی مطلوبی وجود داشت که تبدیل به روان آب می‌شد.

به گزارش خبرنگار مهر، فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب امروز در نشست خبری گفت: تغییرات اقلیمی بر منابع آب تأثیر گذار است و ناهنجاری‌های است که در نزولات جوی شاهدیم.

وی ادامه داد: در تأمین آب مشقت‌هایی وجود داشت که شاخص شاخص مناسبی نبود به طوری که سال آبی گذشته سال نرمالی بود که دو درصد رشد نسبت به نیم قرن اخیر داشته است.

قاسم زاده اضافه کرد: استان‌های تهران، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، سمنان، قزوین و فارس استان‌هایی بودند که بارندگی زیر نرمال داشتند.

وی ادامه داد: سال گذشته پاییز و زمستان خوبی نداشتیم در پاییز ۳۲ درصد و در زمستان ۱۷ درصد کاهش بارندگی داشتیم اما در بهار بارندگی مطلوبی وجود داشت که تبدیل به روان آب می‌شد.

قاسم زاده خاطر نشان کرد: ورودی سدها ۴۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب بوده و حجم مخازن کشور ۵۲ میلیارد متر مکعب بوده و به معنای آن است که ورودی به این اندازه نداشته ایم اما در مقایسه با بلند مدت افزایش ۶ درصدی را نشان می‌دهد و ۶ درصد رشد خروجی داشته که در مقایسه با متوسط ۵ ساله ۱۹ کاهش داشته است.

سخنگوی صنعت آب ادامه داد: ۱۳۰ هزار چاه انسداد داشته است اما چاه‌های غیر مجاز همیشه وجود داشته است و شناسایی شده ۱۱۰ چاه غیر مجاز اگر مسدود شوند ۹۰ درصد از برداشت‌های غیرمجاز از بین می‌رود.

وی در رابطه با افزایش قیمت تعرفه آب برای بد مصرف‌ها خاطر نشان کرد: افزایش تعرفه بد مصرف‌ها است و دولت به حد آن را دنبال می‌کند و به صورت پلکانی افزایش پیدا می‌کند.

به گفته وی چاه نیمه‌ها با ۱۶ درصد پرشدگی سال آبی را به پایان رساند و ۱۴ سد ورودی آن زیر ۱۰ درصد داشتند، ۲۰ سد در تقریباً ۱۰ تا ۲۰ درصد، ۲۰ تا ۴۰ درصد سدها ۵۰ درصد ورودی و برخی از سدها ۱۰۰ درصد پر شدگی داشتند.

قاسم زاده اضافه کرد: در سال جاری بارش خوبی در البرز مرکزی داشتیم و در مجموع ۳.۵ میلیمتر بارش دریافت کردیم که نسبت به بلند مدت ۲۶ درصد افزایش بارندگی وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به اینکه سدهای تهران ۲۵ درصد پرشدگی دارد، اضافه کرد: سایر سدهای مهم نظیر سد دوستی ۱۴ درصد پرشدگی، سد استقلال ۱۱ درصد و سد ساوه ۷ درصد پرشدگی دارند که وضعیت وضعیت مطلوبی ندارند.

وی اضافه کرد: به دلیل تغییر اقلیم که ایران هم متأثر از آن است وزارت نیرو اقداماتی برای عبور از داشته است.

قاسم زاده با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب در ایران بیشتر از میانگین جهانی است خاطر نشان کرد: سرانه آب شرب در جهان ۱۵۰ است که در ایران ۲۵۰ لیتر است همچنین سرانه مصرفی دو برابری نسبت به دنیا داریم.

سخنگوی صنعت آب اضافه کرد: سال گذشته آبی دریاچه ارومیه افزایش تراز ۳۰ سانتی داشته است اما نسبت به ابتدای سال آبی ۲ سانت کاهش تراز داشته است.

وی با اشاره به رها سازی بخشی از حقابه هیرمند، خاطر نشان کرد: بارش‌های خوبی که در اردیبهشت اتفاق افتاد که همکاری‌هایی از افغانستان داشتیم و ۳۰۰ میلیون متر مکعب ورودی داشتیم.