به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، محمدجعفر باقرینیا کارگردان، فیلمبردار، تهیهکننده و مستندساز، پس از یک دوره طولانی بیماری، جمعه ۲۰ مهر درگذشت. مرکز گسترش در پیامی درگذشت این هنرمند و مستندساز را تسلیت گفت.
در این پیام نوشته شده است: «بازگشت همه به سوی خداوند است. با تاسف و تاثر، محمدجعفر باقرینیا هنرمند سینمای ایران را از دست دادیم. او که دانش آموخته سینمای جوان بود، در طول حیات حرفهای خود، رابطهاش را با سینمای تجربهگرا، خلاق و فیلمسازی در حوزه مستند، قطع نکرد و کوشید، مبتکر و نوآور باشد. آخرین پروژه این مستندساز در همکاری با مرکز گسترش، متاسفانه به فرجامی تلخ گره خورد، اما امیدواریم که به یاد او، این فیلم را به انتها برسانیم.
این ضایعه را به خانواده محترم این سینماگر، به جامعه سینمای ایران، دوستان و همکارانش تسلیت میگوییم. از خداوند متعال برایش آرامش طلب میکنیم و امیدواریم، خانواده داغدارش، در این اندوه شکیبا و صبور باشند.»
پیام تسلیت رئیس سازمان سینمایی
همچنین محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی در پی درگذشت محمدجعفر باقری نیا پیامی منتشر کرد.
در پیام محمد خزاعی آمده است: «کوچ زودهنگام کارگردان جوان سینما، آقای محمدجعفر باقری نیا به شدت باعث تالم و تاسف شد.
ضایعه دردناک فقدان این فیلمساز به طور قطع، خانواده سینمای جوان کشور و جامعه هنری را داغدار کرد.فیلمسازی که حتی در بستر بیماری و در واپسین روزهای حیاتش نیز، به سینما و خلق آثار تازه و تحقق رویاهایش میاندیشید.
درگذشت این هنرمند شریف و نجیب را که پس از تحمل یک دوره بیماری سخت و طاقت فرسا به دیدار خالقش شتافت؛ به همسر داغدیده و صبورش، دختر ارجمندش و نیز جامعه سینمایی کشور تسلیت گفته برای ایشان رحمت واسعه الهی وبرای بازماندگان صبر واجر خواهانم.»
باقرینیا عضو کانون دانشآموختگان، هنرجوی سالهای ۶۶ و ۶۷ انجمن سینمای جوانان ایران- دفتر یزد بود و ساخت دو فیلم سینمایی «چهارباندی» و «بیخوابی» (که در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت) و به عنوان مدیر فیلمبرداری، ۱۵ فیلم کوتاه و مجموعه مستند کوتاه و بلند ۸ و ۱۶ میلیمتری و مجری طرح و تهیهکنندگی ۳۰ پروژه سینمایی را در کارنامه داشت و فعالیت حرفهای خود را در بستر سینما از سال ۱۳۶۸ با کارگردانی مستند ۸ میلیمتری «رو شور» آغاز کرد.
زندهیاد باقرینیا، در سالهای فعالیت خود بالغ بر ۳۸ فیلم کوتاه، مستند و فیلم بند سینمایی و سریال و مجموعه مستند را با همکاری انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی و پویانمایی، موسسه روایت فتح و صداوسیما کارگردانی کرده بود. آخرین فعالیت وی به سال ۱۳۹۸ بازمیگردد و پس از آن به دلیل کسالت و بیماری از فعالیت سینمایی فاصله گرفت و خانهنشین شد.