خبرگزاری مهر - گروه استانها: در سیزدهمین سالگرد سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه مردم این خطه از خاطرات شیرین و دلچسب توأم با شوق خود در مهرماه سال ۱۳۹۰ چنان سخن میگویند که حسرت تکرار آن روزها را میشود در چشمانشان دید.
با میزبانی ۱۰ روزه (۲۰ الی ۳۰ مهر ۱۳۹۰) استان کرمانشاه از مقام معظم رهبری با وجود شور و شعف مردم از این میزبانی چشم امید به مصوباتی دوخته بودند که قرار بود مرهمی شود بر پیکره سینه ستبر ایران اسلامی و دستی گره گشا از ریسمان صبر و تحمل مردم غیور و شهید پرور استان کرمانشاه شود.
در سفر پر از خیر و برکت مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه در ۲۰ مهرماه سال ۱۳۹۰ علاوه بر دستاوردهای معنوی، دستاوردهای مهم مادی و عمرانی نیز مطرح شد تا زمینه پیشرفت کرمانشاه را رقم بزند که مصوبات این سفر در راستای حل مشکلات و جبران عقب ماندگیهای استان کرمانشاه با توجه به پایین بودن اکثر شاخصهای پیشرفت نسبت به میانگین کشوری، رفع محرومیت و شتاب بخشیدن به توسعه استان برای اجرا طی مدت سه سال (۹۰ تا ۹۲) بود اما برخی از آنها با گذشت موعد مقرر پیشرفت قابل ملاحظهای نداشتند.
طبق آمار اعلام شده تعداد یک هزار و ۱۹۳ پروژه از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه با مجموع اعتباراتی حدود هشت هزار میلیارد تومان که در قالب تعهدات دستگاههای اجرایی در نظر گرفته شد که از سال ۱۳۹۰ تاکنون با تأکیدات مقام معظم رهبری تعدادی از آنها وارد فاز اجرایی و عملیاتی شدهاند.
به دلیل اهمیت بالای برخی از طرحهای مهم این مصوبات خبرگزاری مهر کرمانشاه تاکنون بارها گزارشهایی از مهمترین مطالبات استان کرمانشاه با محوریت مصوبات سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه منتشر کرده که میتوان به گزارش (جوانان بیکارترین استان کشور چشم انتظاراقدامات اشتغالی دولت سیزدهم / رکورد بیکاری کشور شکست)، (بزرگترین طرح نفتی غرب کشور در بلاتکلیفی / پالایشگاهی در زمین وعدهها)، (توقف قطار کرمانشاه-خسروی در ایستگاه اعتبارات)، (راه آهن ۱۷ ساله غرب کشور نیازمند توجه ویژه دولت سیزدهم)، (تکمیل پروژه راهآهن کرمانشاه-خسروی چشم انتظار تخصیص اعتبار / شبکه ریلی غرب نیازمند توجه است)، (زمینهای کشاورزی کرمانشاه در انتظار نگاه ویژه دولت سیزدهم)، (رویاهایی که هرساله شخم میخورند / نخودکرمانشاه درسراشیبی کاهش کیفیت)، (باغ موزهای که در انتظار اعتبار است / موزهای در انتظار توجه دولت)، (فاضلاب دلیل آلودگی «قرهسو» در کرمانشاه / رودخانه احیا شود)، (شنبههای قرارگاه عملیاتی آب کرمانشاه / هیچ کوتاهی پذیرفته نخواهدشد) و… اشاره کرد.
مسئولان در خصوص تأخیر در اجرای مصوبات سفر رهبری به مردم گزارش دهند
حجتالاسلام محسن مفید، مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب با حضور در جمعهای مردمی با وجود مشغلههایی که در جهان اسلام و ایران اسلامی دارند از نزدیک در جریان مشکلات مردم قرار میگیرند.
وی افزود: سفر مقام معظم رهبری به استان کرمانشاه توطئههای دشمن در ایجاد اختلاف بین مذاهب را خنثی و موجی از وحدت مذهبی و اقوام را در بین مردم به نمایش گذاشت.
مسئول دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه تصریح کرد: در سفر ایشان به استان کرمانشاه مصوبات خوبی در خصوص مسائل مختلف استان کرمانشاه به تصویب رسیده است.
وی ادامه داد: برخی از مصوبات اجرایی شده و برخی دیگر در حال اجرا است که به نظر لازم میرسد مسئولان در خصوص تأخیر در اجرای این مصوبات به مردم گزارش دهند.
پیگیر تحقق مصوبات سفر رهبر انقلاب به کرمانشاه هستیم
فضل الله رنجبر نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مصوبات کاربردی و مورد نیاز استان کرمانشاه در سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه به تصویب رسید که برخی از آنها نیز به صورت کامل محقق شده است.
وی افزود: مصوبات سفر ایشان در یک زمینه نبود و در همه زمینههای عمرانی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مصوبات به ثبت رسیده است.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مصوبات این سفر باید اولویت کارهای استان کرمانشاه باشد، خاطرنشان کرد: برخی از پروژهها همچنان به مرحله اجرا نرسیده و یا نیمه کاره هستند که لازم است مسئولان توجه بیشتری در این حوزهها و پروژهها داشته باشند.
وی ادامه داد: اجرایی شدن همه مصوبات سفر رهبری به استان کرمانشاه میتواند تا حد زیادی عقب ماندگیهای استان را جبران کند.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه تصریح کرد: ما نمایندگان نیز وظیفه داریم با پیگیری وضعیت مصوبات سفر مقام معظم رهبری برای پیشبرد تحقق این مصوبات تلاش کنیم.
اختصاص اعتبارات مصوبات سفر رهبری به کرمانشاه
نادر نورایی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمانشاه در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سفر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۰ به استان کرمانشاه هزار و ۱۹۳ پروژه و مصوبه داشت که هزار و ۱۶۴ میلیارد تومان اعتبار در این راستا ابلاغ شده است.
وی افزود: در سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاها، احداث تصفیهخانههای فاضلاب و همچنین ساماندهی آبشوران به استان کرمانشاه با تخصیص ۱۰۰ درصد به صورت نقد به استان ابلاغ شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمانشاه تصریح کرد: طرح گرمسیری از دیگر پروژههای تأثیرگذار سفر رهبری به استان کرمانشاه بود که طی آن بیش از ۲۰ هزار هکتار از اراضی دیم استان کرمانشاه تبدیل به آبی شده است.
وی ادامه داد: در چند روز گذشته ۲۰۰ میلیون دلار اعتبار از صندوق توسعه ملی برای راهآهن کرمانشاه به خسروی تصویب و ابلاغ شده و با توان اجرایی بالای قرارگاه خاتم به زودی شاهد رونق در این پروژه عظیم خواهیم بود.
نورایی خاطرنشان کرد: مطالعات پروژه سردسیری باید به اتمام برسد و در پیوست قانون بودجه برای مطالعات آن ردیف بودجه وجود دارد و اگر ردیف اجرا نیز دریافت کند و مشکلات انتقال و تخصیص آب رفع شود میتواند اجرا شود.
مصوبات سفر رهبری به کرمانشاه پیشران پیشرفت استان
حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سفر رهبر معظم انقلاب به استان کرمانشاه را میتوان نقطه عطف استان در پیشرفت و توسعه دانست.
وی افزود: مصوبات این سفر پیشران و محرک پیشرفت استان است که باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متأسفانه برخی مصوبات مقام معظم رهبری هنوز اجرا نشده و بر زمین مانده است و برخی از تسهیلات تاکنون پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: لازم است مصوبات این سفر اولویت کارهای مسئولان قرار گیرد و در صدر همه کارها به این مصوبات توجه شود.