دبیر شواری عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران گفت : امنیت یک کل به هم پیوسته است و دو منطقه خاورمیانه و اروپا که در همسایگی هم هستند می توانند خانه مشترک توسعه و امنیت متقابل را با یکدیگر، بنا کنند .

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سعید جلیلی که در جمع نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل بلژیک سخن می گفت تاکید کرد :
نامگذاری سال 2008 به نام سال گفتگوی فرهنگها ایده مبارکی است که امیدوارم بتواند گامی مهم، برای ایجاد صلح ، آرامش و رفاه انسانها باشد. گفتگو زمینه مناسبی را فراهم می کند تا جوامع مختلف بشری با فرهنگ و تمدن های مختلف ، بتوانند بیشتر با هم آشنا شوند.

وی با بیان این که  این گفتگوها به تکامل رشد و تعالی میان کشورها کمک خواهد کرد ،  ابراز امیدواری کرد: با گفتگوهای سازنده بتوان از جنگ ، خشونت و ظلم که نمونه بارز آن در فلسطین اشغالی صورت می گیرد جلوگیری کرد. 

جلیلی افزود: جنایات صهیونیستها علیه مردم مظلوم فلسطین تراژدی غم انگیزی است که تاکنون ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه این روزها جهان شاهد بروز فجایع وحشتناک در سرزمین فلسطین اشغالی است گفت: این فجایع جان و روح همه انسانهای آزاده را به درد می آورد. جلیلی از همه انسانهای آزاده جهان به خصوص آنان که در نهادهای کشورهای اروپایی این  جنایات را محکوم کردند تشکر کرد.

دبیر شورای امنیت ملی در ادامه با بیان اینکه مبنای انقلاب اسلامی دفاع از حق انسان و توجه به کرامت انسان و تلاش برای رفاه تعالی همه انسانها بود گفت :توجه به حقوق و کرامت انسان اصل مهم و اساسی در تنظیم روابط ما با دیگر کشورهای جهان است.

سعید جلیلی افزود:گفتگو ها می تواند دیدگاههای ما را نزدیکتر ، نقاط اشتراک را بیشتر و نقاط اختلاف را شفاف تر کند و اینکه ببینیم در چه نقاطی با هم اشتراک و در چه موضوعاتی نگاههایی متفاوت داریم.

وی گفت : فطرت مشترک بشری و ارزش های مشترک حاصل از آن بستری مناسب برای همکاری جوامع بشری حول این مشترکات ایجاد و گفتگو زمینه مناسبی را فراهم می کند تا جوامع مختلف بشری با فرهنگ ها ، تمدن ها و نگاههای مختلف با یکدیگر بیشتر آشنا شوند و به تکامل ، رشد و تعالی یکدیگر کمک کنند. از این رو نامگذاری سال 2008 به نام سال گفتگوی فرهنگ ها که قبلاً نیز از سوی جمهوری اسلامی ایران به عنوان گفتگوی تمدن ها به آن اشاره شده بود، ایده مبارکی است که امیدوارم این گفتگو ها بتواند گامی مهم در جهت صلح ، آرامش و رفاه انسانها باشد. همچنانکه امیدوارم این گفتگو ها بتواند وسیله ای موثر برای جلوگیری از جنگ ، خشونت ، ظلم و بی عدالتی باشد.

جلیلی یادآورشد : 29 سال پیش در چنین ایامی ملت ایران در انقلابی شکوهمند رژیمی دیکتاتوری راکه با یک کودتای نظامی 25 سال بر کشور ما حاکم بود سرنگون کردند. ایران نظامی مردمی را بر مبنای دموکراسی با استفاده از دو منبع مهم معرفتی وحی و عقل بنا نهادند و بر این مبنای قوی ساختارهای دموکراسی و نهادهای مربوط به آن در کشور ما نهادینه شد.

وی با بیان اینکه مبنای انقلاب اسلامی دفاع از حق و توجه به کرامت انسان و تلاش برای رفاه تعالی همه انسانها بود گفت :توجه به حقوق و کرامت انسان اصل مهم و اساسی در تنظیم روابط ما با دیگر کشورهای جهان است.

جلیلی افزود : ما مناسبات خود را با کشورهای جهان بر مبنای حقوق بشر و نگاه عادلانه به انسانها تنظیم کردیم و قطع روابط سیاسی با رژیم وقت آفریقای جنوبی در بیست و نه سال پیش صرفا به این خاطر بود که ما آپارتاید را برخلاف حقوق بشر می دانستیم.

وی خاطرنشان کرد : دفاع از ملت افغانستان در آن زمان و پناه دادن به دو میلیون آواره افغانی به خاطر اشغال نظامی این کشور توسط نیروهای کشور شوروی در آن زمان برهمین مبنا بود. همچنان که دفاع از مردم فلسطین و محکوم کردن تجاوز و خشونت در آن سرزمین از سوی اشغالگران را نیز داشتیم و داریم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان گفت : اقتدار جمهوری اسلامی ایران در سخت افزار و جنگ افزار نیست بلکه در ماهیت دموکراتیک آن است .

جلیلی در ادامه سخنانش در جمع نمایندگان پارلمان اروپا موضوع انرژی را سومین مولفه در ایجاد همکاری میان ایران و اروپا دانست و گفت : ظرفیت بالای انرژی در ایران و منطقه و نیاز جهانی به آن امروز همکاریها را ضروری می سازد .ایران امروز نقش مهمی در تامین انرژی و تامین امنیت انرژی دارد و امنیت پایدار انرژی یک ضرورت است .

به گزارش مهر ، جلیلی همکاریهای اقتصادی را مولفه چهارم همکاری ایران و اروپا دانست و خاطر نشان کرد : ظرفیت های سخت افزاری ، منابع غنی ، وسعت سرزمینی و موقعیت ژئوپلیتیکی ایران در کنار ظرفیت های نرم افزاری بویژه سرمایه انسانی ایران منبع مهمی است که می تواند ظرفیت خوبی از همکاری را در این عرصه ایجاد کند .

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران امروز به عنوان بهترین نمونه مردمسالاری در منطقه با ظرفیت های بالای سخت افزاری و نرم افزاری نقش موثری در ثبات و امنیت منطقه ایفا می کند گفت : پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران در نظام مردمی این کشور ریشه دارد .

جلیلی گفت : 29 سال گذشته نشان داد برخی برخوردهای غیر منطقی و غیر مهربانانه با ملتی که می خواهد آزاد باشد فرجامی برای بدخواهان ندارد .

دبیر شورای عالی امنیت ملی افزود : آنچه صدام با حمایت برخی قدرتها در جنگ علیه مردم ما و اشغال چهار استان کشورمان انجام داد فرجامی برای او نداشت و ملت ما را در دفاع پایدارتر کرد .

جلیلی با اشاره به اینکه امروز با روشن شدن ، بی اساس بودن بسیاری از اتهامات، فضای خوبی برای همکاری ایجاد شده است گفت : امروز برخی کشورها می توانند با آسیب شناسی رفتارهای گذشته شان فصل جدیدی از همکاری را بگشایند .

ادامه دارد...