به گزارش خبرنگار مهر، سودابه زارع ظهر شنبه همزمان با روز جهانی غذا و در مراسم آغاز طرح مکمل یاری آهن و مگا دوز ویتامین دی در تنگستان بیان داشت: این برنامه باهدف ارتقای سطح سلامت دانش آموزان از طریق مکمل یاری با قرص آهن بهصورت هفتگی به مدت ۱۶ هفته متوالی و مکمل ویتامین D بهصورت ماهیانه ۹ ماه متوالی، در مدارس اجرا میشود.
وی ادامه داد: مکمل یاری با مگا دوز ویتامین D با دوز ۵۰ هزار در تمام مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه و پسرانه و مکمل یاری با آهن در مدارس دخترانه مقطع متوسطه اول و دوم انجام میشود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان تنگستان در رابطه با فواید ویتامین D اظهار داشت: ویتامین D یکی از ویتامینهای لازم برای بدن و از ویتامینهای محلول در چربی است که کمبود آن میتواند منجر به بروز بیماریهایی مانند پوکی استخوان، شکستگیهای استخوان، سرطان روده بزرگ و بیماریهای عفونی شود.
زارع افزود: سردرد، سرگیجه، تپش قلب، اشکال در تمرکز، احساس ضعف و در کمبود شدید ناخنهای شکننده، پوست رنگپریده، ریزش مو و ترکخوردگی گوشه لب نیز از علائم کمبود آهن در بدن است.
وی اشارهای نیز به اهمیت مصرف منابع غذایی ویتامین C به همراه منابع غذایی آهن داشت و خاطرنشان کرد: ویتامین C از عوامل مهم افزایش جذب آهن در بدن است و مصرف منابع آن مانند مصرف سالاد حاوی کاهو، گوجهفرنگی، فلفل دلمهای و انواع کلم، گلکلم و سبزیخوردن همراه غذا توصیه میشود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان تنگستان تأکید کرد: تصور اینکه مصرف لبنیات و غذاهای حاوی کلسیم جذب آهن را کاهش میدهد درست است اما ماست به علت اینکه حاوی اسیدلاکتیک است و اسیدلاکتیک جذب آهن را افزایش میدهد از این قائده مستثنا است.
برنامه مکمل یاری یک برنامه مشترک بین وزارت بهداشت و وزارت آموزشوپرورش است که هرساله در مدارس سراسر کشور اجرا میشود