به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الله الماسی در مراسم افتتاحیه برنامه ملی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیش دبستانی و افتتاح سامانه سیرت با بیان اینکه سنجش آمادگیهای کودکان برای سال ۱۴۰۴ امروز با تغییراتی آغاز شده گفت: سال گذشته به دلیل اشکالاتی که در سامانه وجود داشت مقداری با تأخیر انجام و باعث شد حجم مراجعه خانوادهها به سامانه برای نوبتگیری به روزهای پایانی سال بیفتد که موجب شد در خصوص مداخله اختلالات یادگیری، توفیق چندانی نداشته باشیم.
وی با بیان اینکه امسال مراکز جامع سنجش و توانبخشی دو تا سه روز در هفته، سنجش و دو تا سه روز متناسب با جمعیت به مداخله و توانبخشی در حوزه اختلالات یادگیری و سایر مداخلات اقدام میکنند افزود: سامانه سیرت سال گذشته در نوبتگیری و هدایت در مراحل بعدی تکمیل نشده بود و امسال توسعه پیدا کرد. بر اساس قانون برنامه هفتم که آموزش و پرورش تکلیف دارد کارنامه آموزشی، رشدی و تربیتی دانش آموزان را ارائه کند، این سامانه اطلاعات پایهای این کارنامه را در اختیار سایر بخشهای وزارت آموزش و پرورش، بخش سنجش، حوزه پرورشی، معاونت آموزشی و خود مرکز فناوری قرار میدهد و عملاً خروجی آن کارنمای رشدی، آموزشی و تربیتی دانش آموزان است.
الماسی با بیان اینکه سال گذشته جمعیت سنجش شدگان متناسب با مراکز نبود ادامه داد: امسال مراکز جامع سنجش افزایش پیدا کرد و به ۹۰۰ مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله به هنگام رشدی و تربیتی و ۳۰۰ پایگاه موقت در شهرهای بزرگ مانند تهران، مشهد و شیراز رسیده است.
وی با بیان اینکه در بعضی شهرها پایگاهها پاسخگوی اجرای سنجش به صورت استاندارد نیستند گفت: هر ارزیاب روزانه ۵ نفر را میتواند ارزیابی کند بنابراین تعداد مراکز افزایش پیدا کرده است و تا حد مقدورات به تجهیزات و امکانات مداخله مجهز شدهاند.
البته ممکن است در بعضی شهرها امکانات به اندازه کافی وجود نداشته نباشد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با بیان اینکه بعد از سنجش برای کسانی که دچار اختلال هستند ادامه کار در همین مراکز انجام میشود عنوان کرد: نیازی به مراجعه اولیا به مراکز بیرونی وجود ندارد و در مراکز، متخصص گفتار درمانی، کار درمانی، در برخی مراکز مشاور، در برخی مراکز مراقب سلامت و در برخی مراکز نیز ارزیابی شایستگیهای حرکتی با همکاری معاونت تربیت بدنی و وزارت ورزش انجام میشود.
الماسی با بیان اینکه سنجش توأم با مداخله انجام میشود، افزود: تمام مراکز ما مشکل کمبود نیرو ندارند.
وی با بیان اینکه با اقدام وزارت بهداشت، در مراکز کمبود وجود ندارد اظهار کرد: یک اتفاق خوب دیگر، پایین آوردن سن سنجش است؛ سال گذشته ۴ سال و ۵ سالهها که حدود ۲۰۰ هزار نفر بودند سنجش شدند و امسال قرار است به سنین پایینتر بیایند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: رسماً از سه شنبه یکم آبان نوبت گیری انجام میشود اما اجرای آزمایشی آن از ۱۵ مهر در البرز و تهران با مراجعه موردی انجام شد که ۲۵۰۰ نفر شرکت کردند.