خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - آذر مهدوان: رژیم صهیونیستی در مدت بیش از ۳۷۷ روز از تجاوز، جنایت و نسلکشی در غزه، از هیچ اقدام غیر قانونی و مجرمانهای فروگذار نکرده است. یکی از ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت رساندن صدها خبرنگار و تخریب بیمارستانهای نوار غزه است.
در حالی که اوضاع بهداشتی و درمانی و روند فعالیت خبرنگاران در غزه با وجود گذشت بیش از یک سال از جنگ و نسل کشی رژیم صهیونیستی در شرایطی فاجعه بار قرار دارد اما هنوز جوامع بین المللی اقدامی تاثیرگذار برای مقابله با رژیم صهیونیستی انجام ندادهاند.
بخش ترکی (استانبولی) خبرگزاری مهر در این رابطه مصاحبهای با «اسماعیل ثوابته» مدیر دفتر اطلاع رسانی دولت فلسطین در غزه، انجام داده که مشروح آن را در ادامه میآید.
وضعیت کمکهای بشردوستانه چگونه است و چقدر از این کمکها به دست مردم غزه میرسد؟
مردم شمال غزه در شرایط انسانی فاجعهباری زندگی میکنند و اشغالگران از ۱۷۰ روز پیش تاکنون مانع از ورود کمکهای انسان دوستانه به این منطقه شدهاند. آنها علاوه بر کمکهای انسان دوستانه از ورود کالاها و لوازم مختلف به شمال غزه نیز جلوگیری میکنند. اشغالگران به دنبال تحقق اهداف خود در زمینه کشتار و نسل کشی و ویرانی شمال غزه و کوچاندن ساکنان از طریق گرسنه نگه داشتن آنها و اعمال سیاستهای مربوط به ربودن و بازداشت عناصر و تخریب منازل هستند. صهیونیستها تمامی زیرساختهای حیاتی غزه را منهدم کردهاند تا این منطقه را به منطقهای ویران و تخریب شده و غیر قابل سکونت تبدیل کنند.
رژیم صهیونیستی تلاش دارد بخش شمالی غزه را از بخش جنوبی آن جدا کند و طرح ژنرالها را در این منطقه به اجرا بگذارد، شما شرایط کنونی را چگونه ارزیابی میکنید؟
مردم شمال غزه در شرایط انسانی فاجعهباری زندگی میکنند؛ اشغالگران از ۱۷۰ روز پیش تاکنون مانع از ورود کمکهای انسان دوستانه به این منطقه شدهاند. صهیونیستها تمام زیرساختهای حیاتی را منهدم کردهاند و برای تحقق اهداف شوم خود به ساکنان غزه گرسنگی تحمیل میکنند تا آنها را مجبور به کوچ اجباری کنند.شمال غزه از بحران انسانی بیسابقهای رنج میبرد که در نتیجه جدا کردن این منطقه از جنوب آن ایجاد شده است.این اقدام برای گسترش گرسنه نگه داشتن مردم و کوچ اجباری ساکنان مناطق شمالی به بخشهای جنوبی و سپس کوچاندن آنها به جمهوری عربی مصر صورت میگیرد. اوضاع کنونی در شمال غزه به نحوی است که صهیونیستها بیشترین نسل کشی و کشتار را در آنجا انجام میدهند. آنها مردم را در خیابانها هدف قرار میدهند و به اردوگاههای آوارگان نیز حمله میکنند که تازهترین آنها کشتار حمله موشکی به مدرسه «ابو حسین» در جبالیا بود که بیش از ۸۰۰۰ آواره در آن سکونت دارند. اشغالگران این اقدامات را برای کوچاندن مردم انجام میدهند و این بزرگترین توطئه آمریکایی صهیونیستی است که علیه غزه انجام میشود.
یکی از دردناکترین حوادث در روند جنگ غزه شهادت خبرنگاران و روزنامهنگاران است. به نظر شما هدف اسرائیل از کشتار روزنامهنگاران چیست؟
ارتش رژیم صهیونیستی با وجود گذشت بیش از یک سال از جنگ غزه، بالغ بر ۱۷۷ خبرنگار و روزنامه نگار را به شهادت رسانده و ۳۹۶ نفر دیگر را مجروح کرده است. آنها همچنین ۳۶ خبرنگار را بازداشت کردهاند و حملات صهیونیستها به خبرنگاران همچنان ادامه دارد.
ما از همکاران خود در رسانهها و خبرنگاران دیگر میخواهیم که مراقب سلامتی خود باشند، چرا که اشغالگران به عمد به دنبال کشتار آنها هستند. استفاده از تجهیزات ایمنی که هویت خبرنگار را مشخص میکند، یکی از این اقدامات است و خبرنگاران در پوششهای رسانهای و میدانی باید مراقب باشند که از سوی تک تیراندازان یا هواپیماها و تانکهای رژیم صهیونیستی هدف قرار نگیرند.
صهیونیستها اولویت ویژهای برای کشتار خبرنگاران اختصاص دادهاند و به این ترتیب تلاش دارند آنها را ترسانده و مانع از انجام رسالت خبری و مطبوعاتی آنها شوند. آنها با بازداشت و ترور خبرنگاران تلاش دارند واقعیت را ترور کنند. آنها میخواهند زبان خبرنگاران را از بازگویی وقایع ببندند، ولی با وجود تمامی تهدیدات و کشتارها، فعالیت خبرنگاران در غزه همچنان ادامه دارد.
ما جنایتهای رژیم صهیونیستی ضد روزنامه نگاران و خبرنگاران و کشتار و حمله و بازداشت آنها را محکوم میکنیم، علاوه بر اینکه حملات موشکی و تخریب مراکز فعالیتهای رسانههای جمعی مختلف را نیز محکوم میکنیم.
ما اشغالگران و دولت آمریکا را مسئول کامل استمرار نسل کشی در غزه و حمله به اصحاب رسانه و خبرنگاران فلسطینی میدانیم و از جامعه جهانی و تمامی سازمانهای بینالمللی میخواهیم تا به رژیم صهیونیستی برای توقف نسل کشی و حمله به خبرنگاران و بازداشت آنها فشار وارد کنند. همچنین خواستار آزادی فوری همکاران اسیر خود از زندانهای رژیم صهیونیستی هستیم.
روند فعالیت بیمارستانها به چه شکلی است؟ آیا داروها و تجهیزات لازم به بیمارستانها میرسد یا اینکه مردم و کودکان در مداوای خود با مشکل مواجه هستند؟
ارتش رژیم صهیونیستی عمداً تلاش دارد سیستم بهداشتی نوار غزه را نابود کند؛ به عمد کادر پزشکی و بیماران را در بیمارستانها قتلعام یا اعدام میکند؛ تاکنون بیش از ۳۴ بیمارستان را تخریب کردند؛ ۹۸۶ پزشک و کادر درمان را به شهادت رساندند و ۳۱۰ نفر از اعضای کادر پزشکی را بازداشت و ۳ نفر را نیز اعدام کردند. ارتش رژیم صهیونیستی عمداً تلاش دارد سیستم بهداشتی نوار غزه به ویژه در استانهای شمال و استان غزه از بین ببرد. آنها تاکنون بیش از ۳۴ بیمارستان را از دور خدمت رسانی خارج کرده و آنها را تخریب کرده و به آتش کشیدهاند و تنها یک بیمارستان دولتی که بیمارستان شهدای الاقصی است، در استان مرکزی فعال است.این بیمارستان نیز بسیار کوچک است و نمیتواند خدمات بهداشتی را به بیش از یک میلیون انسانی که در این استان زندگی میکنند، ارائه دهد.
اشغالگران تاکنون اقدام به شهادت رساندن ۹۸۶ پزشک و پرستار و کادر درمان کردهاند. آنها همچنین ۳۱۰ نفر از اعضای کادر پزشکی را نیز بازداشت کرده و ۳ نفر از آنها را در داخل زندانهای رژیم اعدام کردهاند. این ۳ نفر أیاد الرنتیسی، زیاد الدلو و عدنان البرش هستند. البته تعداد دیگری نیز اعدام شدهاند که هنوز هویت آنها مشخص نشده است.
رژیم صهیونیستی با حمله به بیمارستان شفا ضربه سختی به سیستم بهداشتی نوار غزه وارد کرد. ما بارها خواستار ایجاد بیمارستانهای صحرایی و حضور نیروهای پزشکی بین المللی در تخصصهای مختلف در غزه و شمال این منطقه شدهایم. ما نیازمند ایجاد یک بیمارستان صحرایی برای اعمال جراحی با دست کم ۲۰۰ تخت و اتاقهای عمل و مراقبتهای ویژه و خدمات آزمایشگاهی و تشخیصی هستیم که بتواند نیازمندیهای ساکنان مناطق استان غزه و شمال غزه را جبران کند. همین نیازها در استانهای جنوبی نیز احساس میشود.
رژیم صهیونیستی عمداً کادر پزشکی و درمان و بیماران را در مجتمع بیمارستانی شفا و دیگر بیمارستانهای غزه به خاک و خون کشید و بسیاری از آنها را اعدام کرد. ما بسیاری از کادر پزشکی متخصص خود را که ستون فقرات ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی بودند، از دست دادهایم. لذا اوضاع درمانی در غزه فراتر از فاجعه است.
میزان آمارهای موجود در خصوص شهدای غزه تا چه حد دقیق است؟
دقت آمارهای موجود در غزه ۱۰۰ درصد است و تمامی آمارها در وزارت بهداشت و در نزد ما وجود دارد.