ایمان رادیپور، رئیس گروه مطالعات ساماندهی مشاغل، میادین و آرامستانها مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار مهر، در تشریح طرح جامع مدیریت ارتقای عملکرد آرامستان بهشت زهرا (س) گفت: این پروژه به منظور ارتقا عملکرد آرامستان بهشت زهرا (س) طراحی شده و پس از دستیابی به راهبردها و سیاستهای لازم، به برنامههای عملیاتی مشخصی رسیدیم. این برنامهها شامل پروژههای عمرانی و غیرعمرانی، سختافزاری و نرمافزاری است که برای هر یک از آنها شناسنامهای تعریف شده است.
وی در خصوص موضوعات مورد بررسی قرار گرفته در این پروژه گفت: ما به بررسی عملکرد و وضعیت آرامستان از چندین منظر و نظام پرداختیم. این نظامها شامل فضایی - کالبدی، حمل و نقل و دسترسی، وضعیت جمعیتی و اجتماعی، طبیعی و محیط زیستی، پایداری، اقتصادی و فقهی میشود. این بررسیها به ما کمک کرد تا چشماندازی برای آرامستان ترسیم گردد که در پی آن اهداف ۹ گانهای برای تحقق این چشم انداز تعریف شد.
رادیپور در خصوص اهداف این پروژه گفت: هدف ما بهبود کیفیت کالبدی، برنامهریزی اراضی و ابنیه و همچنین افزایش کارایی اجزای زیرساخت بود. ما همچنین به وضعیت اجتماعی کاربران توجه ویژهای داشتیم تا کارکرد آرامستان را از سطح فعلی به سطح فرهنگی و اجتماعی ارتقا دهیم.
رئیس گروه مطالعات ساماندهی مشاغل، میادین و آرامستانها مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران درباره سایر جزئیات طرح جامع مدیریت ارتقا عملکرد آرامستان بهشت زهرا (س) گفت: در مجموع، ۱۵۲ برنامه عملیاتی به دست آمد و از این برنامهها، تعداد ۳۰ پروژه مختلف استخراج شد که شامل پروژههای سختافزاری و نرمافزاری میشود. برای هر پروژه، شناسنامهای تهیه شده که مشخصات و ابعاد پروژه را از لحاظ مقیاس و نوع اقداماتی که باید انجام شود، شامل میگردد و متناظر با راهبردها و سیاستهای اشاره شده است.
وی با اشاره به پروژه همسان سازی قبور و راه اندازی سیستم پایش آنلاین در بهشت زهرا (س) افزود: در هر پروژه، مسئولیتها و مالک فرایند به دقت مشخص شده است. به عنوان مثال، در معاونت برنامهریزی سازمان بهشت زهرا، پروژهای تعریف شده که مسئول اجرای آن، همان معاونت خواهد بود. همچنین نهادهای همکار و حوزههای مرتبط هم مشخص و برآوردهای مالی نیز انجام شده است.