به گزارش خبرنگار مهر، رویداد رسانهای طنین مقاومت در راستای برگزاری سومین جشنواره رسانهای بانوان صبح امروز در دانشگاه انقلاب اسلامی برگزار شد.
زینب شریعتمدار مدیر مؤسسه حامیان مقاومت اسلامی در این نشست گفت: رسانههای انقلابی باید نگاه هم افزا نسبت به هم داشته باشند. مردان نباید صرفاً به مسائل عمومی جامعه بپردازند و تصور کنند مسئله زنان صرفاً باید در اختیار زنان باشد.
وی افزود: در شرایط فعلی اگر بازیگر اصلی نباشیم باختهایم. آنچه جبهه مقاومت را نگه داشته است تلاشهای رسانهای و بازتاب رخدادهای غزه بود که موجب شد دانشجوی مسیحی و یهودی آمریکایی درگیر مسئله فلسطین شود.
شریعتمدار در خصوص نقش بانوان در روایت مقاومت اظهار داشت: همراهی و پیشرانی بانوان در عرصه خبری جبهه مقاومت مهم است اگر بانوان کنشگر این عرصه نباشند ما بخش مهمی از جبهه مقاومت را از دست میدهیم. بخش نظامی جنگ را همه بازتاب میدهند اما بخش پشت جبهه مقاومت در دست زنان است.
وی با اشاره به انتشار برخی روایتهای غلط از سوریه، لبنان و فلسطین گفت: این اتفاق به دلیل این است که زنان رسانهای، در میان مردم لبنان و سوریه و محور مقاومت حضور ندارند.
تصویری که به صورت عمومی ارائه داده میشود به دلیل نبود بانوان ناقص خواهد بود.
شریعتمدار همچنین گفت: کسانی که در لبنان هستند و در آنجا مانده اند و هر چه دارند را در راه مقاومت میدهند ولی لحظهای نسبت به حزب الله و رهبری تردید نمیکنند.
حزب الله در سالهای اخیر توانمندی و قدرتی پیدا کرد که توانست خود را در لبنان تثبیت کند. نباید به نقاط ضعف ضریب بدهیم. دشمن میخواهد محور مقاومت را از هم بپاشد. نباید به این هدف دشمن کمک کنیم و رسانه نباید بازی بخورد و خود به این هدف ضریب دهد.
وی با تاکید بر اینکه ما فرماندهان مقاومت مانند یحیی السنوار و نیروهای حزب الله و فلسطین را خوب نشناختهایم گفت: آنان تا لحظه آخر در برابر دشمن میایستند و رسانه مکلف است واقعیت میدان را بگوید و صدای افراد مختلف را بازتاب دهد. انتقادهای رسانهای که موجب تضعیف جبهه مقاومت یا تغییر نگاه رزمندگان مقاومت به نقش ایران میشود بازی در زمین دشمن است.
شریعتمدار در ادامه به روایت برخی از مجروحین لبنانی در ایران پرداخت و گفت: برخی مادران که همراه با مجروحان لبنانی در ماجرای پیجر ها به ایران آمدند حاضر نبودند حتی ما اشک آنان را ببینیم. یا زنی که خود همسر شهید بود، خانهاش موشک خورده و از یک پسرش خبری نداشت و پسر دیگرش در ایران بستری بود. اما همچنان حمایت از حزبالله را رها نکرده بود.
وی افزود: رسانهها در روایت ماجراهای مقاومت باید زینبگونه وارد شوند و آگاهی بخشی کنند. در جهاد دفاعی حضور زنان را داریم مانند نصیبه در جنگ احد،
اما زینب کبری وارد میدان جنگ نمیشود و وظیفه روایت و آگاهی بخش و رساندن پیام کربلا را بر عهده دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: رهبری فرمودند هر کسی با هر امکاناتی باید کنار حزب الله لبنان باشد. ما اصحاب رسانه باید مردم را بیان مقوله آشنا کنیم و مردمی که پای این جریان آمده اند را روایت کنیم. زنان میتوانند روایت گر پایداریها در جبهه مقاومت باشند. جهاد ما جهاد تبیین است و این بیش از سایر مسائل اهمیت دارد.
شریعتمدار در خصوص فعالیت زنان ایرانی برای حمایت از مقاومت گفت: ما نزدیک به ۲۰۰۰ تماس برای اهدای طلا داریم که حتی دیگر نمیرسیم که خودمان برای تحویل گرفتن برویم.
کسانی هستند که مبالغ کوچکی از طلا را اهدا میکنند که با توجه به بضاعت آنها ارزش بیشتری دارد. این کارهای کوچک و اندک باید بازتاب داده شود این فرد از سرمایه اندک و خاطراتش میگذرد و پشتیبان جبهه مقاومت است. این باید رسانهای شود تا این افراد دلگرم به پشتوانه رسانهای باشند و این روایتها باید بازتاب پیدا کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر اهالی رسانهای غزه نبودند امروز دنیا بیدار نشده بود. امام خمینی از ابتدای نهضت و انقلاب فریاد مقاومت و فلسطین را سر داد اما در این یک سال تلاش رسانهای مردم غزه توانست مردم جهان در همه جای جهان را بیدار کند. وسعت مقاومت امروز به اندازهای شده است که رهبری به دانشجویان آمریکایی هم میگویند امروز شما عضو جبهه مقاومت هستید. باید پیام تلاشهای خرد و بزرگ مردم ما در حمایت از جبهه مقاومت به گوش رزمندگان محور مقاومت برسد.
در ادامه برنامه، بتول سالم دیب از فلسطین در مراسم طنین مقاومت گفت: من به همراه شوهرم ۷ سال است که از غزه بیرون آمده ایم. در حال حاضر خانواده شوهرم در اسارت اسرائیل هستند و نمیتوانند از شهر خارج شوند.
بانو فلسطینی اظهار کرد: همه مردمی که به جنوب غزه رفتند به این امید خانههایشان را ترک کردند که یک روزی بتوانند اسرائیلی هارا از کشورشان خارج کنند و دوباره به شمال غزه بازگردند.
وی افزود: اردوگاه جبالیا در غزه اردوگاهی است که برای اسرائیل وارد شدن به آن کار بسیار سخت و دشواری است به دلیل آن که مردمی شجاع و نترس دارد و حاضر نیستند به هیچ وجه تسلیم شوند و اردوگاه را ترک کنند.
سالم دیب مطرح کرد: زنان ما در محور مقاومت یک نقش چند گانه ایفا میکند و اگر زنان نبودند ما حتی به این روز هم نمیرسیدیم.در نقش سیاسی در زمینه حقوق بشر و مجامع بین الملل همیشه زنان حاضر بودند. حتی در صحنه مقاومت مصلحانه هم حضور به عمل آوردند و به طور مستقیم در جنبشهای سیاسی، اتفاقهایی که بر سر مردم فلسطین میآید را بیان میکنند. درنهایت امروز شاهد نتیجه کار زنان هستیم. زنان به عنوان یک پشتیان معنوی و روانی میتواند نقش بزرگی داشته باشند.
وی در آخر تاکید کرد: ما باید در برابر فشارهای اسرائیل صبر داشته باشیم و ایستادگی کنیم.
زینب فرحات فعال و پژوهشگر لبنانی در رویداد رسانهای طنین مقاومت گفت: بیش از ۴۰ سال از انقلاب ایران با این قدرت میگذرد اما هنوز برخی نمیدانند فرق میان حرف سیاسی داخلی و خارجی چیست.
وی افزود: در باره جامعه لبنان خبرهای زیادی منتشر شده که از حقیقت دور مانده است، به همین خاطر دشمن تمام تلاشش را میکند تا فتنههایی بین جوامع مسلمان ایجاد کند، ولی بالاخره این نقش ما است که بتوانیم جلوی دشمن بایستیم.
فرحات مطرح کرد: خیلی مردم ایران مخصوصاً بانوان ایرانی تلاش کردند از مظلومیت مردم مظلوم فلسطین با کمکهای نقدی و غیر نقدی حمایت کنند. جامعه ما باید از مسألهای که حق ما و اسلام و جوامع مظلوم جهان است، حمایت کند.
فعال و پژوهشگر لبنانی ادامه داد: جنگ علیه ما یک فرصتی است که برای بچهها توضیح دهیم به چه شکل اعتماد به نفسشان را بالا ببرند و چه گونه دربرابر دشمن برای مهین فداکاری کنند و ترسشان را کنار بگذارند. وی در پایان گفت: ما همیشه دعاگوی ایران هستیم که خدا این انقلاب را حفظ میکند. معتقدیم جامعه ایرانی باید خیلی آگاه باشد.