به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا شهیدی گفت: در کشور ما حدود ۸۱ ماده معدنی دارای ارزش اقتصادی تولید میشود، اما با توجه به اینکه در بخش فرآوری و آنالیز آزمایشگاهی در سالهای گذشته پیشرفتهای خوبی نداشتیم هنوز خیلی عناصر استراتژیک و راهبردی مهم مانند وانادیم و ژرمانیوم را نتوانستیم شناسایی کنیم.
وی افزود: با توجه به پیشرفت تکنولوژی در دنیا میتوانیم از ذخایر باطلهها استفاده کنیم و آنها را به چرخه تولید برگردانیم.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: به نظر میرسد عناصر نادر خاکی، استراتژیک و راهبردی در باطلهها و پسابها و پسماندهای در معادن در حال بهره برداری وجود دارد که ما هنوز نتوانستیم به انها دسترسی پیدا کنیم.
شهیدی گفت: شرکتهای دانش بنیان باید با نمونه برداری از این پسابها و باطلهها ذخایر قابل توجهی از عناصر استراتژیک را استخراج کنند.
وی با اشاره به اینکه برخی از این عناصر مانند وانادیوم در فولاد آلیاژی استفاده میشود گفت: این عناصر به قدری اهمیت دارند که میتوانند جای عناصر پایه را بگیرند، مثلاً در تولید مواد رادیو اکتیو باتریهایی با طول عمر ۵۰ سال به کار میروند.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم با ایجاد بانک اطلاعاتی ۵۷ عنصری سازمان زمین شناسی عناصر را تشخیص دهیم و برای پیشبرد فعالیتهای اکتشافی و صنعتی گام برداریم.