به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحمید شوشتری امروز دوشنبه در همایش آنفلوانزای پرندگان که در مؤسسه رازی برگزار شد، در حاشیه پنل تخصصی با موضوع ویروس آنفلوانزای H۵ گفت: در این پنل به این موضوع اشاره شد که همه گیری در حیوانات چگونه میتواند پتانسیلی برای تغییرات ویروس ایجاد کند و با توجه به خطرات ویروسی، امکان دارد از لحاظ بهداشتی برای انسان مشکل ساز شود.
وی عنوان کرد: این ویروس دائماً در حال تغییر است و بر همین اساس در صورت استفاده از واکسن به ویژه برای ویروس آنفلوانزا H۵ و با توجه به تنوع آن، در نهایت گروهی از ویروسها از سد واکسن رد میشوند و ممکن است مشکلاتی را ایجاد کنند. واکسن تنها راه مقابله با این بیماری نیست و باید اقدامات دیگری نیز برای پیشگیری انجام شود.
رئیس بخش بیماریهای ویروسی طیور مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با اشاره به اینکه باید پایش های مختلف داشته باشیم و واکسیناسیون را منعطف انجام دهیم، بیان کرد: جمعیت هدف در حال حاضر بیشتر مرغهای صنعتی است اما ویروس امکان دارد در بازارها و مرغهای عمومی در چرخش بوده و شاید لازم به تغییر در جمعیت هدف باشد، یعنی جایی که در ابتدا ویروس انتقال مییابد.
شوشتری با تاکید بر اینکه در این حوزه بیشتر منظور اردکهای خانگی و در بازارهاست، افزود: اردک جمعیتی است که میتواند ویروس را بدون علائم حمل کند، یعنی حامل و مخزن ویروس است در حالی که مرگ و میر ندارد و راحت میتواند ویروس را پخش کند. بنابراین باید بررسیهای لازم برای واکسیناسیون و جمعیت هدف انجام شود و شاید لازم باشد جمعیت هدف در واکسیناسیون تغییر کند و مرغهای بومی و اردک سانان در اولویت قرار گیرند.