به گزارش خبرنگار مهر، دبیر کمیسیون نفت، گاز، انرژی و پتروشیمی اتاق بازرگانی یزد در این جلسه با اشاره به جلسات برگزار شده در خصوص تأسیس نیروگاه خورشیدی گفت: در جلسات قبل در خصوص مشکلات فراروی توسعه انرژی خورشیدی استان بحث شده تا این مشکلات شناسایی و با کمک مسئولان حلوفصل شود.
شهرام شکوهی افزود: در استان برنامه راهبردی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر وجود ندارد. از سوی دیگر مسئله تأمین مالی و بودجهای توسعه نیروگاهها نیز پابرجاست. به همین دلیل پیشنهاد تشکیل ستاد تسهیل برای صنایع نیروگاهی مطرح شده است.
وی به موضوع عدم توسعه زیرساختها نیز اشاره کرد و گفت: ۶ شهرک خورشیدی از محل ماده ۳ مجوز دریافت کردهاند؛ اما زیرساخت انتقال برق را ندارند که باید مورد بررسی قرار گیرد.
مدیر مرکز پژوهشهای اقتصادی اتاق یزد نیز در این جلسه به بررسی وضعیت انرژی خورشیدی در جهان و ایران پرداخت و گفت: ناترازی انرژی و استمرار قطعی برق در کشور، مخل فعالیتهای اقتصادی بخش خصوصی بوده است و همین دلیل محکمی برای رفتن به سمت انرژیهای تجدیدپذیر است.
فاطمه آذرنوش ضمن اشاره به اینکه روند استفاده از انرژی خورشیدی در خاورمیانه طی سالهای اخیر روبهرشد بوده است به بررسی مهمترین چالشهای توسعه انرژی خورشیدی در یزد همچنین روند سرمایهگذاری در این حوزه پرداخت.
مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری یزد نیز در این جلسه با تأکید بر جلسات برگزار شده در خصوص انرژی خورشیدی و ضرورت توسعه آن در استان گفت: در این جلسات تلاش شده تا مشکلات موجود برای نیروگاههایی که در حال فعالیت هستند همچنین مسائل پیش روی واحدهای صنعتی که خواستار احداث نیروگاه هستند مورد بررسی قرار گیرد.
مرتضی محمودی تأکید کرد: مجموع این مسائل در قالب ارائه مشکلات و راهکارها در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح خواهد شد.
در این جلسه نمایندگان بخش دولتی و فعالان بخش خصوصی به بحث و تبادل نظر در خصوص موانع موجود بر سر راه توسعه نیروگاههای انرژی خورشیدی در استان و چگونگی مرتفع کردن این موانع پرداختند.