به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا سلیمی، نسبت به بی رغبتی پزشکان جوان برای ورود به رشته بیهوشی به دلیل کمبود درآمد و تعرفههای ناعادلانه هشدار داد و افزود: بیش از ۵۰ درصد ظرفیت صندلیهای دستیاری بیهوشی خالی مانده است.
وی در آستانه برپایی شانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه و درد که ۱۶ تا ۱۸ آبان ۱۴۰۳ در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود، گفت: اگر چه اقبال نسل جدید به رشته پزشکی در کل دنیا کم شده و رشته بیهوشی به دلیل آنکه جزو رشتههای سخت، پراسترس و با مسئولیت بیشتر تلقی میشود، متقاضیان کمتری دارد، اما در ایران به دلیل درآمد پایین این رشته و تعرفههای ناعادلانه، کاهش تقاضا برای ورود به رشته دستیاری بیهوشی به شکل غیرعادی کاهش یافته و روندی شدیدتر یافته است.
وی با اشاره به اینکه در کنار بی رغبتی پزشکان جوان برای ورود به رشته بیهوشی تعداد زیادی از متخصصان این رشته نیز از ایران مهاجرت کردهاند، خاطر نشان ساخت: افزایش کاذب ظرفیتها در این رشته کمکی به حل کمبود نیروی انسانی نکرده و کمبود پزشکان بیهوشی به طور قطع در آینده نزدیک در حوزه خدمات مربوط به کنترل دردهای بعد از اعمال جراحی، درمانگاههای ویزیت قبل از عمل و بسیاری از خدمات ویژه ای که باعث افزایش کیفیت درمان و رضایتمندی بیماران میشود، تأثیر منفی برجای خواهد گذاشت.
سلیمی ادامه داد: مدتها بود که مسئولان بهداشتی کشور وجود معضل کمبود متخصصان بیهوشی در کشور را انکار میکردند و پس از پذیرش این واقعیت، برای جبران کمبود متخصصان بیهوشی سیاستهایی از قبیل افزایش ظرفیت پذیرش دستیاران این رشته، ورود مستقیم به این رشته از انترنی به دستیاری بیهوشی را اعمال کردند که همگی شیوههایی غلط، سطحی، بدون برنامه ریزی و مطالعه بود و هیچیک از این روشها به حل مشکل کمبود دانشجویان ورودی به این رشته کمکی نکرد.
وی اضافه کرد: افزایش تختهای بیمارستانی به خصوص تختهای مراقبت ویژه و اتاق عمل که جزو سیاستهای نظام درمان کشور به شمار میرود، در گرو تأمین نیروی انسانی از قبیل متخصصان رشته بیهوشی و پرستاران است که با کمبود نیروی انسانی در این دو حوزه این توسعه قابل اجرا نخواهد بود.
سلیمی تصریح کرد: با توجه به اهمیت این موضوع در «شانزدهمین کنگره بین المللی آنستزیولوژی، مراقبتهای ویژه و درد»، پنل ویژه مسائل صنفی رشته بیهوشی از جمله کمبود شدید متخصصان این رشته در آینده نزدیک برگزار میشود که نتایج آن به وزارت بهداشت ارائه خواهد شد.
وی با ابراز خرسندی و تقدیر از رویکرد جدید وزارت بهداشت برای تحول مثبت در وضعیت دستیاران رشتههای پزشکی گفت: با این اقدام وزارت بهداشت، یکی از آرزوهای دیرینه ما محقق شد و به نظر میرسد، تیم جدید در وزارت بهداشت عزم جدی برای رفع مشکلات حوزه پزشکی به خصوص مشکلات ریشهای دارد.