به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، طبق این تحقیق عسل مذکور مزایای زیادی از جلوگیری از پوسیدگی دندان گرفته تا کاهش وزن و مدیریت دیابت نوع ۲ دارد.
بیش از ۶۰۰ نوع زنبور عسل بی نیش در جهان وجود دارد که در مناطق استوایی و اطراف آن در سراسر جهان زندگی می کنند. آنها برخلاف زنبورعسل های معمولی که عسل را در کندوهایی مومی تجمیع می کنند، عسل جمع آوری شده خود را در کوزه هایی ساخته شده از ترکیب موم و صمغ درختان ذخیره می کنند.
طعم عسل زنبورهای بدون نیش متمایز و ترش است. محققان دانشگاه کویینزلند پژوهش روی زنبورعسل های بدون نیش انجام دادند و متوجه شدند محصول تولیدی آنها علاوه بر طعم متمایز حاوی نوعی قند نادر است که سبب می شود سالم تر باشد.
ناتاشا هانگرفورد محقق ارشد پژوهش در این باره می گوید: ما یک محقق مهمان از مالزی به نام «نورهاسنیدا زواوی» داشتیم که علاقه مند به تجزیه و تحلیل قندهای موجود در عسل بدون نیش بود. هنگامیکه ما قندهای محتوی عسل را مشخص کردیم در کمال تعجب با مقدار زیادی دی ساکارید روبرو شدیم که با هیچ یک از استانداردهای معمول قندها در مواد غذایی مطابقت نداشت.
دی ساکارید نوعی قند شامل ۲ مونوساکارید پیوندخورده به یکدیگر است. دی ساکاریدی که محققان یافتند ترهالولوز بود که از یک مولکول فروکتوز متصل به یک مولکول گلوکز تشکیل شده است. محققان بین ۵ گونه مختلف زنبورهای بدون نیش از مناطق نوگرمسیری و هندو استرالیایی، برای نخستین بار ترهالولوز را به عنوان یک جزء اصلی شناسایی کردند که بین ۱۳ تا ۴۴ گرم در هر ۱۰۰ گرم از عسل هر یک از این گونه ها وجود داشت.
به گفته محققان، سطوح بالای ترهالولوز در عسل زنبور بدون نیش که قبلا ناشناخته بود روی سلامت تاثیرگذار است. هرچند این قند از نظر ساختاری شبیه ساکارز به حساب می آید، اما پیوند غیر معمول بین گلوکز و فروکتوز در ترهالولوز نسبت به ساکارز پایدارتر است. این بدان معنی است که ترهالولوز در روده کوچک کندتر تجزیه می شود و به آن شاخص گلیسمی یا GI پایین تری می دهد. بنابراین، به جای افزایش ناگهانی، افزایش مداوم گلوکز خون ایجاد می کند.
سطح پایین GI ترهالولوز در دیابت نوع ۲ نیز کارآمد است و کنترل قند گلوکز و حساسیت انسولین را بهبود می بخشد.